Son Dakika | Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den Nazım Sangare, Abdullah Avcı, Şenol Güneş, Sergen Yalçın, Dorukhan Toköz ve forvet transferi açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2020 14:58

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yeni transferlerle birlikte basının karşısına çıktı ve önemli açıklamalarda bulundu. Çebi, basın toplantısında transferlerden Sergen Yalçın ile aralarında kriz olduğu yönündeki haberlere, Mensah transferinden eski dönemlerle hesaplaşmaya, Abdullah Avcı'nın tazminat isteğinden Şenol Güneş'in ayrılığına kadar birçok konuda ilgi çekici ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park’ta yeni transferlerle birlikte medyanın karşısına çıktı. Fabrice N’Sakala, Welinton Souza, Francisco Montero, Valentin Rosier, Gökhan Töre, Hüseyin Atakan Üner, Josef de Souza, Rachid Ghezzal ve Vincent Aboubakar’ın yer alacağı toplantı saat 14.00’te başladı. Kovid-19 testi pozitif çıkan Bernard Mensah buluşmada yer almadı.

Basın toplantısı Ahmet Nur Çebi'nin konuşmasıyla başladı. Daha sonra yeni transferler, transfer süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ardından Ahmet Nur Çebi, Erdal Torunoğulları ve Emre Kocadağ ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ahmet Nur Çebi şu ifadeleri kullandı:

Pandemi dönemi ve transfer limitlerinin konmuş olduğu bu dönemde yapmış olduğumuz transferlerle buradayız. Bu güzide futbolcularımızla bu seneyi şampiyonluğu kovalayarak geçireceğimizi beyan etmek istiyorum. Bu transfer döneminde değişik bir algı yaratılarak transferlerin bizim tarafımızdan yönetilemediği, Beşiktaş'ın transferde başarılı olamadığı ve transfer yapılamadığını yapmış olduğumuz transferlerle göstermiş bulunmaktayız.

Haberin Devamı

"TRANSFERLERİ TOPLAM 8 MİLYON EURO TASARRUFLA YAPTIK"

Yapılan transferlerin yapılamadığını göstermek amacıyla burada bulunduğumuzu belirtmek istiyorum. Transfer tek başına yapılan bir hadise ve olay değildir. Özellikle Beşiktaş gibi köklü bir camiada bu işler ekip olarak yapılır. Ben, Erdal Torunoğulları, Emre Kocadağ, Sergen Yalçın, Cem Çınar ve scout ekibimiz başında bulundu. Onlara teşekkür ediyorum. Bu transferleri bizler yaptık. Ben veya o değil. Giden 8-9 arkadaşın yerine yapmış olduğumuz nokta transferler, teknik ve taktik olarak da gidenlerden daha aşağıda olmayan ve 8 milyon euro tasarruf elde ederek yapılmış transferler olduğunu belirtmek istiyorum.

"KENDİMİZİ BAŞARILI GÖRÜYORUZ"

Camia geçmiş yönetimin varsa bir sorun onu incelememizi talep etti. Birilerinin ihraç edilmesiyle ilgili senaryolar gündeme geliyor. Bunlar camiaların karar verebileceği konulardır. Şu an için böyle bir durum yok. Ekonomik anlamda sıkıntılarımız var. Bunu her zaman vurgulamaya devam edeceğim. Yapılan transferlerde 200-300 bin euroyu geçmeyen ücretler oldu. Transferle ilgili bonservis kimseye ödemedik. Çok tasarruflu bir dönem geçirdiğimizi iddia edebilirim. Ekonomik anlamda kendimizi uçağından tutun da menajerlik ücretinde tasarruf ederek kendimizi başarılı olarak görüyoruz. Çok çabuk eleştirilere başlandı. Kamuoyuna bizim bunlardan etkilenmediğimizi ifade etmek istiyorum. Başarılı bir transfer dönemini ortak yaparak geçirdik. Teknik anlamda başarılı olduğumuzu göreceksiniz. Beşiktaş'ın geleceğini derli ve toplu bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. 5'er yıllık sözleşmeyle menajerlik ücretleri dahil 500 milyon TL'lik ücretleri bulan 2-3 oyuncumuzun olduğunu beyan ediyorum.

Haberin Devamı

TRANSFER AÇIKLAMASI

Beşiktaş'ın almak istediğini bu aldı gibi bir algı var. Bunlar hoş değil. Biz sadece eksik olan 1 bölgemiz olan santrfor bölgesini tamamlayamadık onu da Ocak ayında tamamlayacağız.

NAZIM SANGARE AÇIKLAMASI

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ün söylediklerinde eksikler var. Nazım Sangare denilen futbolcuyu almak istedik ama karşımıza sunulan rakamların mantıklı olmadığını düşündük. İşin gerçeği bu.

KADRO DIŞI KALAN OYUNCULAR...

