Mustafa Cengiz: İçimde fırtınalar kopuyor

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Cengiz: İçimde fırtınalar kopuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 18:33

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda Anadolu Ajansı Spor Masası’na konuk oldu.

Haberin Devamı

Futbol takımının şampiyonluk yürüyüşü hakkında yaşadığı heyecanı belirterek sözlerine başlayan Başkan Mustafa Cengiz, "Başkanlığa geldiğimden bu yana çok farklı bir moddayım. İçimde fırtınalar kopuyor ama dışarı yansıtmamak durumundayım. Galatasaray'ın bir yürüyüşü var. Bu, diğer tüm takımlara saygı duyarak yaptığı bir yürüyüş. Heyecanımı bir şekilde yanlış ifade edersem bu rakiplerimize saygısızlık olur. Takımın genel konsantrasyonu açısından da pek yararlı olmaz diye düşünüyorum. Ne mutlu ki son haftaya, mutlu bir yürüyüşe gitmek bana nasip oldu" dedi.

Mustafa Cengiz, Göztepe maçının, Bornova Stadı'nda oynanacağını ifade ederken "Böyle bir şehirde, Göztepe gibi değerli bir takımı 10 bin kişilik stada mahkum olarak görmek acı bir şey. Gelirleri açısından da güzel futbollarının izlenmesi açısından da eksik olarak görüyorum. Tabii buna önlem alındı. Şu anda devletimiz yeni statları yapıyor. Devletimiz 25'e yakın stat ve 405'e yakın kapalı spor salonu yapıyor. Bu açıdan İzmir'e düşen pay bence gecikmiş durumda. Bir an evvel İzmir Atatürk gibi bir stat olmalıydı. İzmir Atatürk Stadı'nın uzun zamandır kullanılmadığı, depreme dayanıklı olmadığı ve Passolig turnikelerinin bulunmadığı yönünde bilgiler aldık. Passolig konusu halledilirdi, bu problem değildi. Depreme dayanıklılığı da test edilir belli bir güvenlikle yapılabilirdi. Galatasaray seyircisi her yerde var ama en azından İzmir kenti, oradaki futbolseverler çok daha geniş katılımla bu final gibi ligin taçlandırılmış son maçını takip edebilirdi. Gönül isterdi ki maç Atatürk Stadı'nda oynansın. Biz rakibin dediğine saygı duymak zorundayız. Stat seçme hakkı ev sahibi takımda. Göztepe'yi bu nedenle suçlayamayız. Bu teklif bizden değil, Göztepe'den gelmeli” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘DEV BİR ŞÖLEN İÇİN HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ’
Göztepe maçı sırasında İstanbul’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda da maçın izlenebilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Mustafa Cengiz, “Biz göreve geldiğimizden bu yana taraftarların tüm taleplerini gerek sosyal medya gerekse yazılı ve görsel medyadan izliyoruz. Taraftarların bu haklı taleplerine devamlı yanıt vermeye çalışıyoruz. Bu bağlamda Türkiye'de ilk defa olacak şekilde dev bir şölen için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Gerekli altyapı hazırlıklarımızı yaptık. İl Spor Güvenlik Kuruluna başvurduk. Kurul, ülkemizin sıkıntılı günlerinde, halkımızın bu güzel şölenine izin verecektir diye umuyorum. Cumartesi taraftarımızın buradan vereceği sinerji ve yürek İzmir'deki stadın içine kadar yansıyacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘PERŞEMBE GÜNÜ CENEVRE’YE GİDECEĞİZ’
UEFA ile yapılan görüşmeler hakkında detayları da paylaşan Başkan Mustafa Cengiz, “UEFA bizden 3 şey istedi. Açıklık, samimiyet, doğru söyleme. Hepsini sunumda ve sonrasında yerine getirdik. UEFA ile perşembe günü randevumuz var. Yarın Ankara'ya gidiyorum. Sayın Bakanla bir görüşme gerçekleştireceğiz. Ardından perşembe günü de UEFA heyetimizle Cenevre'ye gideceğiz. Daha önce aldığımız 1+1 yıllık cezamızı çektik. UEFA'nın Türk futboluna ve Galatasaray'a karşı bir tavrı yok. Bizi sürekli izliyorlar. Çok çalıştık. Bütün bilgileri güncelledik çünkü geçmişten gelen mali sözlerin tutulamaması durumu var. Biz bu sözlerin gelecek için realize edilebileceğinin taahhüdünü UEFA'ya verdik” sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

