Samsunspor, Fuat Çapa ile yollarını ayırdı

Güncelleme Tarihi:

Samsunspor, Fuat Çapa ile yollarını ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2022 14:26

Samsunspor'da, Teknik Direktör Fuat Çapa ile yollar ayrıldı. Sezon sonuna kadar takımın başında ise Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar'ın olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Kırmızı-beyazlı kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kulübümüz, Fuat Çapa ve ekibi ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırmıştır. Kulübümüze özverili bir şekilde hizmet eden Fuat Çapa ve ekibine teşekkürlerimizi sunar bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz. Samsunspor Futbol Akademi Direktörümüz Yücel Uyar bu süreçte sezon sonuna kadar takımımızın başında olacaktır. Yücel Uyar sezon tamamlandığında göz bebeğimiz olan Samsunspor Futbol Akademimizin Direktörlük görevine devam edecektir” denildi.

Samsunspor’da gelen gideni arattı

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Samsunspor, ligin bitmesine 6 hafta kala play-off potasının 7 puan uzağında kaldı.

Geçen sezon ligde 70 puan toplayıp, 3’lü averaj ile Süper Lig’i kaçıran Samsunspor, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile yolları ayırıp yeni sezona Mehmet Altıparmak yönetiminde başlamıştı.

Haberin Devamı

Samsunspor, Fuat Çapa ile yollarını ayırdı

Altıparmak ile ilk 8 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden kırmızı-beyazlılar, alınması muhtemel 24 puanın 12’sini kaybetmişti. Altıparmak, Samsunspor'un başında çıktığı müsabakalarda maç başına 1.5 puan ortalaması tutturdu. Tecrübeli çalıştırıcı idaresinde Samsunspor, 8 maçta rakip filelere 14 gol atıp, kalesinde de 14 gol görmüştü.

Alınan kötü sonuçların ardından 9. hafta itibariyle göreve gelen Fuat Çapa ile de ligin bitimine 6 hafta kala yollar ayrıldı.

Çapa, Samsunspor'la 22 müsabakada 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak, potansiyel 66 puandan 34’ünü kaybetti. Maç başına 1ç45 puan ortalaması yakalayan Çapa yönetimindeki Samsunspor, 33 gol atıp, filelerinde 26 gole engel olamadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!