Romelu Lukaku kimdir? Romelu Lukaku hangi takımda oynuyor?

Güncelleme Tarihi:

Romelu Lukaku kimdir Romelu Lukaku hangi takımda oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 16:07

2018 Dünya Kupası'nda Belçika Milli Takımı formasıyla çıktığı maçlarla dikkatleri üzerine çeken Romelu Lukaku'nun kim olduğu ve kariyeri merak konusu oldu. Başarılı futbolcu hakkında merak ettikleri konuları internette araştıran futbolseverler, özellikle Romelu Lukaku'nun hangi kulüp takımının formasını giydiğini sorguluyor. Peki, Romelu Lukaku kimdir? Romelu Lukaku hangi takımda oynuyor?

Haberin Devamı

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda adından sıklıkla söz ettiren Romelu Lukaku, turnuvada gösterdiği performansla büyük beğeni topluyor. Dünya Kupası'nda Belçika'nın en çok güvendiği isimlerden biri olan Romelu Lukaku performansıyla göz doldurmaya devam ediyor. İşte, 2018 Dünya Kupası'nın yıldızlarından Romelu Lukaku, hakkında merak edilen detaylar...

ROMELU LUKAKU KİMDİR?

13 Mayıs 1993 tarihinde Belçika'da dünyaya gelen futbolcunun babası Roger Lukaku da eski profesyonel futbolcudur. Anderlecht'e 12 yaşındayken katıldı ve Anderlecht altyapısındaki ilk sezonunda kendisinden 4 yaş büyük rakipleri karşısında ise 17 maçta 26 gol atmayı başarmıştı. Kulübün altyapısında 87 maçta toplam 121 gol kaydedince Mayıs 2009'da profesyonelliğe adım atmasını sağlayan sözleşmeyi imzaladı. 11 gün sonra ligde A takımla ilk maçını R. Standard de Liège'e karşı oynadı ve bitime 31 dakika kala oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı

Anderlect'teki ilk golünü ise ligde oynanan Zulte Waregem deplasmanında kaydetti. Sadece birkaç ay sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç oyuncu unvanını ele geçirdi ama, Anderlect Lyon'a elenince rota UEFA Avrupa Ligi'ne çevrildi. Orada işler daha iyi gitti ve Lukaku, takımı son 16'da Hamburg'a elenene kadar bu turnuvada 4 gol kaydetti. Pro League'de de 25 maçta 15 gol kaydederek gol kralı oldu. Oysa, bu maçların sadece 15'ine ilk on birde çıkmıştı. Lukaku, ayrıca Aralık 2009'da Ajax ile oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında ise 2 kez fileleri havalandırarak UEFA Kupası tarihindeki en genç üçüncü golcü unvanını kazandı. 10 Temmuz 2017 tarihinde 75 Milyon Pound karşılığında Manchester United takımına transfer oldu.

Belçika Milli Takımı'nın da formasını giyinen Lukaku, Belçika U-21 takımıyla uluslararası ilk maçını Slovenya U-21 takımı karşısında oynadı ve bir de gol attı. 24 Şubat 2010'da 16 yaşındayken, Dick Advocaat tarafından Belçika millî futbol takımı kadrosuna çağrıldı. Hırvatistan'la oynanan hazırlık maçında ilk kez A millî formayı giydi ve yaklaşık 75 dakika oyunda kaldı.

Haberin Devamı

En popüler Dünya Kupası bahislerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!