Galatasaray Schalke'ye 2-0 yenildi, gruptan çıkma şansını zora soktu..

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 21:30

Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 4. maçında yenilerek Porto'nun 6, Schalke 04'ün 4 puan gerisine düştü. Galatasaray, Schalke 04 ile yaptığı 4. maçta ilk kez mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı son 13 deplasman müsabakasında galip gelemedi

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. maçında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda Schalke 04'e 2-0 mağlup oldu. Veltins Arena'da oynanan mücadelede ev sahibi Schalke'ye galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Guido Burgstaller ve 57. dakikada Mark Uth kaydetti. Bu sonucun ardından Schalke puanını 8'e yükseltirken, temsilcimiz Galatasaray 4 puanda kaldı. Galatasaray grupta bir sonraki maçını 28 Kasım 2018 tarihinden deplasmanda Lokomotiv Moskova ile karşılaşacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. haftasında deplasmanda Almanya'nın Schalke 04 takımına 2-0 yenilen Galatasaray, tur şansını zora soktu. Gruba Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 3-0 yenerek iyi bir başlangıç yapan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki maçlarda deplasmanda Portekiz temsilcisi Porto'ya 1-0 yenilirken, sahasında Schalke 04 ile golsüz berabere kaldı. Dördüncü müsabakada deplasmanda Schalke 04'e Guido Burgstaller, Sebastian Uth'un golleriyle 2-0 mağlup olan Galatasaray, 4 puanda kaldı. Lokomotiv Moskova'yı sahasında 4-1 yenen Porto, 10 puana çıktı ve liderliğini sürdürdü. Schalke 04 ise 8 puanla ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Sarı-kırmızılı ekip, bu mağlubiyetin ardından puan eşitliği durumunda Schalke 04'e karşı ikili averajı da kaybetti.

Haberin Devamı

STAT: Veltins
HAKEMLER: William Collum, David McGeacgie, Graeme Stewart
SCHALKE 04: Nübel, Caligiuri, Sane, Stambouli, Nastasic, Schöpf, Rudy (Dk. 76 Suat Serdar), Harit (Dk. 56 McKennie), Uth (Dk. 63 Bentaleb), Burgstaller, Embolo
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Serdar Aziz, Ozan Kabak, Linnes (Dk. 46 Ömer Bayram), Donk, N'diaye, Sinan Gümüş (Dk. 72 Muğdat Çelik), Belhanda, Rodrigues (Dk. 63 Selçuk İnan), Onyekuru
GOLLER: Dk. 4 Burgstaller, Dk. 57 Uth (Schalke 04)
SARI KARTLAR: Rudy, Stambouli (Schalke 04) - Donk, Serdar Aziz, Muğdat Çelik (Galatasaray)

Galatasaray Schalkeye 2-0 yenildi, gruptan çıkma şansını zora soktu..


MAÇIN GOL DAKİKALARI

4. dakikada ev sahibi ekip, kaleci Muslera'nın hatasından öne geçti. Ceza sahası içi sağ çapraza gelen topa açılan Muslera, Burgstaller'den önce yatarak meşin yuvarlağı tuttu. Kayarak ceza sahası dışına çıkan Uruguaylı kaleci, kart görmemek için topu bıraktı. Araya giren Burgstaller, dar açıdan düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.
57. dakikada sağ kanattan bindiren Burgstaller topu ceza sahası içinde bulunan Uth'a gönderdi. Uth'un topu kontrol ettikten sonraki vuruşu fileleri sarstı: 2-0.

Haberin Devamı

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

SOLA ÇARE LİNNES
Galatasaray'da daha önce Tudor dönemi savunmanın solunda oynayan Norveçli sağ bek Linnes, dün sol bekte şans buldu. Nagatomo'nun yokluğunda Ömer Bayram’ın kötü performansı nedeniyle Terim Norveçli futbolcuyu sola çekti. Mariano da sarı-kırmızılı formayla Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez oynadı. 4 eksikle (Emre Akbaba, Nagatomo, Fernando, Eren Derdiyok) Almanya’ya gelen Galatasaray’da Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan takımda Schalke karşısındaki tek değişiklik Linnes-Ömer Bayram oldu.

BAŞKAN TEK BAŞINA!
Takımla beraber Almanya’ya gelen Başkan Mustafa Cengiz, kampa tek başına girdi. Teknik kadro ve oyuncuların konsantrasyonunu bozmak istemeyen Cengiz, Düsseldorf’ta kalırken Galatasaray Gelsenkirchen’de kamptaydı.

Haberin Devamı

SİNAN'A AİLE DESTEĞİ
Sinan Gümüş’ün Almanya’da yaşayan ailesi ve akrabaları dün Veltins Arena’da tribünde yerlerini aldı.

ASLAN'A MÜTHİŞ DESTEK
Veltins Arena'da mücadeleye gurbetçilerin ilgisi büyük oldu. Galatasaraylı taraftarlar kendilerine ayrılan bölüm dışındaki yerlerden de bilet aldı. 62 bin kişilik statta 10 bine yakın Türk futbolsever tribünlerde yer aldı. Alman ekibi stadın bir çok noktasına Türkçe ve Almanca "Hoş geldiniz" yazılarını koyarak iyi bir misafirperverlik sergiledi..Galatasaraylı taraftarlar maç öncesi Teknik Direktör Fatih Terim'e destek verdiler.

Galatasaray Schalkeye 2-0 yenildi, gruptan çıkma şansını zora soktu..


SCHALKE 04'E İLK KEZ YENİLDİ

Haberin Devamı

Galatasaray, Avrupa kupalarında 4. kez karşılaştığı Schalke 04'e ilk kez yenildi. 2012-2013 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda eşleştiği Alman ekibi ile sahasında 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, deplasmandaki müsabakayı ise 3-2 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Galatasaray, bu sezon gruptaki ilk maçta 0-0 berabere kaldığı rakibine son olarak deplasmanda 2-0 mağlup oldu.

LİDERLİK ŞANSI BİTTİ

Galatasaray'ın D Grubu'ndan lider çıkma ihtimali matematiksel olarak kalmadı. Sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda 2-0 yenildiği Schalke 04'ün 4 puan gerisine düştü. Portekiz ekibi Porto da sahasında Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı 4-1 yenerek puanını 10'a çıkardı. Bu skorların ardından Galatasaray'ın gruptan lider çıkma ihtimali sona erdi.

Haberin Devamı

RAKİP SAHADA GALİBİYETE HASRET

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı son 13 deplasman müsabakasında galip gelemedi. Şampiyonlar Ligi'ndeki son deplasman galibiyetini 2012-2013 sezonu ikinci turunda Almanya'nın Schalke 04 takımına karşı 3-2'lik skorla alan Galatasaray, sonrasındaki 13 maçta 2 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, bu periyottaki dış saha maçlarında 8 gol kaydederken, kalesinde 31 golü önleyemedi.

SON 5 RESMİ MAÇINI KAZANAMADI
Galatasaray, çıktığı son 5 resmi maçında galibiyet alamadı. Sarı-kırmızılı takım, bu süreçte Spor Toto Süper Lig'de 3, UEFA Şamiyonlar Ligi'nde ise 2 müsabakayı kazanamadı. Ligde Bursaspor ve Fenerbahçe ile berabere kalan Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor'a mağlup oldu. Fatih Terim'in öğrencileri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Schalke 04 ile İstanbul'da yaptığı maçtan beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, son olarak Schalke 04'e 2-0 mağlup oldu. Bu maçlarda rakip filelere 3 gol gönderen Galatasaray, kalesindeki 7 gole engel olamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!