Milli basketbolcu Bahar Çağlar, Spor Arena'ya açıkladı: Önceliğim Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Milli basketbolcu Bahar Çağlar, Spor Arenaya açıkladı: Önceliğim Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2020 17:34

Sezonu Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı’nın kaptanlığını yaparak geçiren milli basketbolcu Bahar Çağlar, Spor Arena Instagram hesabında Uğur Yapıcı'nın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Uğur Yapıcı ile Bahar Çağlar'ın canlı yayın sohbeti şu şekilde:

-Bir sporcu olarak evde kalmaya devam ediyor musun yoksa yeni normalleşme olarak dışarıda çalışmaya başladın mı?

Ben hala temkinliyim. Dışarıdaki görüntüleri görünce de sinirleniyorum. Dışarı çıkıyorum ama dikkat ediyorum. Tam normalleştim diyemem. İnsanlar kalabalık şekilde dışarıda. Maskesiz insanları da görüyorum. Bütün dünya bununla mücadele ediyor. Biraz daha dikkat etmeliyiz bence.

-Bahar'ın Basketbol Atölyesi isminde bir projen var. Bunu senden dinleyelim...

Genç kızlarımız için ne yapalım diye düşündük. Onlara örnek olunca mutlu oluyorum. Neler eksik olduğuna baktık, saha içinin yanı sıra saha dışında da eksik olanlara baktık ve bu projeye başladık. Online kayıtlarımızı almaya başladık. Kayıtlar geldikçe ekstra heyecanlanıyorum. Altyapıdan profesyonel yaşantıya geçiş çok önemli. İdmandan normal hayata kadar hepsi önemli. Kızlarımıza bu konuda yardımcı olacağız. Tamamen online bir şey değil. Salgın sebebiyle online başladık ama atölye çalışmalarımız da olacak. Kayıtlarımız toplanıyor. 19 Haziran'dan sonra geri dönüş sağlanacak herkese.

Haberin Devamı

-İleride bir akademi kurma düşüncen var mı?

Biz milli sporcularız. Olimpiyat görmüş insanlarız. Bu tecrübelerimizi gençlere aşılamak güzel bir proje. Ben devamını istiyorum. Doğudaki şehirlerimize ulaşmak istiyorum. Mardin'de kupa finali oynamıştım. Merdivenlere kadar doluydu. Ülkemizde çok yetenekli oyuncular olduğuna inanıyorum. Kamp şeklinde projelerimiz var. İlk olarak bu şekilde başladık. Adım adım gideceğiz. Yaş konusunda düşünüyoruz. 15 yaş altı mailler geliyor ama uzmanlarımızın katılımı olduğu için yaş konusunda kararsızız. Her şeyi değerlendiriyoruz.

-Sporun içinde biri olarak kadın basketbolunun salgından nasıl etkilenecek?

İlk ertelendiğinde biz de korktuk. Herkes evinde çalışabilir ama ne kadar? Başlama ihtimali varken evde çalışmaya başladığımda yorulduğumu hissettim. Eyvah ne yapacağım derken lig iptal edildi. Ekonomik olarak etkilendi kulüpler tabii ki. Umarız ki vakalar biter de her şey normale döner. Her anlamda salgından etkilendik.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Bundesliga maçları ÜCRETSİZ CANLI YAYINLA Misli.com'da! Oynamak/İzlemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!