Ryan Babel kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Ryan Babel Eyüpspor'da!

Güncelleme Tarihi:

Ryan Babel kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı Ryan Babel Eyüpsporda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2022 14:22

Galatasaray'da forma giyen Ryan Babel, Spor Toto 1. Lig ekibi Eyüpspor ile anlaşmaya vardı. Bu gelişmenin ardından yıldız futbolcu hakkında aramalar hız kazandı. Peki, Ryan Babel kimdir, hangi takımlarda oynadı? İşte, Ryan Babel hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Eyüpspor'ın yeni transferi Ryan Babel gündemdeki futbolcular arasında yer alıyor. Uzun süredir bu transferi için temaslarını sürdüren Eyüpspor, son görüşmede Hollandalı futbolcuyla anlaştı.

Ryan Babel kimdir?

Ryan Guno Babel, 19 Aralık 1986'da Bijlmermeer, Amsterdam'da dünyaya geldi. Genç yaşlarda ise futbola başladı. Ruud Gullit ve Frank Rijkaard'ı yetiştiren Hollanda'da doğdu ve bu oyuncuları idol olarak gördü. Babel futbola ise S.V Diemen'de 1992 yılında resmen başladı.1994 yılında ise Fortius takımına transfer oldu. Bu takımda hızı ve tekniğiyle dikkat çeken Babel, 1998 yılında ise AFC Ajax seçmelerine katıldı. İlk turda seçmeleri geçmeyi başaran Babel, diğer turları ise geçemedi.[2] Bir yıl boyunca kulüpsüz kalan Babel, bu süreçte çalışmalarına devam etti ve 1998 yılında ise antrenmanlara çağrıldı ve Ajax'a transfer oldu. 1999-2000 sezonunda ise D1 takımında mücadele etti. Buradan yükseldikten sonra ise sıtasıyla C1, B1 ve A1 takımlarında forma giyen Babel, ilk profesyonel kontratını ise Ocak 2004'te imzaladı.

Hem Santrafor hem de kanat pozisyonlarında oynayan Surinam asıllı Hollandalı millî futbolcu, Galatasaray'ın ardından 1. Lig ekiplerinden, Eyüpspor'da forma giyecek.

 

BAKMADAN GEÇME!