‘GEÇMİŞİN YÜKÜYLE GELİYORUZ, GELECEĞİN İYİLİKLERİYLE DEVAM EDECEĞİZ’
19-26 Mayıs Olağan Seçim Genel Kurulu ile de açıklamalarda bulunan Başkan Mutafa Cengiz, “Bana uyku uyutmayan bir sürü olay var. Seçimi düşünemiyorum. Seçim günlük ajandamda 3. veya 4. sırada. En az çalıştığım konu. Mali sorunları, şampiyonluk yürüyüşünü ve takımın gereksinimlerini düşünüyorum. Sermaye Piyasası Kurulu olayı  1 ayımı aldı. O olay kulübe çok ciddi gelir sağladı. Üç aylık dönemde 340 milyon lira gelir elde ettik ve toplam 330 milyon lira harcama yaptık. Eğer 3,5 aylık bir şirket olsaydık 12 milyon liraya yakın gelirimiz var. Ama öyle değiliz. Geçmişin yüküyle geliyoruz ve geleceğin iyilikleriyle devam edeceğiz. UEFA'dan sağlıklı bir telefon aldım. Bu telefon moral işareti. Medyada ceza alacağımız şeklinde sürekli birtakım temennilerde bulunuluyor. UEFA bize tabii ki önlemler getirecek. Açık konuşalım tüm Türk kulüplerinin durumu iyi değil. Tencere dibin kara seninki benden kara misali. Bu açık. Bu nedenle tüm Türk kulüplerine toleransla yaklaşılmasını istedik. Garantilerimizi UEFA'ya verdik. İnşallah perşembe günü de resmi ve net bilgilerle kamuoyunu bilgilendireceğiz” şeklinde görüş belirtti. 

Haberin Devamı

‘BİZİM GÖREVİMİZ DÜMENİ TUTMAK’
Başkan Mustafa Cengiz, Igor Tudor zamanında Fenerbahçe, Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor'a karşı toplam 1 puan alındığını ifade ederken “Fatih Terim göreve geldikten sonra bu takımlara karşı 10 puan aldık. Bu aradaki farkı gösteriyor. Tudor bizi mahkemeye verse de ona da saygınlığımı yitirmedim. Onun da çorbada tuzu var. İşler iyi gidince herkes sahiplenir. Başarısızlık ise her zaman sürgün gibi yalnızdır. Başarıya çok insanın sahip çıkması iyi bir şey. Burada un, şeker ve su var. Helvayı belki herkes yapabilir. Ama çorbayı pişiren ve ortaya getiren mevcut teknik heyettir. Yiğidi öldür hakkını yeme ama yiğit burada sevgili hocamız Fatih Terim'dir. Yönetim demiyorum. Bize nasip oldu sadece. Bizim görevimiz dümeni tutmak. Küreği çekenler ve güç harcayanlar ise futbolcular ve teknik heyet” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

FATİH TERİM’İ GÖREVE GETİRMEYE ZORLAYAN BENİM’
Göreve geldikleri tarihte Fatih Terim’in kendilerine istemeleri halinde görevi bırakabileceğini söylediğini belirten Başkan Mustafa Cengiz, konuyla ilgili olarak “Fatih hoca kulübün hem kongre hem de Divan Kurulu üyesi. Onun konumu diğer teknik direktörlerden farklı. Göreve geldiğimde Fatih hoca gece 11'de beni aradı. Başkanım hayırlı olsun diyerek istifaya hazır olduğunu ifade etti. Güldüm. Hocam seni oraya getirmeye zorlayan benim, dedim. Fatih Terim'i göreve bir önceki başkan getirdi ama onu bunun için zorlayan benim. Burada atlanan bir nokta var. Cesare Prandelli bize karşı CAS davasını kazandı. Ama ücreti ödenmemiş. Tudor bizden 7,5 milyon lira istiyor. Mancini para istemeden gitti. Hollandalı Riekerink ile de kötü ayrıldık. Hangi hoca yeni gelen yönetime istifaya hazırım der. Bunu yabancı teknik adam demez. Ücretini ister. Hakkını talep eder. Ya da gönderilmeyi bekler. Tabii ki hakkını talep etmelidir, emek değerlidir ama önemli olan hocamızın tavrı. Hocamız eğer paraya düşkün olsaydı bizden 3-3,5 milyon avroluk kontrattan para talep ederdi. Bunu yapmadı. Bir anda parayı sildi. Bu çok önemli. Fatih Terim'in Galatasaray'a bakış açısı bir taraftar gibi. O sıkı bir Galatasaraylı. Onun her zaman burada görev yapmasından mutlu oluruz" dedi.

