Sofuoğlu'nun hedefi 2019... 'Superbike’ı İstanbul Park’a getirmek istiyorum!'

Güncelleme Tarihi:

Sofuoğlunun hedefi 2019... Superbike’ı İstanbul Park’a getirmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 08:39

20 yıllık kariyerine Pazar günü İtalya’da nokta koyan motorsiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu, bundan sonra sporcu yetiştirmek ve dünya çapında motor organizasyonlarını Türkiye’ye getirmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İmola’da koşulan Superbike ve Supersport’un 5. Ayağında jübilesini yapan Sofuoğlu ile buluştuk. Red Bull’un desteğiyle Kawasaki Puccetti takımı adına yarışan Sofuoğlu, 3 aylık sakatlıktan ötürü çok istese de kendini hazır hissedemediği için yarışarak veda edemedi. Sofuoğlu, ısınma turlarında izleyiciyle vedalaştı.

Sofuoğlu, bundan sonraki hedefleri için şunları söyledi:

“2019 sezonunda Dünya Superbike Şampiyonası’nı İstanbul Park’ta yapmak istiyorum. Vural Ak da (İstanbul Park’ın işletmecisi) henüz bilmiyor, kendisiyle de görüşmek istiyorum. Yetiştirdiğim Toprak Rızgatlıoğlu Superbike’ta yarışıyor. Bu sezon onun acemilik yılı. 2019’da daha tecrübeli olacak. Bir de İstanbul Park’ta müthiş bir şov yapabilirim. Türkiye’de Superbike’ı bir Türk kazanabilir, 2013’te en son ben kazanmıştım. Şimdi sıra Toprak’ta. Organizasyon ile bunu görüştüm. İstanbul Park’ı değerlendireceğiz. Dünya motorsiklet şampiyonalarını Türkiye’ye getirmek istiyorum.”

Haberin Devamı

İKİ BÜYÜK HATA YAPTIM
Sofuoğlu, 5 şampiyonluk yaşadığı kariyerinde yaptığı önemli hataları ise şöyle anlattı:
“2008’de bir hata yaptım. Superbike’a geçerken seçtiğim takımı doğru seçmedim. Bir yol gösterenim yoktu. Yanlış bir takıma gittim ve zor bir sene geçirdim. 2011’de Supersport’ta dünyanın en iyi takımında yarışırken, en arka takımlardan biriyle anlaştım ve çok büyük hata yaptım.”

ÖNCÜ KARDEŞLER İLE GP ŞAMPİYONLUĞU
Yeni sporcuların gelip kendisini geçmesini asla kıskanmayacağını ve yardım etmeyi sevdiğini vurgulayan Sofuoğlu, yeni hayallerini de şöyle dile getirdi: “Hayalim Torak ile Superbike Dünya Şampiyonluğu yaşamak. Her zaman Toprak’ın yeteneğinin benden üstün olduğunu söyledim. Can ve Deniz Öncü kardeşleri de Moto GP’ye hazırlıyorum. Onlarla hayalim de Moto GP şampiyonluğu yaşamak. Sporcularımı 5 ayrı dünya şampiyonası kategorisine dağıttım.”
Sofuoğlu son olarak en değerli şampiyonluğunun 2015’teki olduğunu belirterek, “Sezonun yarısında hastaneden gelip gitmiştim. Oğlum beyin kanaması geçirmişti. En özel yarışım İstanbul Park’taydı. Bir kez yarışma şansı buldum ve kazandım” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!