Neymar için üç dilde ‘Hoşgeldin’

Güncelleme Tarihi:

Neymar için üç dilde ‘Hoşgeldin’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2017 10:17

Fransa’nın sembolü dünyaca ünlü Eyfel kulesi, İspanya’nın Barcelona takımından rekor fiyata Fransa’nın Paris Saint-Germain (PSG) takımına transfer olan Brezilyalı ünlü futbolcu Neymar için ışıklandırıldı.

Haberin Devamı

NEYMAR’ın Paris ekibine katılması dolayısıyla gerçekleştirilen ışık şovunda PSG kulübünün renkleri ile kulenin gövdesindeki ekranda Fransızca, İngilizce ve Portekizce “Hoşgeldin Neymar, burası Paris” mesajı yansıtıldı. İlk kez bir kişiye yönelik ışıklandırmanın uygulandığı şölene, kuleyi ziyaret eden turistler büyük ilgi gösterdi.

MASRAFLAR KULÜPTEN

Paris Belediyesinden yapılan açıklamada, şimdiye kadar çok sayıda sportif olay sırasında Eyfel kulesinin ışıklandırıldığı belirtilerek, “Neymar için kuleyi ışıklandırma teklifinin PSG kulübünden geldiği ve tüm masraflarının kulüp tarafından ödendiği” aktarıldı.
1889’da ziyarete açılan ve yılda 7 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği Eyfel kulesi, son yıllarda gündeme dair gelişmelere bağlı olarak ışıklandırılıyor. Kule son iki yılda Paris’te ve bazı ülkelerdeki terör saldırıları sonrasında da teröre tepki ve dayanışma amacıyla ışıklandırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!