‘BEN DE SORUNLARI ÖTELEYİP ÇEKİLEBİLİRDİM’
Kulübün son mali genel kurulunda mali tabloyu üyelere anlattıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Cengiz, “Çok samimi ifade edeyim. Eski yönetimler şunu, bunu yaptı demekten sıkıldım. Önceki yönetimlerin hepsi iyi niyetli. Alınmasınlar ama maalesef sorunlar birikti, ötelendi ve belli vadelere yayıldı. Ardından önümüze geldi. Önümde iki şık vardı. Ben de sorunları öteleyip çekilebilirdim. Ama bunu yapmadım. Başkan seçildikten sonra bütün borçları temizlemeye ve disipline oturtmaya çalıştım. Yeniden yapılandırmaya girdim. Birçok şey yaptık. Anlatma gereğim yok. Eğer bu camiaya layıksam beni başkan olarak devam ettirirler. Eğer genetik kodlarımızda vefa varsa devam ederiz. Yoksa da çekiliriz. Bundan beis duymayız. Siyasi parti ya da şirket değiliz. Manevi tatmine yönelik bir hizmetin içindeyiz. Burada hizmet ve eziyet var ama bu manen tatmin eden bir yorgunluk. Birilerinin yaptıklarınızı onaylaması sizi mutlu ediyor. Ama başarısız olduğumda çekilmem istenirse de istenmediğim yerde bir saniye durmam" değerlendirmesinde bulundu.

‘MALİ DİSİPLİNİ SAĞLAYACAĞIZ’
Gelecek sezon transfer döneminde çok dikkatli davranacaklarını vurgulayan Başkan Mustafa Cengiz, "Yüz milyonlarca avroyu 4-5 yılda har vurup harman savurmayacağız. Onun garantisini verebilirim. Sevgili hocamızla transfer döneminde nokta atışlar yapmaya çalışacağız. Galatasaray'ı gelecek yıllar için mali yüklerin altında bırakıp çekip gitmeyeceğiz. En azından maksimum 2-3 yılda Galatasaray'ı başa baş noktasına getireceğiz. Galatasaray'ı Avrupa'nın en ileri kulüplerinin mali durumuna getirme savaşına da devam edeceğiz. Mali açıdan disiplini sağlayacağız. İsrafı mutlaka önleyeceğiz, ana hedefimiz bu” şeklinde konuştu. 

‘İBRA EDİLMEK AKLANMAK DEĞİLDİR’
Başkan Mustafa Cengiz, Galatasaray’ın bir dünya markası olduğunu söyledi ve "Galatasaray'da oynayan futbolcular, sporcular performanslarının yanı sıra ahlaken ve karakter olarak da en üst düzeyde olmak zorunda. Galatasaray, belli sayıda dünya yıldızı barındırmalı. Bize teslim edilen parayı kendi şirketimizde olduğundan çok daha dikkatli harcamalıyız. Spor dünyasında her gelen yönetim, istediği gibi har vurup harman savuruyor. Kulüplere yük bırakıyor ve ibra edilip gidiyor. İbra edilmek aslında aklanmak değildir. Cezai hiçbir suçtan kurtulamazsınız. Yönetim olarak artıya geçmemizin nedenlerinden biri har vurup harman savurmamamız” değerlendirmesini yaptı. 

