Robbie Maddison, Boğaz'ı su üstünde geçti

Güncelleme Tarihi:

Robbie Maddison, Boğazı su üstünde geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2021 14:10

Kendi tasarladığı özel motosikletiyle su üzerinde gidebilen tek isim dünyaca ünlü motokros efsanesi Robbie Maddison, İstanbul Boğazı'nı su üstünde motosikletiyle geçti. Red Bull sporcusu Maddison, Ortaköy’den Beylerbeyi’ne 1,5 dakikada ulaştı.

Haberin Devamı

Serbest stil motokros sürücüsü Robbie Maddison, Algida Big Bold’un reklam çekimleri için İstanbul'a gelmişti. Reklam filmi için nefes kesen bir performansa imza atan Red Bull sporcusu Maddison, yine İstanbul Boğazı'nı su üzerinde motosikletiyle geçerek Boğaz'ın mavi sularında görsel şölen oluşturdu. Akıntıya meydan okuyarak Avrupa'dan Asya'ya 1,5 dakika gibi kısa sürede geçen efsanevi isim, izleyenleri kendisine hayran bıraktı. İstanbul Boğaz'ı, Maddison'ın performansı için deniz trafiğine kapatıldı. Efsanevi ismin özel motosikleti için tamamen geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak tasarlanan özel iki rampa, Ortaköy Meydanı ve Beylerbeyi Parkı'nda kuruldu. Maddison, Algida Big Bold dondurmasını erimeden karşı kıtaya ulaştırdı. Performans, gidiş dönüş toplam 3 dakika sürdü.

Haberin Devamı

ÇILGIN BİR DENEYİM OLDU

Sergilediği performanstan son derece mutlu olduğunu ve hayalini gerçekleştirdiğini dile getiren Maddison, “Son derece mutluyum. Big Bold’a bana bu fırsatı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Bu benim bir hayalimdi. Buradaki su derin ve tehlikeli bir su olduğu için çılgın bir deneyim oldu” dedi.

NAZAR BONCUĞUNUN ETKİSİNE İNANIYORUM

Üzerinde nazar boncuğu ile konuşan Maddison, “Nazar boncuğunun etkisine kesinlikle inanıyorum. Burada bir James Bond filminde dublorlük yaptım. Nazar boncuğunu o zaman da kullanıyordum. Evimde de nazar boncuklarım var. İstanbul’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Robbie Maddison, Boğazı su üstünde geçti

Çocukluğundan beri sörf yaptığını belirten Maddison, motosikletiyle ilgili olarak, “Ağabeyimden de ilham aldım ve bunu geliştirdim. Bunun üzerinde de uzmanlar tarafından belirli değişiklikler yapıldı. Bu sayede bugün onunla bir kıtadan diğerine geçtim. Gurur duyuyorum. Algida’ya çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

BAŞARDIĞIM EN ZORLU GÖREV

Maddison, “Bu benim şimdiye kadar başardığım en zorlu görev diyebilirim. Bu performans şu anda zorluklarla uğraşan herkese ilham olsun. Ya büyük düşünün, ya hiç düşünmeyin. Birbirinizi sevin ve büyük düşünün demek istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

ADIM ADIM İLERLERSENİZ SİZİ KORKUTACAK BİR HEDEF OLMAZ

3 çocuğuna her zaman örnek olmak istediğini ifade eden Maddison, “Eğer yolu adımlara bölerseniz ve o adımlara teker teker odaklanırsanız başaramayacağınız, sabırla erişemeyeceğiniz hiçbir şey yoktur. Çocuklarıma da adım adım ilerlemelerini söylüyorum. Eğer böyle yaparsanız sizi korkutacak her hangi bir hedef olamaz, çılgınca bile gelse her şeyi başarırsınız” diye konuştu.

“1 SENE 3 DAKİKA… ”

Yaptığı hızdan o an emin olamadığını belirten Maddison, “Hızımdan emin değilim ama sanırım ulaşmam 1,5 dakikayı aldı. Geriye gelmem de 1.5 dakika aldı. Toplam performansım 3 dakika sürdü ancak 1 sene bunun için çalıştığımız için ben 1 sene 3 dakikadır da diyebilirim” dedi.

Haberin Devamı

ROBBIE MADDİSON KİMDİR?

Kariyerini dünya rekorları üzerine inşa etmiş, zorluklara ve akıllara durgunluk veren cesur atlayışlara karşı kazandığı zaferlerle bugüne kadar gelmiş bir serbest stil motokros sürücüsü.

Robbie 'Maddo' Maddison, ESPN'de canlı yayında motosikletiyle bir futbol sahasını uçarak aştı ve Dünya Rekoru kırdı. Kar motosikleti yarışçısı Levi LaValle ile birlikte San Diego körfezinin üzerinde havada süzüldü. Londra’da Tower Bridge’in açık kanatları üzerinden ters taklayla atladı. Tüm bunlarından yanında,Robbie, sergilediği üstün perfprmanslarla X Games ve Red Bull X-Fighters'ta madalyalar kazandı.

Ardından, 2015 yılında, birkaç yıllık planlama ve hazırlıktan sonra, efsanevi Tahiti dalgası Teahupo'o'da Çamur motosikletiyle sörf yaptı. “Hedefim, asla değişmez olarak nitelenen ve norm olarak kabul edilen şeyleri değiştirmek ‘’diyen Robbie, Yeni zirveleri ve sınırları zorlamak istediğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Robbie, Fransız Polinezyası'ndak DC Pipe Dream’de iki büyük tutkusunu, akrobasi sürüşü ve sörfü birleştirerek çığır açtı. Robbie bir motosikletle karada ve havada yapılabilecek herşeyi fazlasıyla yapmıştı. Bu projede gözünü okyanus dalgalarına dikmişti. Robbie bunu da başardı ve mosikletiyle dalgalarda sörf yaptı.
Robbie, daha sonra 2019 yılında, Tyler Bereman’la birlikte Los Angeles trafiğine meydan okudu.
Aynı yıl, Mykonos’ta, In Rippin isimli projede, bu kez Aaron Colton’la kardan suya geri döndü.

Maddison, Red Bull Knock Out kapsamında, Hollanda kanallarında kendi stilini konuşturdu.
Robbie, Powder Hounds’ta da Darren Berrecloth’la birlikte yeteneklerini bu kez kar üstünde konuşturdu.

Haberin Devamı

Robbie ayrıca Red Bull Knock Out'a giderken Hollanda kanallarında ve Powder Hounds'ta Darren Berrecloth ile karda yarıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!