Salih Özcan kimdir, nereli, kaç yaşında? Salih Özcan hangi takımlarda oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Salih Özcan kimdir, nereli, kaç yaşında Salih Özcan hangi takımlarda oynadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 14:41

Salih Özcan, transfer haberinin ardından kariyeri ve hayatı ile dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Almanya'da kariyerine adım atan Salih Özcan, Borussia Dortmund ile sözleşme imzaladı. Peki, Salih Özcan kimdir, nereli, kaç yaşında? Salih Özcan hangi takımlarda oynadı? İşte, o isim hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

Salih Özcan, 11 Ocak 1998 tarihinde Almanya, Köln'de dünyaya geldi. Köln'de doğması nedeniyle Alman pasaportu olan Türk asıllı futbolcu, futbol kariyerine Köln'ün amatör takımı West Köln'de başlamıştır. Salih Özcan, 2007 yılında ülkenin en güçlü takımları arasında gösterilen FC Köln tarafından fark edilmiş ve daha 9 yaşındayken FC Köln tarafından takıma transfer edilmiştir.

Uzun yıllar FC Köln'ün altyapısında forma giyen ve merkez orta sahadaki başarısı sebebiyle Almanya Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde oynayan Özcan, Almanya U-15, U-16, U-17, U-18, U-19, U-20 ve U-21 takımlarına seçilmiştir.

Özellikle U-21 takımında oynarken şimdilerde A Milli Takım'ı çalıştıran Stefan Kuntz'un önderlik ettiği Özcan; performansıyla da Kuntz tarafından takdir edilmiştir.

Haberin Devamı

Salih Özcan, Milli Takım kariyeri haricinde, 2016 yılında yani henüz 18 yaşındayken FC Köln ile profesyonel kontrat imzalamıştır ve ilk resmi maçına da aynı tarihlerde çıkmıştır.

3 yıl boyunca aynı ekipte forma giydikten sonra Bundesliga 2 ekibi Holstein Kiel'de oynayan Özcan, Kiel'deki oyunuyla değerine değer katmıştır. 2020 itibariyle takımına geri dönen Salih Özcan'ın gelişiminden memnun kalan Köln teknik heyeti de, onu düzenli olarak 11'e dahil etmiştir.

Bu sezon, Almanya Kupası ve Bundesliga'da 28 maça çıkan Salih Özcan, 2 gol atmış ve 1 kez asist yapmıştır. Transfermarkt'e göre piyasa değerini bu yıl 7 milyon euroya kadar yükselten Salih Özcan'ın, Köln'le kontratı 2023 yılına kadar devam sürecektir.

Son olarak hem Almanya Milli Takım'dan hem de A Milli Takımı'mızdan teklif alan Salih Özcan, tercihini A Milli Takım'dan yana yapmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!