Podolski haklı... Tudor 1 yıl daha bizimle

Güncelleme Tarihi:

Podolski haklı... Tudor 1 yıl daha bizimle
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 23:59

GALATASARAY Başkanı Dursun Özbek şu sıralar spor camiasının en çok konuşulan ve tartışılan ismi...  Sarı kırmızılı takımın futbolda yaşadığı başarısızlığın doğal sonucu olarak herkes Özbek’in bundan sonrası için alacağı kararları merakla bekliyor. Gelecek sezon sahada nasıl bir Galatasaray izleyeceğiz? Igor Tudor kalacak mı? Transferler nasıl olacak? Erken seçime gidilecek mi? Bu ve buna benzer onlarca sorunun cevabı sadece Özbek’te... Galatasaray Başkanlığı’nda 706 günü geride bırakan Özbek’le, Türk Telekom Arena’da buluştuk. Akıllardaki tüm soruları sorduk ve hepsine yanıt aldık...

Haberin Devamı

Podolski F.Bahçe derbisinden sonra ‘G.Saray’ın istikrara ihtiyacı var. 2 senede 5 teknik adam gördüm’ dedi. Bu sözleri nasıl yorumlarsınız?

Bu tenkiti doğru buluyorum. Artık bizde gördük ki, sık hoca değiştirmek G.Saray’a zarar verdi. Podolski bu görüşünde kesinlikle haklı. Bu sıklıkta antrenör değişikliğine gidilmemesi lazım.Tudor zor bir dönemde görev aldı. Takımın fizik durumunu belli bir seviyeye getirmek için çaba gösteriyor. Tudor ile 1 sene daha mukavelemiz var. Önümüzdeki sezon için planlarımızı Tudor ile birlikte yapıyoruz.

Podolski haklı... Tudor 1 yıl daha bizimle

Dursun Özbek, Türk Telekom Arena’da muhabirimiz Ali Naci Küçük’ün sorularını yanıtladı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, röportajımızda hem özeleştiri yaptı, hem de gelecek sezona yönelik planlarını anlattı. (Fotoğraflar: Adem KABAYEL)

Haberin Devamı

BU TABLO 6 HAFTADA TERSİNE DÖNER

Tudor’un görevde kalacağını belirtiyorsunuz ama Galatasaray’da 8 haftadaki performansı hayal kırıklığı yarattı. Bu tablo sizi endişelendirmiyor mu?

Elbette başarılı bir performans değil.  Ama bunu getirip sadece tek bir noktaya bağlamak da doğru değil. Tudor, 21. haftada göreve geldi. Kadro belliydi çünkü transfer dönemi de bitmişti. Tudor, bulduğu bir takımı en iyi şekilde yönetmek için elinden geleni yapıyor. Bu başarısızlıkta yönetimin hataları mutlaka olmuştur. Futboldaki başarısızlığı tamamen Tudor’a fatura etmek bence yanlış. Şimdi önümüzde 6 maç var. Bu 6 maçtaki performansı ile futbol takımının tabloyu artıya çevireceğini düşünüyorum. Kimse ümitsiz hava içerisine girmesin. Zaman zaman bu tip skorlar olabiliyor.

SNEİJDER VE BRUMA SORUN OLMAZ

Sneijder’ın geleceği tartışılıyor ve Tudor ile arasında şu anda bir sorun var mı?

Sneijder, yıldız futbolcularımızdan bir tanesi. Geçtiğimiz yıllarda kulübe son derece büyük katkı vermiştir. Aile içindeki ufak tefek tartışmalar, içeride konuşulup halledilir. Dikkate alınmayacak derecedeki ufak bir tartışma, Galatasaray’da öyle bir kaos haline getiriliyor ki. Maalesef bunu çok yaşıyoruz. Sneijder çok iyi bir profesyonel. Tudor ile geçinememesi söz konusu değil.

Haberin Devamı

Bruma’nın durumu nedir? Sözleşme imzalamaya yanaşmadığı iddia ediliyor...

Bruma’nın sözleşme imzalamaktan kaçındığı iddiası doğru değil. Kendisiyle 1 sene daha sözleşmemiz var ancak kontratı yenilemek de istiyoruz. Menajeri bu hafta içinde İstanbul’da idi. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bruma bizim için önemli bir futbolcu.

