'Mustafa Denizli de futbolcu hükümdarlığı nedeniyle istifa etti'

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Denizli de futbolcu hükümdarlığı nedeniyle istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 09:09

Hürriyet Futbol Konseyi bu hafta birbirinden önemli konuları ele aldı. Galatasaray'daki kötü gidişi reğerlendiren konsey Mustafa Denizli'nin neden istifa ettiğini değerlendirdi. "Galatasaray, Sneijder veya Podolski olmadığı için Medipol Başakşehir’e mağlup olmadı. Bu oyuncular varken de yenildi. Galatasaray’daki sorun Igor Tudor’da değildir. Sarı kırmızılılardaki asıl sorun futbolcuların kurduğu iktidardır."

Haberin Devamı

SORULAR
1-Trabzon-Beşiktaş maçındaki 7 gol hücumun marİfeti mi, savunmanın zafiyeti miydi?
2-Yanal-Güneş kapışması Terim için niye Survivor kadar ilgi çekici değil?
3-Ligi kolaylayan Beşiktaş’ın aklı artık Lyon’da... Sizce ilk maçtan nasıl bir sonuç çıkar?
4-Volkan Şen vakasından sonra Advocaat, bu kez değişiklik yapmadı Fantezi mi yapıyor?
5-Başakşehir, G.Sarayı’ı dağıttı. Bunun sebebi SneIjder ve PodolskI ile başlanmaması mı?
6-G.Saray ve F.Bahçe’nin gelecek sezon da Devlen Ligi müziği duymaması kesinleşti mi?
7-UEFA Başkanı’nın ‘Avrupa Süper Ligi’ne asla izin vermeyeceklerini söylemesi doğru mu?

MUSTAFA DENiZLi DE FUTBOLCU HÜKÜMRANLIĞI NEDENiYLE iSTiFA ETTi
SORUN TUDOR DEĞİL FUTBOLCU İKTİDARI
Galatasaray, Sneijder veya Podolski olmadığı için Medipol Başakşehir’e mağlup olmadı. Bu oyuncular varken de yenildi. Galatasaray’daki sorun Igor Tudor’da değildir. Sarı kırmızılılardaki asıl sorun futbolcuların kurduğu iktidardır.

MEHMET YILMAZ
1-TRABZON’DA PREMIER LİG TADINDA BİR MAÇ İZLEDİK
BU 7 gol için, “Hücumcular marifetliydi, savunmacıların hatalarından kaynaklandı” demek doğru değil. Evet, ciddi bireysel hata yaptı savunma oyuncuları, ancak unutmayalım ki bu bir takım oyunu. Sahadaki futbolcuların hepsinin ve iki teknik direktörün başarısı. Uzun yıllar sonra ilk kez bir Premier Lig maçı izledik sanki. Hataları konuşmayı bırakıp, bu karşılaşmayı unutulmaz yapan güzellikleri konuşalım derim.
2-SADECE SÜPER LİG’İ DEĞİL ALT KÜME MAÇLARINI DA İZLEMELİ
FATİH Terim’in Survivor’a gitmesini anlamlandıramadım. Sadece önemli maçları değil, alt küme maçlarını da çıplak gözle izlemesi gerekiyor. Çünkü sıfatı A Milli Takım Teknik Direktörü değil, Türkiye Futbol Direktörü. Bu kadar iddialı bir sıfatın varsa, ona göre yaşamalı ve çalışmalısın.
3-BERABERLİK HAYALİNE KAPILIRSA SONUÇ İYİ OLMAZ
Beşiktaş, rakibinin üzerine gider, kendi oyununu tutturabilirse ilk maçtan avantajlı bir sonuçla dönecektir. Beşiktaş, kendi oyunundan uzaklaşır da oradan bir beraberlikle döneceğim hayaline kapılırsa, alacağı sonuç iyi olmaz.
4-PLANI TUTTUĞUNA GÖRE ELEŞTİRİLER DE YERSİZ
Hiç oyuncu değiştirmemesinin neden eleştirildiğini anlamıyorum. Teknik direktör, sahadaki oyuncuların ve kulübedeki oyuncuların durumunu herkesten daha iyi biliyor. Maçı kazanma planı da tuttuğuna göre, “Neden oyuncu değiştirmedin” eleştirisi de havada kalıyor.
5-BU İKİ OYUNCU OLSAYDI DA SONUÇ YİNE DEĞİŞMEZDİ
Hayır, bunun sebebi Başakşehir. Daha iyi bir teknik direktörleri var, daha organize bir ekipler, yaratıcı oyuncuları takım oyununun içinde yer almayı başarabiliyor. Sneijder ve Podolski ile de başlasaydı sonuç değişmezdi. O Başakşehir, pazartesi akşamki Galatasaray’ı her halükârda yenerdi. Bu bir sürpriz sonuç değil.
6-G.SARAY VE F.BAHÇE İÇİN EN İYİ SONUÇ ÜÇÜNCÜLÜK
SezonUN ikinci yarısının başından beri Fenerbahçe ve Galatasaray için iyi sonucun üçüncülük olduğunu düşünüyorum.
7-EVET, YEREL LİGLER FEDA EDİLMEMELİ
Doğru diye düşünüyorum. Yerel ligleri koruyup geliştiremezseniz, futbol pazarı küçülür. Bir organizasyonun belli takımların iştahını kabartıyor olmasına, yerel ligler feda edilmemeli.

