Oxlade-Chamberlain Chelsea yolunda! Büyük çalım...

Güncelleme Tarihi:

Oxlade-Chamberlain Chelsea yolunda Büyük çalım...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2017 14:21

Chelsea, transfer dönemi sona ermeden Alex Oxlade Chamberlain'i kadrosuna katmak konusunda oldukça iyimser görünüyor. Arsenal cephesi ise, 24 yaşındaki futbolcuya yeni sözleşme için haftalık 180 Bin Pound'luk (804 Bin TL) rekor bir teklif sundu.

Haberin Devamı

Chelsea'nin 35 Milyon Pound'luk (156 Milyon TL) bonservis teklifi yaptığı Oxlade-Chamberlain, perşembe günü Wenger'le bir araya geldi.

Menajer Arsene Wenger, 17 yaşında Southampton'dan 14 Milyon Euro'ya transfer ettiği oyuncusuna, artık kulübün en önemli oyuncularından biri olacağını ve bu sorumlulukla hareket etmesini söyledi. Fransız teknik adam, şuan kazandığı miktarın iki katı olacak haftalık 180 Bin Pound'luk bir teklif sundu. Bu rakam hali hazırda kontratlarını henüz yenilemeyen Mesut Özil ile Alexis Sanchez'e edilen tekliflerden daha fazla ve yalnızca Alexandre Lacazette'in ardından Oxlade Chamberlain'i Arsenal'da en çok kazanan 2. futbolcu yapacak bir teklifti.

Arsenal, 130 Premier Lig maçında 9 gol kaydeden ve yalnızca geçen yıldan itibaren başarılı bir çıkış yakalayan Oxlade-Chamberlain için bu teklifin oldukça iyi olduğunu düşünüyordu.

Haberin Devamı

Bun karşın Alex Oxlade Chamberlain, Londra ekibinden gelen yeni sözleşme teklifini kabul etmeyeceğini Wenger'e bildirdi ve Arsenal'in korktuğu başına geldi.

Gelecek sezon Arsenal'la olan sözleşmesi sona erecek olan Oxlade-Chamberlain'in, takımdan bedava ayrılma ihtimali ortaya çıktı. Tıpkı Mesut Özil ve Alexis Sanchez de olduğu gibi.

Chelsea cephesine gelecek olursak; Antonio Conte, Oxlade-Chamberlain'in transfer edilmesi konusunda Abramovich'e isteğini belirtti. İtalyan teknik adam, kanatlarda ve ofansif orta saha olarak görev alabilen İngiliz futbolcunun, kendi bünyelerinde daha büyük bir karakter olabileceğini düşünüyor.

Arsene Wenger, geçtiğimiz haftalarda Oxlade Chamberlain'le ilgili yaptığı açıklamada, ''Onun takımda kalmasını ve gelecekte takımındaki en iyi oyunculardan biri olmasını istiyorum. O etrafında takım kurabileceğini bir futbolcu. Bunu kendisine de ilettim'' demişti.

Wenger, Chelsea'den henüz resmi bir teklif almadıklarını söylese de, Chelsea'nin oyuncularıyla ilgisi olduğunu da reddetmemişti.

Önümüzdeki günlerde bu transferle ilgili önemli gelişmele yaşanması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!