Riot’un Valorant ajan seçme ekranından Yoru’yu kaldırma sebebi

Güncelleme Tarihi:

Riot’un Valorant ajan seçme ekranından Yoru’yu kaldırma sebebi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2021 16:02

Riot Games, bir hatayı düzeltmek için Yoru’yu ajan seçme ekranından geçici olarak kaldırdı.

Haberin Devamı

Geliştiriciler bu bilgiyi oyuncularına oyun içinde bir bildirim olarak ilettiler ve hatanın ne olduğundan veya sebebinden bahsetmediler. Yoru oyuna eklenen son ajanlardan birisi ve kısa süre önce ışınlanma yeteneği Valorant’ta bilinmeyen bir çok hatayı kullanarak takımlarına avantaj sağlamak adına oyuncular tarafından kullanılmaya başlandı.

Yoru Valorant’ın ajan havuzunun en son üyesi. Bu ajanın çok çeşitli bir yetenek seti bulunuyor. Işınlanma, Dokunulmazlık, Kör Etme en kilit yetenekleri arasında. Oyuncular kısa bir süre önce ışınlanma yeteneği olan “Çatkapı” ile denemelerde bulundular ve oyunu ciddi anlamda zevksiz hale getirebilecek bazı hatalar buldular.

Bazı hatalar diğerleri kadar ciddi seviyede büyük olmasa bile büyük veya küçük tüm hatalar giderilecektir. Örneğin bir klipte, Bind haritasında Yoru’nun kapılar kapalı olmasına rağmen ışınlanma makinesinin içine girebildiği gösteriliyor. Bu gibi hatalar yakın zamanda gün yüzüne çıkmaya başladı ve oyunu büyük ölçüde kıran hatalar da beraberinde geldi.

Haberin Devamı

Bir oyuncu bu hata ile Breeze haritasındaki piramitlerin içine girebildiğini ve bunun birçok haksız duruma öncü olduğunu buldu. Yoru oyuncuları piramitin içine spike kurabiliyor ve bu durum karşısındaki takımın spike imhasını imkansız hale getiriyordu.

Riot Games bu hataları düzeltmeye başladı fakat oyunlarda sıkça kullanılmaya başlanması haksız rekabet olacağından ajanı seçime kapalı hale getirdiler. Breeze haritası da rekabetçi eşleştirmeden kaldırıldı ve bu iki yasaklamanın bir arada gelmesi Riot Games’in bu hatayı en kısa sürede çözmeye çalıştığına işaret ediyor.

Geliştiriciler, bir sorunu çözmek için Yoru'nun kaldırıldığını ve bir hatayı düzeltmek için Breeze'in rekabetçi maçtan devre dışı bırakıldığını belirtti. Oyuncular rekabetçi modu dışında Breeze oynamaya devam edebiliyorlar. Riot Games'in bu devre dışı bırakmaları tam da bu nedenle yaptığı açıkça belirtilmedi ancak nedenlerinden biri bu olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!