Haftanın olayı: Koca Galatasaray’ın Başakşehir karşısında tek pozisyona girememiş olması.
Haftanın Takımı: Beşiktaş
Haftanın Hocası: Abdullah Avcı
Haftanın Futbolcusu: Emmanuel Adebayor
Haftanın HAKEMİ: Cüneyt Çakır

UĞUR MELEKE
1-ÜLKE OLARAK HÜCUM FUTBOLUNU SEVİYORUZ
“Gökhan-Adriano-Pereira-Mas’ın hepsi iyi oynadı” diyoruz, ağız birliğiyle. Ama bir taraf 4, bir taraf 3 gol yemişler! Demek ki ülke olarak da hücumcu bek seviyoruz, yediğinden fazlasını atmaya çalışan takımlar seviyoruz. Bu takımları bağlasan durmuyorlar, gidiyorlar. Bu iki antrenörün de mantalitesi bu. Bardağın dolu tarafını görelim bence; hücumcular da hiç fena değillerdi cumartesi gecesi.
2-MİLLİ HOCANIN SURVIVOR İLE İLGİSİNİ ANLAYAMIYORUM
Survivor’ın ne olduğunu tam olarak bilmiyorum, hiç izlemedim; bir milli takım hocasının işiyle ilgisi nedir, yanıtını bilemiyorum doğrusu. Ancak şunu biliyorum: Beşiktaş, Şenol Güneş’le planlı çalışmasını sürdürürse, G.Saray’ın 96-2000 arasında yakaladığı seriyi yakalayabilirler. Müzelerindeki kupa sayısını artırıp, araya bir de Avrupa kupası sıkıştırabilirler. O da tüm sporseverler için cazip bir öykü olur sanırım.
3-İKİ TAKIM DA BİRBİRİNE BENZİYOR GOLLÜ SKOR ÇIKAR
Çok benzer iki takım. Topa sahip olmayı seven, kısa pas yapan, hücumda yaratıcı, savunmada bireysel hataları engelleyemeyen. Hatta üstünlüğü koruyamamaları, Rus ruleti maçlara izin vermeleri bile benziyor. Beşiktaş’ın bildiği oyunu oynaması gerek. Gol yese bile demoralize olmaması gerek, bu eşleşme çok kez gidip gelebilir çünkü. Ben her iki maçtan da gollü skorlar bekliyorum. Nüanslar belirler turu geçeni.
4-BEN DE SADECE 89’DA BİR DEĞİŞİKLİK YAPARDIM
Ayakta durmaya niyeti olmayan Volkan Şen’i 10 dakikada çıkarması, geldiğinden beri yaptığı en doğru hareketti. Pazar akşamı da Fabiano, Şener, İsmail, Neustadter, Ozan ve Volkan’ı ben de oyuna sokmazdım; gidişata tesir edecek kudret görmüyorum bu altılıda. Sadece skor 2-1’ken, 88-89’larda Sow-Van Persie değişikliği gibi vakit kazanan bir hamle yapsa yerinde olabilirdi. O konudaki eleştiriler haklı.
5-SNEIJDER ÜSTÜNDEN ASLA TUDOR’U ELEŞTİREMEM
Başakşehir, bu sene Galatasaray’ı 3 kez yendi, Sneijder-Podolski de oradalardı yenilirken. Pek bir katkılarının olduğunu hatırlamıyorum. Tudor’u yeni bir anlayış oturtmaya çalışırken, oyuncu istikrârı sağlayamadığı için eleştirebilirim. Geçen hafta başarılı gözüken oyuncu grubunu korumadığı için eleştirebilirim. Ama Sneijder üstünden eleştiremem, çünkü hafızamı sildirmedim. Sneijder’lı dönemi de hatırlayabiliyorum hâlâ.
6-BU G.SARAY VE F.BAHÇE ÖN ELEMEYİ HAK ETMİYOR
O müziği gelecek sezon yine sadece Beşiktaş duyabilir, ön elemeye hangi takımımız girerse girsin gruplara kalabilecek seviyede değiliz zaten. Ancak bu Galatasaray ve bu Fenerbahçe, kesinlikle ön elemeleri de hak etmiyor, iki ekiple oynadığı 5 maçın 4’ünü kazanan Başakşehir, lig ikinciliği biletini cebine koymuştur artık.
7-BÜYÜK KULÜPLERİN BAYAT SENARYOSUYDU
Büyük kulüplerin 10 yılda bir sahneye koyduğu bayat bir senaryo bu. 10 yılda bir Avrupa’yı tehdit eder ve yeni imtiyazlar edinirler. Bu kez de 4 büyük ülkeye 4’er bilet, Liverpool-Milan gibilere wildcard, cumartesi maçları, bazı müsabakaların Asya’da oynanması gibi projeleri devreye sokacaklar. Bu başkan da o kulüplerin proje uygulayıcısı sadece. Ceferin, büyüklerin konsensüsüyle seçildi, oylamayla filan değil.
Haftanın olayı: Ankara’da 3 hakemin Khalili’nin kartı olup olmadığını çözemeyip sakatlanan Göçek’e başvurmaları skandalı.
Haftanın Takımı: Beşiktaş
Haftanın Hocası: Safet Susiç
Haftanın Futbolcusu: Emmanuel Adebayor
Haftanın HAKEMİ: Hüseyin Göçek (Sakatlanıp evine gidip sonuca tesir edemediği için)

