Şampiyonlar belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 21:43

Türkiye’nin en geniş katılımlı spor organizasyonu Koç Spor Fest’in bahar etabında final heyecanı sürüyor.

Haberin Devamı

Konya Selçuk Üniversitesi’nde düzenlenen Kadınlar Karate Türkiye Şampiyonası’nda, kata kategorisinde Bartın Üniversitesi şampiyonluğa ulaştı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, hem kadınlar kumite kategorisinde hem de erkekler kata kategorisinde birincilik kürsüsüne çıkarken, erkekler kumitede altın madalya Düzce Üniversitesi’nin oldu.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası’nda ise kadınlarda Marmara Üniversitesi, erkeklerde ise Balıkesir Üniversitesi zirvede yer aldı. Selçuk Üniversitesi’ndeki eskrim mücadeleleri de büyük heyecana sahne oldu. Kılıç kategorisinde kadınlarda Ankara Üniversitesi, erkeklerde Kastamonu Üniversitesi; epe kategorisinde kadınlarda Selçuk Üniversitesi, erkeklerde Düzce Üniversitesi şampiyonluk sevinci yaşadı. Flöre kategorisinde ise Koç Üniversitesi, hem kadınlar hem de erkeklerde altın madalyanın sahibi olmayı başardı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar belli oldu

Spor bilincinin tabana yayılması ve fair play ruhunun yaygınlaşması için her geçen yıl daha etkin bir platforma dönüşen ve Türkiye’ye olimpiyat ruhunu taşıyan Koç Spor Fest, bahar etabıyla üniversiteli sporcuların nefes kesen mücadelesine sahne olmayı sürdürüyor. Üniversiteli sporcuların yarıştığı müsabakalar ile eş zamanlı olarak Koç Spor Fest’in ziyaret ettiği üniversiteler müzik ve eğlencenin de merkezi oluyor. Rock’ın güçlü vokali Şebnem Ferah da bu yıl Koç Spor Fest sahnesinde konserleriyle üniversiteliler ile buluşuyor.

Karate müsabakaları kata ve kumite kategorilerinde gerçekleşti

Koç Spor Fest’in bahar etabı finallerinin üçüncü durağı olan Konya Selçuk Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası kapsamında, kata ve kumite kategorilerinde şampiyonlar belli oldu. Kata kategorisinde, kadınlarda Bartın Üniversitesi şampiyonluğa uzanırken, Çukurova Üniversitesi ise yarışmayı ikinci tamamladı. Repesaj maçlarının ardından, Celal Bayar Üniversitesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi ise bronz madalyanın sahibi oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin şampiyonluğuyla sonuçlanan erkekler müsabakalarında ise gümüş madalya İstanbul Aydın Üniversitesi’ne, bronz madalyalar ise Celal Bayar Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi’ne gitti.

Haberin Devamı

Kadınlar kumite kategorisinde ise altın madalyayı İstanbul Ticaret Üniversitesi kazanırken, Trakya Üniversitesi ikinci sırada yer aldı. Düzce Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi ise üçüncülüğü paylaştı. Erkeklerde Düzce Üniversitesi altın madalyanın sahibi olurken, Marmara Üniversitesi ikincilik kürsüsünde yer aldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi ise müsabakaları bronz madalya ile tamamladı.

Oryantiring Şampiyonası’nda kadınlarda Marmara Üniversitesi, erkeklerde Balıkesir Üniversitesi altın madalyanın sahibi oldu

Türkiye Oryantiring Şampiyonası kapsamında da madalya kazanan sporcu ve takımlar belli oldu. İki gün süren müsabakaların ilk gününde sürat yarışları, ikinci gününde ise orta mesafe yarışları yapılırken, sporcular, iki günde de farklı harita ve parkurlarda performanslarını sergiledi. Yarışlar sonunda, kadınlarda Marmara Üniversitesi birinciliğe uzanırken onu Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi takip etti. Balıkesir Üniversitesi’nin şampiyonluğuyla tamamlanan erkekler kategorisinde ise gümüş madalya Uludağ Üniversitesi’nin, bronz madalya ise Yıldız Teknik Üniversitesi’nin oldu.

 

Haberin Devamı

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil eden İrem Karamete Koç Spor Fest’te

Selçuk Üniversitesi’ndeki eskrim mücadeleleri de büyük heyecana sahne oldu. Kılıç, epe ve flöre olmak üzere üç kategoride gerçekleşen bireysel müsabakaların ardından takım şampiyonları da belli oldu. Kılıçta, kadınlarda şampiyonluk sevincini Ankara Üniversitesi yaşarken, ikincilik Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin, üçüncülük ise Celal Bayar Üniversitesi’nin oldu. Erkeklerde ise Kastamonu Üniversitesi altın madalyaya uzanırken, Orta Doğu Üniversitesi ikinci, Girne Amerikan Üniversitesi ise üçüncü sırada yer aldı.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil eden milli eskrimci İrem Karamete’nin yarıştığı flöre kategorisinde de büyük çekişme yaşandı. Özyeğin Üniversitesi adına Koç Spor Fest’te yarışan İrem Karamete, kadınlarda bireysel müsabakaları birinci sırada tamamlasa da takım sıralamasında zirve Koç Üniversitesi’nin oldu. Özyeğin Üniversitesi’nin gümüş madalya kazandığı kadınlar flöre kategorisinde bronz madalya ise Girne Amerikan Üniversitesi’ne gitti. Koç Üniversitesi kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de altın madalyayı kazanma başarısı gösterirken, onu Kastamonu Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi takip etti.

Haberin Devamı

Epe kategorisinde kadınlarda Selçuk Üniversitesi zirvede yer alırken, Hacettepe Üniversitesi gümüş, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi bronz madalya kazandı. Düzce Üniversitesi’nin şampiyonluğuyla sonuçlanan erkekler müsabakalarında Selçuk Üniversitesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi, gümüş ve bronz madalya kazanan takımlar oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!