Millilerden büyük başarı!

Güncelleme Tarihi:

Millilerden büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2021 21:35

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2021 CEV Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu'ndaki dördüncü maçında Kuzey Makedonya'ya 3-1 mağlup olmasına rağmen grubu ilk sırada tamamlayarak, şampiyonaya katılma hakkı elde etti.

Haberin Devamı

Ay-yıldızlılar, C Grubu'ndaki dördüncü ve son maçında Kuzey Makedonya ile karşılaştı.

Milli takım, rakibine 3-1 yenilerek gruptaki ilk yenilgisini alsa da lider olarak Polonya, Çekya, Estonya ve Finlandiya’nın ortaklaşa düzenleyeceği 2021 CEV Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı.

Milli voleybolcu Doğukan Ulu: "Finallere grup birincisi olarak gitmek önemli"

2021 CEV Avrupa Şampiyonası Elemelerinde C Grubu'nu ilk sırada tamamlayarak şampiyonaya katılma hakkı elde eden A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın oyuncularından Doğukan Ulu, finallere grup birincisi olarak gitmenin önemli olduğunu belirtti.

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Doğukan, turnuvanın oynandığı salonun soğuk olması ve milli takımda sakatlıklar yaşanmasına karşın gruptan çıkmayı başardıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Grubu lider tamamlayarak Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı elde eden milli takımı tebrik eden Doğukan, "Karşılaşmaların yapıldığı salon çok soğuktu, bazı sakatlıklar da yaşandı ama buna rağmen gruptan çıkmayı başardık. Gruptan Kuzey Makedonya müsabakasını da kazanıp çıkmak daha güzel olabilirdi. Yine de finallere grup birincisi olarak gitmek önemli." değerlendirmesini yaptı.

Hakemler: Ivaylo Ivanov (Bulgaristan), Alexandros Avramidis (Yunanistan)
Kuzey Makedonya: Andonov, Nikola Gjorgiev, Ljaftov, Nikolov, Gjorgi Gjorgiev, Milev (Angelovski, Nikolovski)
Türkiye: Burutay Subaşı, Vahit Emre Savaş, Adis Lagumdzija, Yiğit Gülmezoğlu, Oğuzhan Karasu, Arslan Ekşi (Burak Mert, Volkan Döne, Baturalp Burak Güngör, Faik Samed Güneş, Metin Toy, Efe Bayram, Arda Bostan)
Setler: 25-19, 21-25, 25-23, 25-18
Süre: 26, 26, 28, 25 (105 dakika)

BAKMADAN GEÇME!