Haberin Devamı

ÖZBEK, CAMİA İÇİNDE BAZI ÇEVRELERİN SİSTEMLİ BİR YIPRATMA KAMPANYASI YÜRÜTTÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

KÜFÜR KIYAMET, YÜZLERCE MESAJ... KORKUNÇ BİR SALDIRI ALTINDAYIZ

Galatasaray taraftarlarının size yönelik tepkilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

G.SARAY’ın katıldığı her turnuvada şampiyonluk vazgeçilmez öge ve hedeftir. Bugün futbol takımının aldığı sonuçlara benden daha fazla üzülen olamaz. Ben, göreve gelirken Galatasaray’ın mali bağımsızlığını sağlaması gerektiğini yoksa uzun vadeli başarı yakalayamayacağını söylemiştim. Ama, şunu da anlayamıyorum; seçildiğim günden bu yana protesto ediliyorum.

CAMİA BİZİ ANLAMALI

Şampiyon olduk, 4.yıldızı taktık, Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı kazandık. Emekle bunu başardık. Ancak daha sezonun 2. haftasında tribünler tarafından protesto edildik. Bu olay sürekli köpürtüldü ve en son geldiği nokta; özel telefonlarımı, eşimin telefonlarını internete koydular. ‘Telefon edin, istifalarını isteyin, küfür edin’ diye çağrı yapılıyor. Otelim aranıyor, önüne gelenler oluyor. Korkunç bir saldırı altındayız. Sabahtan akşama kadar küfür kıyamet, ‘İstifa et’ diye arıyorlar. Günde en az 300-400 tane mesaj ve telefon geliyor.

Haberin Devamı

Bu, Galatasaray’ı düşünerek yapılan bir eylem değil. Galatasaray yönetimini iş yapamaz hale getirerek bloke edip buradan bizim istifa etmemizi isteyen bir sistem var. Birilerinin bunu körüklediğini düşünüyorum. Camianın şunu anlaması lazım; biz zor günlerde göreve geldik, aileler zor günlerde kenetlenirler. Galatasaray’ın başarısı için çalıştığımı unutmamalılar.

 BU KAFAYLA YÖNETİCİ BULAMAYIZ

Camiadan yeterli destek bulduğunu söyleyebilir misiniz?

Galatasaray’da yeni bir usul getirilmeye çalışılıyor. Yönetimler seçilsin, 2 ay sonra protestoya başlayalım. Onu götürelim, bunu getirelim. Galatasaray bu süreç içinde yönetici bulamaz. Bu Galatasaray’ın düsturu değil. Galatasaray bu değil. Bunu iyi etüt etmek lazım. Galatasaray’da yönetimlere destek verilmesi lazım. Ben herkes adına Galatasaray’ı yönetiyorum...

Haberin Devamı

ALİ SAMİ YEN’İN KOLTUĞU İLE KİMSE DALGA GEÇEMEZ

Son Divan Kurulu toplantısında, bazı üyelerin üslupları için çok sert konuştunuz?..

Benim şu anda oturduğum koltuk, 112 sene evvel kurucumuz sayın Ali Sami Yen’in oturduğu koltuk. Hiç kimse bu koltukta oturan Galatasaray Başkanı’na hakaret edemez, dalga geçemez, alaycı üslup kullanamaz.

Podolski haklı... Tudor 1 yıl daha bizimle

Dursun Özbek, Ali Sami Yen’in resminin önünde poz verdi.

F.BAHÇE’YE KARŞI 12-1’LİK TABLO KABUL EDİLEMEZ

Bu sezon 3 branşta Fenebahçe maçlarında Galatasaray aleyhine 12-1’lik bir mağlubiyet tablosu oluştu.  Bunu nasıl yorumlarsınız?

Kabul edilemez bir tablo. Benden daha fazla üzülen olduğunu sanmıyorum. Fakat spor bu. Olaya geniş pencereden bakmak lazım. Galatasaray Türkiye’de en çok kupa kaldırmış kulüp. Günlük olaylara bakıp böyle bir skor yorumunda bulunmak yanlış.

ERGİN ATAMAN’LA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Erkek basketbol takımının koçu Ergin Ataman’ın kontratı sezon sonunda bitiyor. Yola devam edecek misiniz?

Ergin Ataman çok iyi bir Galatasaraylı. Kendisiyle çok başarılı sezonlar yaşadık. Şimdi sezon sonuna geliyoruz. Kontratımız bitiyor. Kendisiyle yeni sözleşme için görüşeceğiz. Burada bir mutabakatımız olursa Ergin Ataman ile devam etmek isteriz. Her iki tarafın görüşmesine izin verilmesi lazım. Ben Ergin Ataman’ın Galatasaray sevgisi ve Galatasaraylılığını tartışma dışında tutuyorum. Kısa sürede masaya oturacağız.

