Sıfırdan zirveye, Andy Robertson!

Güncelleme Tarihi:

Sıfırdan zirveye, Andy Robertson
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 10:19

5 yıl önce Liverpool, Etihad Stadı'nda Manchester City ile 2-2 berabere kaldığında, Andrew Robertson da Rangers deplasmanında 4-0 kaybeden Queen's Park'ın formasını giyiyordu. Yarın ise Şampiyonlar Ligi finalinde mücadele edecek!

Haberin Devamı

Glasgow doğumlu Robertson, U15 formasını giydiği Celtic'ten 2012 yılında serbest bırakılıyordu. Sebebi: İskoçya futboluna uygun bir fiziği yok!

Eğitimine odaklanmaya karar vermişken futbola olan tutkusu daha ağır basıyorve Queen's Park ile sözleşme imzalıyordu.

Sabah 09:00'dan akşam 17:00'ye kadar İskoçya milli takımının maçlarını yaptığı Hampden Park'ın bilet merkezinde telefonlara bakıyor, 18:00 sonrası takımla antrenmanlara katılıyordu. Ailesi, üniversite eğitimi alması konusunda baskı yaparken, onlarla "1 yıl daha" futbola şans verme konusunda anlaşıyordu.

3 Şubat 2013, Liverpool zorlu Manchester City deplasmanında. Luis Suarez, Martin Skrtel ve Steven Gerrard'ın olduğu zamanlar...

9 Şubat 2013, Robertson ise Queen's Park forması giyen 18 yaşında bir sol bek, Rangers deplasmanında, 4-0 kaybediyordu...

Haberin Devamı

Queen's Park'ta 43 maçta forma giyip, başarılı futboluyla Jackie McNamara'nın dikkatini çekiyor ve Dundee United'a transfer oluyordu. Dundee United formasıyla gösterdiği performans sonrası sezonun "En Değerli Genç Oyuncusu" ödülünü alıp Hull City'e transfer oldu.

Hull City'nin esas bek oyuncusu Liam Rosenior sezona sakatlıkla başlayınca Steve Bruce, Andy Robertson'a şans vermeye karar veriyordu.

Takımın inişli çıkışlı performansına rağmen Jürgen Kloop, Robertson'daki ışığı görüyor ve 8 milyon Pound karşılığında Liverpool'a transferi gerçekleşiyordu.

Bu sezon 29 resmi maçta süre aldı, 1 golü ve 5 asisti var. Manchester City ve Roma eşleşmelerinde sektirmeden forma giydi, yarınki finalde de Klopp'un en güvendiği isimlerin başında olması bekleniyor.

Günün en popüler bahislerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!