Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a yanıt: "Edep sınırları içinde kalınmalı"

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2019 18:03

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılıların Club Brugge ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi mücadelesi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Mustafa Cengiz'in açıklamalarından satırbaşları:

"Yine geçen sene Moskova'da maça çıkmadan önce Kulüpler Birliği'nin saçma sapan açıklaması vardı. Yine ülkemiz için puan maçına çıkacağız, hangi vizyon içerisinde bunlar dile getiriliyor, açıklamada zorlanıyorum. "Eskilerin bir lafı var, saçmalamanın açıklaması olmaz. Saçmalayan birine karşı siz de yanıt vermeye kalkarsanız, siz de saçmalarsınız. İnsanla, hayvanı ayıran edeptir. Edebimi bozmak istemiyorum, spor kamuoyunun da bu edep çizgisinde kalmasını temenni ediyorum."

TFF'NİN 19:05 TWITI

Ben TFF'nin tweetini önce trol zannettim. Neden TFF, Galatasaray'ın ve diğer Türk takımlarının adını zikretmekten imtina ediyor, anlamıyorum."

Ben kavgayla çatışmayla bu toplumun daha da huzursuzluğa gideceğine inanan bir insanım. Sözcükleri saygısızlık derecesinde kullanmak istemiyorum. Camiaları temsil eden insanların sözlerine dikkat etmesi gerekir. Ben 19.05 eyleminin bilinçli yapıldığına inanıyorum. Aksine kimse beni ikna edemez.

Haberin Devamı

Ben kavga ile, çatışma ile bu toplumun daha da huzursuzluğa gideceğine inanıyorum. Bu camiaları temsil eden insanların, sözlerine, sözcüklerine dikkat etmesi gerekir. 19:05 olayının kasti yapıldığına inanıyorum. Rastgele orada bir şey yapılmaz. Bunu kanıtlamaları güç. Edep aklın ziynetidir arkadaşlar.

SİNSİ HAREKETLER İÇİNDE OLMAYALIM

Hocamızın dediği sözcüğe ben de katılıyorum. Maçlar sahada kazanılır, masada kazanılmaz. Bu söze kızacak olan insan masa düzeneği yapacak insandır. Maçlar sahada kazanılır, doğru. Hakeme ya da kendine göre uydurulmuş kurallara göre değil. Lütfen saygı sınırları içinde kalalım. Sinsi hareketler içinde olmayalım.

Bir Falcao'nun gelişi, Falcao'yu Galatasaray'ı ve Türkiye'yi İstanbul'da birinci sıraya taşıdı. Başarılı olması için dua ediyorum. Brugge ile 3 kere oynadık. 1 beraberlik 2 yenilgi almışız. İnşallah bu makus talihi bugün kırarız diye ümit ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!