‘ÜST ÜSTE SEYİRCİ REKORLARI KIRILDI’
Galatasaray’ı sezon boyunca destekleyen taraftarlara da ayrı bir parantez açan Başkan Mustafa Cengiz şöyle devam etti: “2013-2014 yılları, Galatasaray'ın seyirci sayısında zirve yaptığı yıllar. Ortalama 38-40 bin. Bu da Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiğimiz Ünal Aysal dönemi. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde olmamasına rağmen ikinci yarıdaki rakamlarında bunu yakaladı. Yeni yönetim, teknik direktör ve ambiyansla seyirci ortalaması 40 bine doğru geldi. Evkur Yeni Malatyaspor maçında seyircisi sayısı 47 bin. Uzun yıllar sonra Beşiktaş maçıyla ortalama 50 bine yakın oldu. Medipol Başakşehir maçında da öyle. Üst üste seyirci rekorları kırıldı. Beşiktaş maçında sadece biletlerden elde edilen gelir 4 milyon lira. Evkur Yeni Malatyaspor maçında 2,5 milyon liraydı ancak bu paralar bize gelmedi. Bu paralar temlikli, olduğu gibi gitti. Beş kuruşu bize gelmiyor.”

‘ULAŞIM SORUNUNU HALLEDECEĞİZ’
Türk Telekom Stadyumu’na ulaşımda taraftarların yaşadığı zorlukları da çözmek için çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Mustafa Cengiz, “Seyircilerimizin maça gelme ve dağılma zorluğunu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Bu bizim kanayan yaramız. 10 binlerce insan trafikte, metroda sıkıştığında, karda, çamurda maça girmekte zorlandığında rahatsız oluyoruz. Araç park yerleri yok. Bunları bir şekilde halledeceğiz, bundan emin olsun taraftarlar. Bu eziyete katlanarak Türkiye'nin seyirci rekorlarını kırıyorlar. Sadece Galatasaray'ın değil, Türkiye'nin rekorları” açıklamasını yaptı.

‘TÜRK HALKINA, GENÇLİĞE HİZMET VERMEK ZORUNDAYIZ’
Başkan Mustafa Cengiz, devletin amatör sporlar konusunda destek sağladığını ve konuya verdikleri önemi “Gerek Maliye Bakanlığı, gerek Gençlik ve Spor Bakanlığının büyük katkılarıyla amatör sporlar için torba yasa çıktı. Türkiye'nin çehresini değiştirecek bir yasa. Üç büyük kulüp amatör sporlara destek veriyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin mali dar boğazda bulunmasının ana nedenlerinden biri de amatör sporlar. Amatör sporlar nedeniyle yıllık yaklaşık 70-80 milyon lira açık oluşuyor. Bu, son 10 yıla bakınca 700-800 milyon lira. Peki biz amatör sporlardan çekilmeli miyiz? Hayır. Amatör sporlarla Türk halkına, gençliğine hizmet etmek zorundayız. 13 dalda 1453 sporcumuz var. Yönetmelik çıktığında devletin vergi üzerinden yapacağı katkı yine amatör sporlara gitmeli” sözleriyle dile getirdi.

‘NAGATOMO SİPAHİ, YENİÇERİ GİBİ’
Başkan Mustafa Cengiz, devre arasında transfer edilen Yuto Nagatomo hakkında da değerlendirmede bulunurken şu ifadeleri kullandı: “Çok özel karakter sahibi bir futbolcu. Tam samuray ruhuna sahip bir oyuncu. Sipahi, yeniçeri gibi. Ekonomi Bakanımız Japonya'ya gittiğinde forma taleplerine yetişmesi için elçilik üzerinden yüzlerce forma gönderdik. Galatasaray'ın her maçından sonra Japon televizyonlarında Nagatomo rüzgarı esiyor. Nagatomo bize geldi, imzaladı. Rastlantısal tanıştım. Elinde kitapla geldi. Nagatomo geldi, çok mutlu ama bilmediği bir şey vardı. Transfer olmayabilirdi. O sırada bizim arkadaşlar vergi dairesinde uğraşıyordu. 20 milyon lira vergi borcu var. Söylemekte beis yok. Dany Nounkeu ve Aurelien Chedjou'dan da transfer yasağımız var. İstanbul trafiğini biliyorsunuz. Saat 15.00, bir saat sonra vergi dairesi kapanıyor. Biz adamı geri gönderebiliriz, rezil olmak da var. Daha önce yaşadığımız olaylar var, adam altı ay yattı sonra çekti gitti. Bir şey demedik tabii. 30 milyona yakın ödeme yaptık. Onun parası Badou Ndiaye'den falan da gelmedi. Öyle zannediyorlar. Keşke öyle olsa” 