HAKEM HATALARIYÜZÜNDEN 13-14 PUAN KAYBETTİK

G.Saray’ın bugün geldiği durumda hakem hatalarının rolü var mı?

Herkes kabul ediyor ki, bu sezon 13-14 puanı hakem hataları yüzünden kaybettik. Hakem hataları sürekli olduğu zaman maksat aramaya başlıyorsunuz. Hakem hatalarının da bir yerde durması lazım.

İki sezondur yarışa erken havlu atılıyor. Ne söylemek istersiniz?

Bu sezon futbolda başarıyı yakalayamadık. Ancak, kimse endişe etmesin. Önümüzdeki sene eksiklerini tamamlamış bambaşka bir takım kuracağız.

ÖZBEK, ÖZELEŞTİRİ YAPTI VE KENDİ YÖNETİMİNE PUAN VERDİ

TRANSFERLERDE HATA YAPTIK, DERS ALDIK

“Özellikle transfer dönemlerinde hata yaptık. Talihsizlikler de yaşadık. Yaşananlardan büyük ders aldık. Yeni dönemde bunların tekrarlanmayacağından herkes emin olabilir. “

Özeleştiri yapacak olursanız, Dursun Özbek yönetimine kaç puan verirsiniz? ‘Biz şuralarda hata yaptık’ diyebilir misiniz?

Kendi kendime puan vermem, çok uygun değil. Hata yaptığımız yerler var. Özellikle, transfer dönemlerinde hata yaptık. Talihsizlikler de yaşadık. Bu yaşananlar ve geçmişte yapılan hatalardan büyük ders aldık. Yeni dönemde transfer konusunda çok daha başarılı olacağız. Bunların tekrarlanmayacağından herkes emin olabilir. İsabetli transfer yapılması adına çalışma içindeyiz. Önümüzdeki dönemde en çok konsantre olacağım ve dikkat edeceğim konu, oyuncu transferleridir. Kadro bilinci ve eksiklerinin iyi tespit edilmesi lazım. Taraftarı memnun edecek, gönül rahatlığı verecek seviyede olması gerekli. Bir ay öncesinden çalışmalara başladık.

ÇIKIŞ PROJELERİ HAZIR

Dikkate alınması gereken noktalardan biri UEFA’nın kriterleri. İstediğimiz gibi transfer yapma durumuna sahip değildik. Çünkü Galatasaray takip altında ve izlemede idi. Bugüne kadar aldığımız futbolculara Galatasaray Kulübü 30 milyon Euro öderken, gönderdiğimiz isimlerden 32.5 milyon Euro gelir elde etti.

Mali konularla, proje seçimlerle ilgili yönetimimi başarılı buluyorum. Kimse unutmasın, herkesin çok ümitsiz olduğu bir dönemde bu görevi teslim almış bir yönetim vardır. Mali yapısı itibarı ile bugünlere getirmiştir ve çıkış projelerini de hazırlamıştır. 

Podolski haklı... Tudor 1 yıl daha bizimle
EŞİM, SIKI BİR GALATASARAY TARAFTARI

Eşiniz Mesude hanımın Beşiktaşlı olduğunu söylemeniz ve Galatasaray Kulübü üyesi olması camiada tepkilere neden oldu?..

 Eşimin babasının Beşiktaşlı olması hasebiyle eskiden böyle bir şey vardı, bundan söyledim. Benimle evlendikten ve özellikle başkan seçilmemden sonra eşim kadar sıkı bir Galatasaraylı ben bilmiyorum. Galatasaray’da tartışılacak o kadar çok konu var ki. Gözünün üstünde kaşın var diyerek bu konulara eğilmelerini bambaşka bir amaca bağlıyorum.

FATİH TERİM 17 MAYIS’TA ARAMIZDA OLACAK

17 Mayıs’ta düzenleyeceğiniz futbol şöleni hakkında bilgi verebilir misiniz?

17 Mayıs, G.Saray’ın UEFA Kupası’nı kazandığı tarihin yıldönümü. Takvim öyle bir denk geldi ki; 17 Mayıs 2017 ve 17. senesi... Başka bir detay da, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı bir yıl önce bize başvurdu. Kurumun 17 amacı olduğunu anlattılar ve ‘G.Saray ile sosyal sorumluluk projesi yapmak istiyoruz’ dediler. ‘Evet’ dedik. Fatih Terim de gösteri maçında G.Saray’ın teknik direktörlüğünü yapacak.

