NBA'de ilk finalist belli oldu! Jordan'lı Chicago Bulls'dan sonra bir ilk...

Güncelleme Tarihi:

NBAde ilk finalist belli oldu Jordanlı Chicago Bullsdan sonra bir ilk...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 09:45

NBA'de ilk finalist belli oldu. Batı Konferansı final serisi 5. maçında Dallas Mavericks'i 120-110 mağlup eden Golden State Warriors adını Batı Konferansı şampiyonu olarak NBA finallerine yazdırdı. Warriors, Michael Jordan'ın Chicago Bulls'undan bu yana ilki başarmış oldu.

Haberin Devamı

NBA'de ilk finalist Golden State Warriors oldu. Batı Konferansı final serisi 5. maçında Dallas Mavericks'i 120-110 mağlup eden Warriors NBA finallerine yükseldi.

Ev sahibi ekipte Klay Thompson 32 sayı; Andrew Wiggins 18 sayı, 10 ribaunt; Stephen Curry 15 sayı, 9 asistle oynadı. Dallas Mavericks'te ise Luka Doncic'in 28 sayı, 9 ribaunt ve 6 asistlik, Spencer Dinwiddie'nin 26 sayılık performansı seriye tutunmalarına yetmedi.

JORDAN'LI CHİCAGO BULLS'TAN SONRA İLK...

Son 8 yılda 6. kez finale yükselen Golden State Warriors, Michael Jordan'ın forma giydiği Chicago Bulls'dan sonra bunu başaran ilk takım oldu. Jordan'lı Bulls, 91-98 arasında 6 kez finale yükselmiş ve 6'sında da şampiyon olmuştu. Golden State Warriors ise 2015-2019'te 5 yıl art arda fnal görüp 3 şampiyonluk yaşamıştı.

Haberin Devamı

DİĞER FİNALİST BUGÜN BELLİ OLABİLİR

Golden State Warriors'un finaldeki rakibini bu gece belli olabilir. Doğu Konferansı final serisinde Boston Celtics, Miami Heat karşısında 3-2 önde bulunuyor. Serinin 6. maçı bu gece Celtics'in ev sahipliğinde oynanacak. Celtics kazanırsa finalde Warriors'un rakibi olacak.

NBAde ilk finalist belli oldu Jordanlı Chicago Bullsdan sonra bir ilk...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!