"Kadro dışı kararlarını teknik heyetin raporu doğrultusunda aldık. Douglas bir yıldır sakat, PAOK maçında da iyi olmasına rağmen oynamadı. Isimat Mirin'den faydalanamayacağımızı düşündük. Jeremain Lens de istekleri karşılayamadı. Hocanın onaylamadığı kimseyi almadık. Sergen Yalçın'a bir daha ki sefer sorarsanız, size gerekli cevapları verecektir."

Haberin Devamı

ALANYASPOR'A KİRALIK OYUNCU GÖNDERDİK KIYAMET KOPARILDI

"Rezerv Lig kurulmadı ve TFF bu kararı çok geç açıkladı. Biz de oyuncularımızı gelişmesi için kiraya gönderdik. Ancak algı yapılıyor, biz sadece Alanyaspor'a 2 futbolcu verdik. Sosyal medyada kıyamet koparıldı."

DORUKHAN TOKÖZ KONUSU

"Dorukhan Toköz, Beşiktaş'ta top oynamak istiyorsa sözleşme imzalayacaktır. Oynamak istemiyorsa da Allah yolunu açık etsin."

"TYLER BOYD OCAK'TA TAKIMA DÖNECEK"

"Kevin N'Koudou'nun sakatlığı atlatacağını düşündüğümüz için takımda tuttuk. Tyler Boyd, Ocak'ta yeniden kadroya dahil olacak."

SERGEN YALÇIN VE SÖZLEŞME...

"Sergen Yalçın, bizim için kıymetlidir. Ne zaman isterse sözleşmesini uzatırız. Şu anda şampiyonluğa kilitlenmiş durumda. Sözleşme sorun değil."

Haberin Devamı

"ABDULLAH AVCI İLE ANLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

"Abdullah Avcı'ya ayrıldığı günden beri ödeme yapmadık. Kendisiyle anlaşma yapmaya çalışıyoruz. Araya hatırlı insanlar girdi. Avukatının açıklaması manidardır, ne demek istediğini anlamadım. Avukatlar ekonomilerine çok düşkündür, onları muhatap almam. Abdullah Avcı haklarından vazgeçtiğini söylerse kendisine saygı ve sevgililerimizi iletiriz."

"ŞENOL GÜNEŞ KEŞKE GİTMESEYDİ"

'Şenol hoca, keşke Beşiktaş'tan gitmeseydi. Bunu açık açık söylüyorum. Kendisi gitmek istemedi ancak ona yapılan baskılar ve oyunlar neticesinde Beşiktaş'tan ayrılmak zorunda kaldı. Olsun gönlümüze su serpiyoruz, Milli Takım'ı güneşli günlere hazırlıyor. Ona Milli Takımımızda başarılar diliyoruz.''

Haberin Devamı

Futbolcuların görüşleri

Siyah-beyazlı takımın yeni transferleri, toplantıda duygularını paylaştı.

Atletico Madrid'den kiralanan Francisco Montero, siyah-beyazlı formayı giydiği için gururlu olduğunu ve bütün kupalarda başarılı olmak istediklerini dile getirdi.

Savunma oyuncusu Welinton, Beşiktaş'ın şampiyonluklar yaşamış bir kulüp olduğunu ve kendisinin de aynı hedefleri bulunduğunu belirtirken, Josef de Souza ise siyah-beyazlı formayı giymenin büyük mutluluk olduğunu söyledi.

Santrfor Vincent Aboubakar, "Aynı istek ve arzuyla Beşiktaş'a döndüm. Bu formayı yeniden terleteceğim için çok mutluyum. Şampiyonluklar yaşadım, bundan sonra da yaşamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yeniden Beşiktaş forması giyecek futbolculardan Gökhan Töre, tekrar bu büyük camianın parçası olmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, "İlk günkü gibi tekrar formayı heyacanla, gururla taşıyacağıma söz veriyorum." şeklinde konuştu.

Atakan Üner, takımı en iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını vurgularken, Aytemiz Alanyaspor'dan transfer edilen N'Sakala, Beşiktaş formasını giymenin büyük onur olduğunu belirterek, "Yıllarca bu seviyede oynamak için çok çalıştım. Daha iyi çalışarak iyi yerlere inşallah geliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Ghezzal ise konuşmasında, "En kısa zamanda takım arkadaşlarımla lige kaldığımız yerden devam etmek istiyorum. İyi bir takımımız var. Taraftarın gücünü hissetmek çok önemli. Umarım en kısa sürede onları da aramızda görürüz." şeklinde görüş belirtti.
Yeni transferlerden Rosier de kulübün yaklaşımını beğendiği için teklifi kabul ettiğini ifade etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan yeni transferlerden Bernard Mensah, bir video ile mesajlarını aktardı.

"Sanal Oyunlar" ilk defa ve sadece Misli.com'da! Hemen oyna...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!