UĞUR VARDAN
1-HATASIZ MAÇLAR DA 0-0 BİTER!
Valla ben bu tür analizlerinden yana değilim, cumartesi gecesi belki de sezonun en zevkli maçını izledik. Futbol hatalar oyunu, hatalar olmasa muhtemel birçok maç 0-0 bitecek. Buna razı mıyız? Sanmıyorum. Dolayısıyla mücadelenin güzelliğini ve bize tattırdıklarını konuşmak, bu maç özelinde oyunu hatalar üzerinden okumadan daha evladır diye düşünüyorum.
2-MAGAZİNSEVER TOPLUMUZ!
m Magazinsever olduğumuzu yeni mi keşfediyoruz? Toplumun genel eğilimleri sahaya yansımış diyebiliriz.
3-İSTANBUL’A UMUTLU DÖNER
Beşiktaş, bu sezon Avrupa sınavlarında Dinamo Kiev deplasmanı hariç, her daim sonuç ve oyun açısından tatmin edici bir çizgi sundu. Lyon deplasmanı da bu çerçevede İstanbul’daki rövanş için umut dolu bir skorla sonuçlanacak kanaatindeyim.
4-BU NORMAL BİR KARAR
Fantezi, futbolun tanım alanı içinde bir kavram. Ama ben artık mesleki açıdan yolun sonuna gelmiş bir teknik adamın fanteziden öte, o maçın kendince gereklikleri açısından oyunu yönlendirdiği düşüncesindeyim. Dolayısıyla Dick Advocaat’ın geçen haftaki Volkan Şen hamlesi de, oyuncu değiştirmemek de normal geliyor bana.
5-BU ‘TOTAL BAŞARISIZLIK’TIR
G.Saray, ‘total bir başarısızlık’ projesine dönüştü. Kötü yönetim, kötü takım, kötü sonuçlar Tudor da çabuk tüketildi. Riekerink’in takımı iki maçta Başakşehir’e 2-1 yenilmiş ve bu kadar mahkûm oynamamıştı. Yerine gelenin oynattığı oyuna bakın! Üstelik futbol hayatının bütün karakterini ‘Katenaçyo ülkesi’nde biçimlendiren bir hoca var karşımızda. Ne defansta ne hücumda, ortada elle tutulur bir yan yok. Diğer yanda Igor Tudor’un kurduğu Karabük, Başakşehir’le 3-3 berabere kaldı. Dolayısıyla Hırvat’ı suçlamak da zor, ama hamleleri sorunlu. Snejider ve Podolski’yi kesiyorsan oyun açısından bir karşılığı olmalı.
6-BAŞAKŞEHİR’İN HAKKIDIR
Muhtemelen. Ama zaten Şampiyonlar Ligi hakkı bence sezon boyunca ortaya koyduğu performansla Başakşehir’indi, adaletsiz bir durum olmayacak yani.
7-ZATEN SÜPER LİG OLUYOR
Elbette doğru. Ben Devler Ligi’nde, Avrupa’nın önde gelen liglerinin 3. ve 4. takımlarının yer almasını bile saçma ve adaletsiz buluyorum. Futbol yoksulları, zayıfları ve onlara şans tanıyan sistemleriyle güzel. Şampiyonlar Ligi aşağı yukarı her sezon ‘ilk 16’ aşamasından sonra ‘Süper Lig’e dönüşüyor.

