Son Dakika: Roma 3-0 Trabzonspor / Maç sonucu ve özeti

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Roma 3-0 Trabzonspor / Maç sonucu ve özeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2021 11:05

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında Roma'ya 3-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Haberin Devamı

İlk maçta rakibine 2-1 mağlup olan bordo mavililer, Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan rövanş maçında Roma'ya boyun eğdi.

Maçta gol perdesini erken açan Roma, 20. dakikada Cristanta'nin golüyle 1-0 öne geçti.

İlk devre bu skorla sona ererken ikinci yarıda 65'te Zaniola ve 84'te Shomurodov'la 2 gol daha bulan İtalyan ekibi, mücadeleyi 3-0 kazandı.

İki maçta da rakibine kaybeden bordo mavililer turnuvaya veda ederken Roma, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplara kaldı.

Son Dakika: Roma 3-0 Trabzonspor / Maç sonucu ve özeti

MAÇTAN DAKİKALAR

Mücadelenin 20. dakikasında sağ kanattan gelişen ev sahibi takım atağında Karsdrop, orta sahadan bindiren Cristante'ye pasını verdi. Cristante de ceza sahasına girmeden sağ çaprazdan çektiği sert ve düzgün şutla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Haberin Devamı

32. dakikada, Pellegrini ceza sahası dışından gönderdiği şutta kaleci Uğurcan Çakır, topu güçlükle dışarı çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi takımın, 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

47. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Hamsik’in sağdan kullandığı köşe atışında, ceza sahasında topa iyi yükselen Vitor Hugo'nun kafa vuruşunda Roma kalecisi Patricio, topu güçlükle dışarı çeldi.

54. dakikada, ev sahibi takım gole yaklaştı. Karsdorp’un sağ kanattan ortaladığı topa, Abraham iyi yükselerek kafa vuruşu yaptı. Kaleci Uğurcan Çakır’ın müdahalesiyle top direkten döndü.

62. dakikada Trabzonspor atağında sol kanattan yapılan ve kafalardan seken topa, Hamsik ceza sahası sağ çaprazında sert vurdu ancak kaleci Patricio, gole izin vermedi.

64. dakikada Roma'da Veretout'un derinlemesine gönderdiği topa iyi hareketlenen Zaniolo, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlarla buluşturdu ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

81. dakikada Nwakaeme'nin ceza sahası dışından çektiği şutta Patricio, topu kontrol etti.

84. dakikada Roma farkı 3'e çıkardı. Pellegrini’nin pasında sol kanattan ceza sahasına giren El Shaarawy, rakiplerini geçerek önünü boşalttı ve penaltı noktası üzerinden çektiği şutla topu ağlara gönderdi: 3-0.
Roma'ya ilk maçta 2-1 yenilen Trabzonspor, rövanşta da 3-0 yenilerek UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne play-off turundan veda etti.

Haberin Devamı

RomaPatricio, Karsdorp, Ibanez, Mancini, Vina, Veretout, Cristante, Mkhitaryan, Pellegrini, Zaniolo, Abraham.

Trabzonspor'un 11'i: Uğurcan, Peres, Edgar IE, Vitor Hugo, Trondsen, Siopis, Hamsik, Nwakaeme, Bakasetas, Gervinho, Cornelius.

Trabzonspor, geride kalan 138 maçta 50 galibiyet, 36 beraberlik ve 52 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 177 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 190 gol gördü.

Bordo-mavililer, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Şampiyon Kulüpler Kupası/UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 28, UEFA Kupası/UEFA Avrupa Ligi'nde 87, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA Intertoto Kupası'nda da 8 maç, UEFA Konferans Ligi'nde de 3 maç oynadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!