‘RİVA VE FLORYA BEKLENTİLERİMİZİ KARŞILAMAKTAN ÇOK UZAK’
Riva ve Florya arazileri için yapılan genel kurulda verilen vaatler ile gerçeklerin örtüşmediğini ifade eden Başkan Mustafa Cengiz, “500 milyon dolarlık gelir vaadedildi. Bunun bugünkü bedelle karşılığı çok yüksek bir rakam. 2-2,5 milyara yakın bir para yapıyor. Florya ihalesinden sonra ortaya çıkması muhtemel gelir bunu karşılamaktan çok uzak. Florya'da 200 milyon dolar beklerken 2-3 yılda yaklaşık 50-55 milyon dolarlık bir gelir ortaya çıkacak. Geçici de olsa inşaat sektörünün durgunluğa girdiği dönemde bu bile aslında başarı” diye konuştu. Emlak Konut'un düzenlediği ihaleye tekil olarak bakıldığında, sektörün durgunluk döneminde 9 firmanın katılımıyla ve iyi bir fiyatla ihalenin gerçekleştiğini ifade eden Başkan Mustafa Cengiz, yine de beklentileri karşılamanın uzağında kaldığını kaydetti. Riva'da proje değişikliğine gidildiğini aktaran Başkan Mustafa Cengiz, “900'e yakın olan villa adedi, bin 600'e çıkarıldı. Riva'yı alan doğru yaptı ama bizim beklentilerimize gelirsek 1 milyar liraya yakın bir gelir doğacak. Bunun zaten 400 milyon lirası kırdırıldı. 500 milyon liralık gelir görünüyor. Bu da zaten 4 yılda bize gelecek. Devletin bütün iyi niyetine rağmen Riva ve Florya, beklentilerimizi karşılamaktan çok uzak. Bunun yerine de ikame ettiğimiz şeyler var" ifadelerini kullandı.

‘TEKNOKENT PROJESİ’Nİ TÜRKİYE’DE İLK KEZ GALATASARAY YAPACAK’
Teknokent Projesi'yle ilgili de detaylar paylaşan Başkan Mustafa Cengiz, “Devletimiz çağı yakalamak için birtakım adımlar attı. Bu adımlardan bir tanesi teknolojik olarak şirketleri ve gençleri desteklemek ve etkilemek. Bizim spor salonu projemiz var. Sadece basketbol maçlarına vermek istemiyoruz. Basketbolda bütün Avrupa maçlarını oynasanız toplam 38 maç yapıyor. Gerisi bomboş kalacak. Salonun yaşatma gideri yıllık 2,5-3 milyon lira. Bunu önlemek için biz Teknokent Projesi'ni geliştirdik. Bunu Türkiye'de ilk kez Galatasaray yapacak. Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Üniversitelerimizle Teknokent'i oluşturacağız. Bu projeyle yıllık minimum 3 milyon dolar bekliyoruz" dedi. Mustafa Cengiz, bitmesi gereken otel projesinin de hedeflenen gelirin elde edilemeyeceğinin görülmesi üzerine bu projenin de Teknokent Projesi'ne dahil edileceğini sözlerine ekledi. 

‘SANCAKTEPE PROJESİ BİZİM EN ÖNEMLİ YATIRIMIMIZ OLACAK’
Başkan Mustafa Cengiz, Sancaktepe'de de önemli bir yatırım yapılacağını belirtirken "Burada daha önce diğer takımlarımızın da değerlendirdiği dev bir arazi bulduk. Ulaşımı çok rahat. Sürecin hızlanması için hem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını hem de Maliye Bakanlığını ziyaret ettim. Sporcu üretemiyoruz. Devşirme sporcularla olmuyor. Sağlıklı altyapıyla, sağlıklı olimpik kuşaklar yetiştirmek durumundayız. Kaybettiğimiz Riva bin 200 dönüm, Sancaktepe Projesi bizim en önemli yatırımımız olacak” ifadelerini kullandı.