Haftanın olayı: ‘Güneş’in evinde doğması!
Haftanın Takımı: Beşiktaş
Haftanın Hocası: Şenol Güneş
Haftanın Futbolcusu: Emmanuel Adebayor
Haftanın HAKEMİ: Serkan Çınar

MEHMET ARSLAN
1-DEMEK HATA YANAL’DA DEĞİLMİŞ
Haksızlık etmeyelim. Premier Lig kalitesinde şahane bir maç izledik. Hataları sorgulamaktansa iki teknik adamı tebrik etmek gerekiyor. Üst üste karşılıklı hamlelerle futbolun nasıl keyifli bir oyun olduğunu gösterdiler bize. Maçın adamı kimdi sorusuna yanıt bulamadım. Çünkü her oyuncu kalitesinin üzerine çıktı. Yanal’ı, F.Bahçe’deyken Salih’e şans vermemekle suçlayanlar, sanıyorum Yusuf Yazıcı’ya verdiği şansı görünce hatanın Yanal’da olmadığını da anlamışlardır. İyi futbol, iyi futbolcular ve iyi teknik adamlarla oynanıyor.
2-BAŞKA SÖZE GEREK VAR MI?
Serhat Akın, İlhan Mansız’ı seyretmeye gitti herhalde. Bunun yorumlayacak yanı var mı Allah aşkına... Türkiye Futbol Direktörü, Türkiye Süper Ligi’nin en heyecanlı maçında Survivor’ı izlemeyi tercih ediyor. Başka söze gerek var mı?
3-DİKKAT, AMA AŞIRIYA KAÇMA
HerkesİN favorisi Lyon. Haksız da sayılmazlar. Ama ben herkesin aksine Beşiktaş’ın şansının daha yüksek olacağına inanıyorum. Bir şartla:
- Beşiktaş, Lyon’a karşı elbette dikkatli olmalı. Ama ekstra önlemleri kendi futbolunun önüne koymamalı. Bu durum Beşiktaş’ın akışkan futbolunun önüne geçer ve daha büyük zafiyet doğurur. Trabzon maçındaki Beşiktaş tur için umutlu döner.
4-İYİ YORUMCU, KÖTÜ BİR HOCA!
İYİ niyetli düşünmekte zorlanıyorum Dick Advocaat için. Fenerbahçe’yi bu sezon başarılı bulduğunu söylüyor! Bitime 10 hafta kala şampiyonlğa havlu atmış bir Fenerbahçe mi başarılı? Fenerbahçe için iyi bir yorumcu, ama kesinlikle kötü bir teknik adam. Yollar çoktan ayrılmış olmalıydı.
5-OTORİTE KURMA SAVAŞI VERİYOR
DAHA önce ikisiyle başlamadı mı? Sorunun adını koyalım. Galatasaray’da futbolcu hükümranlığı var. Tudor iyi futbol oynatmak için ayrı, otorite kurmak için ayrı bir savaş veriyor.
Galatasaray’ın geleceği oyuncu hükümranlığını kırmaktan geçiyor. Mustafa Denizli’yi de bu yapı istifa ettirdi. Sorun Tudor değil. Futbolcuların, güçlerinin üzerinde bir güce sahip olmaları.
6-F.BAHÇE SONUNA KADAR KOVALAR
GALATASaray için bunu söyleyebilirim. Ama Fenerbahçe, Galatasaray kadar kötür değil. Fenerbahçe’nin sonuna kadar Başakşehir’i kovalacağına inanıyorum ben.
7-BÜYÜKLERE DAYANAMAZ
Büyük balık, küçük balığı her yerde yer. UEFA ne yapsa endüsrtriyel futbola dayanamaz.

Haftanın olayı: Servet Yardımcı’nın UEFA yönetimine girmesi.
Haftanın Takımı: Beşiktaş
Haftanın Hocası:
Abdullah Avcı
Haftanın Futbolcusu:
Emmanuel Adebayor
Haftanın HAKEMİ: Cüneyt Çakır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!