‘ERKEN SEÇİM ŞU AN GALATASARAY’A ZARAR VERiR’

KENDİMİ BAŞARILI BULURSAM 2018’DE ADAY OLACAĞIM

“Erken seçim en kolayı. Böylelikle baskıdan kurtulursunuz. Fakat G.Saray ne olacak? Biz G.Saray sevgimiz nedeniyle bu saldırılara göğüs gerip, 2018 Mayıs’a dek kalacağız.’

G.Saray erken seçime gidecek mi?

Hayır, böyle bir kararımız yok. Genel Kurul, 2018 Mayıs’ına dek bu görevi bize emanet etti. Erken seçim, G.Saray’a zarar getirir. Biz bu işin yarısında, ‘İyi gitmiyor, bırakalım’ dediğimiz zaman, ortaya çıkacak tabloyu G.Saray kaldıramaz. Belki en kolayı bugün seçime gitmek. Böylelikle baskıdan kurtulursunuz. Fakat, G.Saray ne olacak? Biz, G.Saray’a olan sevgimiz nedeniyle, bütün bu saldırılara göğüs gereceğiz. Projelerimiz var. Bunları 3 yıllık planladık. Bırakıp kaçmak, doğru olmaz. 2018 Mayıs’ına fazla süre kalmadı. Bu süre sonunda hesap vermeye hazırız. Mutlaka hatalarımız var. Fakat biz G.Saray’a hiç yanlış yapmadık.

2018’de aday olacak mısınız?

O tarihe kadar yaptığım işlerin önce bir hesabını vereceğim. Hem Genel Kurul’a hem de kendime. Başarılı mıyız yoksa başarısız mıyız? Kendi aritmetiğimizi yapacağız. Eğer başarısız bulunuyorsak zaten bizim aday olmamız söz konusu değil. Ama Genel Kurul bizi tasvip ederse ve kendimizi başarılı bulursak elbette aday oluruz.

‘KULÜBÜN DURUMUNU ÖĞRENMELERİ LAZIM’

ADAY OLMAK İSTEYENLER PROJELERİNİ AÇIKLASIN

Başkanlığa aday olduğunu ilan eden ya da hazırlananlara bir mesajınız var mı?

 Kim başkanlığa aday ise çıkıp söylemeli. Projelerini de açıklamalı. O zaman söyledikleri dikkate alınır. Erken seçimle veya 2018 Mayıs’ında Galatasaray Başkanlığı’na aday olmaya hazırlanan kişiler öncelikle bu kulübün mali ve idari yapısı hakkında bilgi almalı.

KİMSEDE SES YOK

Aday olmayı düşünen kişiler gelip ‘Başkan durum nedir? Ben aday olmaya hazırlanıyorum’ demeli. Erken seçim isteyenlerin bana projelerini anlatması lazım. ‘Seçim olsun’ diyorlar... Peki ya sonra? Projen var mı? Ben bangır bangır her toplantıda bağırıyorum; ‘Projesi olan varsa gelsin, yanımızda yer alsın. Beraber yapalım” diyorum. Bu manada bir kişi ortaya çıkmıyor. Hiç kimsede ses yok. Şu söz çok söyleniyor; G.Saray, başkansız kalmaz. Evet, doğru kalmaz. Peki başkan adayı mısın? “Kimse çıkmazsa aday olurum...” Böyle bir Galatasaray düşünebiliyor musunuz?  Kimsenin sahip çıkmadığı bir G.Saray olabilir mi? Bu yorumlardan sıyrılmamız lazım. 

Podolski haklı... Tudor 1 yıl daha bizimle
ÖZBEK, FUTBOL GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞECEK BİR GELİŞMEYİ İLK KEZ HÜRRİYET’E AÇIKLADI

ÇİNLİLER G.SARAY’I ALMAK İSTİYOR AMA BEN BU KULUBUN BİR ZERRESİNİ BİLE SATMAM

“Resmi olarak kulübe ulaşmış yazılı bir teklif yok ama gayri resmi olarak bazı girişimler var. Galatasaray’ın satılması yönündeki düşünceleri kesinlikle reddediyorum. Gelen tüm teklifleri elimin tersiyle ittim. Bu tip konuşmalara, tartışmalara dahi girmedim.”

