Rıza Kayaalp kimdir, kaç yaşında, nereli? Rıza Kayaalp yarı finale yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Rıza Kayaalp kimdir, kaç yaşında, nereli Rıza Kayaalp yarı finale yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2021 12:37

Güreşçi Rıza Kayaalp, kendi branşlarında 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale yükseldi. Erkekler grekoromen stil 130 kiloda yarışan Rıza Kayaalp, Alman Eduard Popp'u yenerek yarı finale yükseldi. Dünya Güreş Birliği tarafından dünyanın en iyi güreşçisi seçilmişti. Peki, Rıza Kayaalp kimdir, kaç yaşında, nereli?

Haberin Devamı

10 Ekim 1989 tarihinde Yozgat’ın Kavurgalı köyünde dünyaya geldi. İlkokul eğitiminin ardından 2000 yılında Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nde (GEM) Aydın Dal, Mustafa Doğan ve Mustafa Başer gözetiminde Grekoromen Stilde güreşe başladı.

İlk uluslararası madalyasını Yıldızlar kategorisinde 2005 Yılında Arnavutluk Tiran şehrinde 100 kiloda tüm rakiplerini yenerek Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olarak kazandı. Aynı yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübüne transfer olarak Olimpiyat Şampiyonu olan Mehmet Akif Pirim’in gözetimde hem sporda hem de eğitim alanında hızla basamakları tırmanan Kayaalp, 2006 yılında liseden mezun olduktan sonra, Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazanarak bu okuldan da mezun oldu.İlk Uluslar arası madalyasını Yozgat GEM’de alan Kayaalp, Lise yıllarında ASKİ Güreş kulübüne transfer oldu. ASKİ’de, Teknik direktörlük yapan Mehmet Akif Pirim’in elinde yetişti. Çocukluğundan beri güreşin içinde büyüyen Kayaalp, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında sayısız madalya aldı. Dünya Güreş Birliği tarafından dünyanın en iyi güreşçisi seçildi.

Haberin Devamı

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!