‘HER TARAFI BUĞUYLA KAPLI BİR ARABANIN İÇİNDEYDİK’
Mali, idari ve hukuki anlamda yapılan çok yanlışın olduğunu belirten ve “Bazı şeyler vardır ki söylenir ama bazı şeyler vardır ki yatak odası gibi kapalıdır. Bu bir şeyin saklandığı için değil. Ancak bir hırsızlık, bir yolsuzluk varsa bunu benden saklamamı beklemeyin. Yapılan çok yanlış var. Mali anlamda yanlış, idari ve hukuki anlamda yanlış. Sportif'e girmiyorum” diyen Başkan Mustafa Cengiz, kulübün tüzük gereği konsolide raporu yayınladığını aktardı. Başkan Mustafa Cengiz, “Gerek divan gerek mali kurulda konsolide hesabı dökeriz. Ben genel yapıyı bilirim. Dilim yettiğince de yol göstermeye çalışırım. Nazım hesaplar vardır. Ben bunlara hızlı girdim. Üstümdeki yorgunluğumun en büyük nedeni mali durumu çözmeye çalışmam. Her tarafı buğuyla kaplı bir arabanın içindeydik. Buğularımızı temizledik, etrafımızı gördük, aydınlandık, şu anda 3 yıl sonunda ne olacağımızı görüyoruz" şeklinde konuştu. 

‘MENAJERLERE BİR TAVRIM YOK’
Başkan Mustafa Cengiz, kısa vadede toplam 200-250 milyon lira ödemeleri gerektiğini ve bunu nasıl yapacağını bildiğini ifade ederken, “Ancak hiç ummadığımız şeyler de çıkıyor. Bir yerden mail geliyor. Fatura yollamışlar, 650 bin avro para istiyor. Ekstra 50-60 bin avro ceza istiyor. Yani yaklaşık 4 milyon lira. Bir profesör ömür boyu çalışsa elde edemez bu parayı. Bunlar aniden çıkıyor karşımıza. Özellikle menajerler bize hücum etmiş durumda. Devamlı ihtar, ihbar ve hacizle karşı karşıyayız. Bir şey diyemiyoruz. Böyle bir hücum yok. Sermaye artırımını duydular sanırım. Zaten biz menajer ücretlerinde yüzde 10 fazla ödüyoruz. Onları suçlamıyorum, herhangi menajere bir tavrım yok. Onlar işini yapıyor ama sen de yönetici olarak uyanık olup Galatasaray'ın haklarını savun." diye görüş belirtti.

‘KOZMİK ODAYI BULUT OLARAK YAPIYORUZ’
Galatasaray gibi kulüplerin kalıcı olması gerektiğine dikkati çeken Başkan Mustafa Cengiz, şöyle devam etti: “Türkiye çok büyük bir devlettir. Ancak biz evrakları saklarken sel, yangın, deprem gibi durumlarda onları koruyamamışız. Devlet bununla ilgili karar aldı ve evrakı bulut ortamına, dijital ortama almaya çalışıyor. Evrak elinizde tuttuğunuz anda parçalanıyor diye söylüyorlar bana. Buna yüreğim parçalanıyor. Bir devletin devlet olmasını sağlayan şey kayıt tutmasıdır. Bunu aynı şekilde şirketlere ve kulüplere de getirmeliyiz. Birçok evrakın öyle ya da böyle, kötü niyetle değil ama kaybolduğunu duyduk. Bu nedenle sanırım 85 bin liraya bir şirketle anlaştık. Kozmik odayı bulut olarak yapıyoruz. Bütün evrakı tarayacağız ve o bulutta saklayacağız. Gelecek kuşaklar geldiğinde ne yapıldı bilsin. Belki şu kaydı da tutmaya çalışacağız. Mustafa Cengiz ne vadetti ve neyi yanlış çıktı diye bana hesap sorsunlar. Biz evrakımızı ve tarihimizi başka ülkelerin veya kulüplerin kayıtlarından öğrenmemeliyiz” 