 Çin başta olmak üzere birçok ülkeden işadamının Galatasaray Kulübünü satın almak için girişimlerde bulunduğu iddia ediliyor. Bu doğru mu?

Galatasaray için çok önemli bir soruyu sordunuz. Resmi olarak kulübe ulaşmış yazılı bir teklif yok ama gayri resmi olarak bazı girişimler var. Şu teklif dillendiriliyor;  ‘Galatasaray’ın hisselerinin satılması, rahatlık getirecektir. Dünya kulübü olmak için buna evet denmesi gerekiyor’ gibi fikirler geliyor. Burada tavrım ve duruşum çok net...

Galatasaray Spor Kulübü, 1905 yılında Galatasaraylılar tarafından kurulmuş ve Türkiye’ye mal olmuş, çok önemli bir markadır. Bugün Galatasaray’ın 30 milyona yakın taraftarı var. Ve Galatasaray bu şekliyle kalmak zorunda. Galatasaray’ın bir zerresini, bir damlasını satmam. Ben Galatasaray’ı satmak için değil, yönetmek için göreve geldim. Satılması yönündeki  düşünceleri, görüşleri katiyetle reddediyorum. 

KULÜP, G.SARAYLILARA AİT OLMALI

KULÜBÜN satışı yönündeki tüm tekliflerin hepsini elimin tersiyle ittim. Bu tip konuşmalara, tartışmalara dahi girmedim. Bunu bu şekilde dillendiren G.Saraylılar mevcut. Bunun kolaycılık olduğunu düşünüyorum. Böyle bir şey aklımın ucundan dahi geçmiyor. Bizim görevimiz G.Saray’ın kurulduğu günkü anlayışı ile G.Saraylılara ait bir kulübü olarak kalması lazım. Hiçbir zaman ‘G.Saray’ın hisselerini satalım, rahata çıkalım’ diyemeyiz. Bizim görevimiz bu değil. Bu düşünce içinde olanları kınıyorum. Galatasaray’a hizmet etmek, Galatasaray’ı satmakla eş değer olamaz.

EL İNSAF! BİRAZ SABIRLI OLSUNLAR

Galatasaray için karamsar bir tablo çiziliyor. Kulüp nereye gidiyor?

G.Saraylılar sabırlı olursa, nasıl aydınlık günlere geleceğini görecekler. Bu 1 günde olmaz. Örneğin, Emlak Konut ile arsalarımızın gelişmesi için sözleşme yaptık. ‘İnşaatlar yapılacak, satılacak ve kar paylaşılacak’ diye açıklama yaptım. Ancak şimdi çıkıp ‘Hani nerede para? Aradan 6 ay geçti, sadece ön avansı aldık’ diyorlar. El insaf... Bu bir gayrimenkul geliştirme projesi. Gelen paranın yüzde 100’e yakını ile banka borçlarını kapattık ve temlikleri açığa çıkardık. İkinci faz ödemede yine aynı şeyi yaparak, banka borçlarını kapatacağız. Ayağımızdaki prangalardan kurtulmaya çalışıyoruz. Senede 120 milyon TL faiz ödeyerek hiçbir kulüp başarılı olamaz. Çünkü üretimimiz ve harcamalarımız belli. 

Podolski haklı... Tudor 1 yıl daha bizimle

BUGÜN KONUŞANLAR 2 YIL ÖNCE ORTADA YOKTU

Camiada, G.Saray’ın güçlü bir yönetime ihtiyacı olduğu görüşü hakim. Neler söylersiniz?

BUGÜN konuşup yorum yapanların çoğu 2 sene önce görevi kabul etmedi. Bir kısmını davet ettim, gelmedi. Kimileri hiç ortaya çıkmadı. Kayboldular ortadan. Biz buna rağmen kulübün zor zamanında göreve geldik. Galatasaray’ın mali yapısı bu kişilerin korkmasına sebep oldu. Acaba insanlar geçmişteki riskler ortadan kalktığı için ‘Şimdi bizim zamanımız geldi’ diye mi düşünüyor?

Ben hiçbir Galatasaray üyesinin böyle düşüneceğini kabul etmek istemiyorum. Ama şunu soruyorum;  “Geçmişten bugüne ne fark var? Şu var; 2 sene evvel buradan çıkış projeleri ortada yoktu. Bugün ise mali bağımsızlık adına çıkış projesi ortaya kondu. Şimdi bu göreve insanların niyetlenmesinin bir sebebi bu ise demek ki biz iyi işler yapmışız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!