Son Dakika: 41 gündür yoğun bakımda olan jokey Samet Erkuş'tan güzel haber geldi.1

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: 41 gündür yoğun bakımda olan jokey Samet Erkuştan güzel haber geldi.1
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2021 11:33

Adana 'da geçen 18 Nisan'da yarış sırasında attan düşmesi sonucu ağır yaralanarak kafatasında kırıklar oluşan ve yoğun bakımda tedavisi süren jokey Samet Erkuş'un durumu iyiye gidiyor. Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Nurdan Ünlü, 31 yaşındaki jokeyin olaydan 41 gün sonra 29 Mayıs'ta gözlerini açtığını, destekle yürümeye başladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Adana Yeşiloba Hipodromu'nda geçen 18 Nisan'da saat 19.00'da yapılan 5'inci koşuda 4 numaralı 'Luminary' isimli atın jokeyliğini yapan Samet Erkuş, yarışın başlamasından yaklaşık 40 saniye sonra dengesini kaybedip attan düştü. Özel hastaneye kaldırılan Erkuş'un kafatasında kırıklar belirlendi. Aynı gün ameliyat edilen Erkuş, daha sonra Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kariyeri boyunca 4 bin 843 yarışa çıkan ve 409 birincilik, 424 ikincilik, 439 kez de üçüncülük elde eden Erkuş'un yakınları ve sevenleri olaydan sonra her gün tecrübeli jokeyden gelecek iyi haberi bekledi.

41 GÜN SONRA GÖZLERİNİ AÇTI

Kazadan 1 ay önce nişanlandığı öğrenilen Samet Erkuş, yoğun bakımda geçen 41 günden sonra 29 Mayıs'ta ilk defa gözlerini açtı. Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Nurdan Ünlü, Erkuş'un tedaviye çok olumlu cevap verdiğini ve genç olmasının verdiği güçle hayata tutunduğunu kaydetti. Erkuş'un hastaneye geldiği ilk anda solunum cihazına bağlı ve bilincinin kapalı olduğunu hatırlatan Dr. Ünlü, "Kafa travmasıyla bütün sorunları devam ediyordu. Uygun tedaviye zamanla cevap verdi. Günler sonra gözünü açtı ve bizi duymaya başladı. Şu an destekle yürüyor. Fakat konuşamıyor ve yutkunamıyor. Bunlar zaten bizim beklediğimiz problemlerdi. Zaman içerisinde bunların da geri döneceğini ümit ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Son Dakika: 41 gündür yoğun bakımda olan jokey Samet Erkuştan güzel haber geldi.1

'ÇOK DAHA İYİ DURUMA GELECEK'

Samet Erkuş'un kısa süre sonra yoğun bakım tedavisini sonlandırmayı ve jokeyi servise almayı düşündüklerini aktaran Dr. Nurdan Ünlü, Erkuş'un ailesine de bu süreçte tedaviye nasıl destek olacaklarına dair eğitimler vermeye başladıklarını söyledi. Erkuş'un kendilerini çok net bir şekilde anladığını belirten Dr. Ünlü, "Yaklaşık 1 yıl içinde çok daha iyi duruma geleceğini düşünüyoruz. Yakın zamanda jokeyliğe dönemez. Bana göre geri dönmemeli. Çünkü beyin hasar aldı" diye konuştu.

'DUA EDEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN'

Haberin Devamı

Samet Erkuş'un amcası Şeyhmus Erkuş ise kazadan sonra hastane sürecinde bir gün dahi ümitlerini kaybetmediklerini dile getirdi. Özellikle hastalarıyla yakından ilgilenip kısa sürede bu kadar ilerleme yaşanmasını sağladığı için Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Nurdan Ünlü'ye teşekkür eden amca Erkuş, "Yeğenimin gözlerini açması bir mucize. Samet, inançlı bir çocuk. Rabbimin yardımıyla buraya kadar geldi. Tanıyan tanımayan duasını eksik etmedi. Dua eden herkesten Allah razı olsun" dedi.

Son Dakika: 41 gündür yoğun bakımda olan jokey Samet Erkuştan güzel haber geldi.1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!