‘DENK BÜTÇEYE ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM’
Mali tablo ile ilgili olarak “1 milyar 176 milyon lira geldiğimizde açık vardı. 20 milyon dolar civarında daha az hala getirdik. Diğer kulüpler içerisinde borç-alacak açısından en iyisi biz gözüküyoruz. Diğerlerine saygısızlık etmek istemiyorum. Herkese saygı duyarım ama kendimize baktığımızda, bizim 2 yıl içinde doğru ve basiretli yönetimle çevrilebilir hale getirerek denk bütçeye ulaşacağımıza inanıyorum." açıklamasını yapan Başkan Mustafa Cengiz, Abdürrahim Albayrak'ın kendisi ve camia için çok büyük şans olduğunu dile getirdi ve “Abdürrahim Bey'e başkanlık yakışır mı, bence yakışır. Fatih hocama yakışır mı, yakışır. Ben hiçbir beis duymam. Ben hizmet ediyorum. Oturup protokolde heykel gibi maç izliyorum. Ben de sizin gibi izlemek istiyorum. Küfürsüz tepkimi dile getirmek istiyorum ama getiremiyorum. Abdürrahim Bey bütün bu konularda müthiş. Karakter olarak da çok kaliteli biri. Abdürrahim Bey içi dışı bir insan. Rol yapmayı bilmeyen, samimi, hiçbir takım veya rakip için kötü düşünmeyen. Herkes için iyilik isteyen biri. Büyük bir şirketin sahibi, başarı öyküsü, aslında Abdürrahim Bey'in hayatı al dizi yap. Hangi holding sahibi yapar Allah aşkına. Sabahın köründe Florya'ya gidip futbolcuların musluk problemine kadar her şeyiyle ilgileniyor. Mesela Gomis bir çocukla selfie çektiriyor. Sonra da sosyal medyasından paylaşıyor. Gomis'e savcılık izinsiz kullandın fotoğrafı, telif hakları nedeniyle ödeme yapın diyor. Gomis'in eli ayağı gidiyor tabii. Abdürrahim Bey bütün bunlarla uğraşıyor. Hangi holding sahibi belli bir yaştan sonra bunlarla uğraşır" dedi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ 3-4 GÜN ÇOK ÖNEMLİ’
Seçimde kendisiyle beraber 4 başkan adayının olduğunu belirten Başkan Mustafa Cengiz, "Seçimde aday sayısının artması pastanın iyi ve büyük olduğunu, adayların azalması ise orada terslik olduğunu gösterir. Bu bağlamda ben kendime ve ekibimize pay çıkartıyorum. Demek ki biz başarılı bir şeyler yaptık. Bunun işaretleri görüldü ki aday sayısı arttı. Önümüzdeki 3-4 gün çok önemli, şampiyonluk yürüyüşümüz var. Seçimlerin adil, dürüst ve futbol takımı başta olmak üzere Galatasaray'a zarar vermeden geçmesini diliyor, yarışanların hepsine candan başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

‘AMATÖR BRANŞLAR İÇİN SPONSORLAR ARAMAK ZORUNDAYIZ’
Başkan Mustafa Cengiz, amatör branşlarla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: “Galatasaray, basketbolu ve voleybolu Türkiye'ye getiren ilklerin takımı. Basketbol profesyonelleşti. Galatasaray amatör ruhla bu profesyonelleşmeye yetişemedi. Basketbol, futbol gibi değil, takımı kurduğunuzda netice bellidir. Galatasaray bu profesyonelleşmeyle hep açık verdi. Hemen hemen tüm basketbolcularımızın serbest kalma hakkı bulunuyor. Transfer yasağı da var. Erkek basketbolda 20 milyon lira açık var. Çok ciddi bir rakam. Yeni takım kurmaya kalkarsanız da o paralar gerek. Bu bir tercih meselesi. Bu konuda sponsorlar aramak zorundayız."

‘BASKETBOLDA SİLKİNME HAREKETİ YAPACAĞIZ’
Basketbolda altyapıdan çıkan oyuncular ve takviyelerle liderliğe oynayan bir takım oluşturma hedeflerinin olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Cengiz sözlerini sözlerini şöyle tamamladı: "Basketbolcuları günlük vererek oynattık. Adamlar lig sonuncusuna yenildiler, çok asabım bozuldu. Sonra lig ikincisini yendiler. Bu olmadı, bu profesyonellik değil. Biz buna saygı duymayız. Onlar kendilerince profesyonel. Basketbolda silkinme hareketi yapacağız. Basketbolda altyapıdan çıkan oyuncuları takviye ederek birinciliğe oynayan bir takım oluşturmak gerekiyor. Amatör sporlarda da disiplin istiyoruz. Olay küçülme değil, doğru harcama. İnşallah Galatasaray'ı fabrika ayarlarına döndüreceğiz. O laf bize ait, seçim sloganımız. Galatasaray'ı hem karakter hem de mücadele değerlerine yönlendireceğiz. Basketbolda da gereğini yapacağız”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!