Marcelo transferinde tezgah mı var?

Güncelleme Tarihi:

Marcelo transferinde tezgah mı var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 23:09

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

İki transfere ihtiyaçları olduğunu ifade eden Güneş, “Lig yarışı kadar Şampiyonlar Ligi de önemli, bu sezon hazırlıklarımızı da bu doğrultuda yaptık. Elimizde şahane bir oyuncu grubu var. Sezon başı olması sebebiyle bazı sıkıntılarımız var. Forvette bir oyuncuya ihtiyacımız var, mutlaka almalıyız. Gökhan Töre’nin sakatlığı sebebiyle bir kanat oyuncusu da almalıyız. Kim olacağı ile ilgili de yönetimimizin çalışmaları var. Bizim için öncelik iki oyuncu.Demba Ba’nın kalma durumu vardı ama olmadı, Aboubakar için de görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Pepe transferini de değerlendiren Güneş, “Pepe şu anda antrenmanda yok, Quaresma da izinli ve İspanya kampına katılacak. Her futbolcunun çalışması kadar, dinlenmeye de ihtiyacı var. Pepe’nin kariyeriyle ilgili benim söyleyecek bir şeyim yok, saygı duyuyoruz. Son 6 yılda herhangi bir eleştirilecek tarafı yok, şu anda doğruları üretiyor Pepe. Stoperde mevkii olarak da, liderlik edecek. Savunmamızda da iyi oyuncular var; Marcelo, Atınç, Mitrovic, Tosic de var, orası yeterli” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

MARCELO’DA TEZGAR VAR GİBİ
Marcelo’nun Lyon’a transfer iddialarını da değerlendiren Güneş, “Lyon, Marcelo’yu istiyor mu? İstiyor. Biz de satmak istiyoruz mu? Evet. Verin istediğimiz parayı, Marcelo’yu alın diyoruz ama almıyor. Madem çok istiyorsun, çok ihtiyacın var, o zaman verirsin parayı alırsın. Bir oyuncu işini sevecek. Marcelo işini seviyor. Yoksa sen takımı karıştırmak mı istiyorsun? Lyon’un arkasında biri mi var? Bana mantıklı gelmiyor.Birileri bir tezgah mı hazırlıyor anlamıyorum. İstediğimiz parayı vereceksen al yoksa niye uzatıyorsun.” şeklinde konuştu.

VOLKAN ŞEN VE BURAK YILMAZ TRANSFERLERİ
Volkan Şen ve Burak Yılmaz’ın transferi hakkında da konuşan Güneş, “Yönetim benim düşüncemi de alıyor ancak son kararı onlar veriyor. Teknik konu, idari ve ekonomik konuyla desteklenir, bu sebeple benim istemem yeterli değil. Volkan Şen ve Burak Yılmaz, benim için çok değerli oyuncular ama yönetime şu ana kadar alınması yönünde bir talebim olmadı.Burak ve Volkan çok yetenekli oyuncular, milli takımda da bu sebeple oynuyorlar. Kamuoyunda anlatıldığı gibi olumsuz karakterler olduğunu düşünmüyor. Ekonomik olarak, idari olarak düşünülürse ve benim önüme gelirse olumlu bakarım” dedi.

Haberin Devamı

BABACAR VE JONATHAS TRANSFER İDDİALARI;
Gündemde olan Babacar transferi için de konuşan Güneş,”Babacar da konuşulan oyuncular arasında, teknik olarak uygun ama ekonomik olarak bakıyoruz, Diğer oyuncular da aynı şekilde. Elimizde Demba Ba ve Aboubakar olsaydı forvet, açık transferinde bu kadar ısrar etmezdim. Demba Ba çok faydalı oyuncu, Jonathas (Rubin Kazan) da benzer bir oyuncu” şeklinde konuştu.

YUSUF ERDOĞAN’IN TRANSFERİ
Yusuf Erdoğan’ın transferi hakkında da konuşan Güneş, “Yusuf Erdoğan konuşuluyor, çok yetenekli bir futbolcu, takip ediyorum. Trabzon’da oynuyor mu, oynamıyor mu, karar nedir bilmiyorum. Bu konuda da son kararı yönetim verecek. Trabzonspor niye bırakıyor, biz alır mıyız bilmiyorum. Gündeme gelirse olumsuz olmam, her iki kanatta da oynayabilir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

GÖKHAN NİYE GİTTİ BİLMİYORUM
Gökhan İnler’in kendisiyle konuşmadığını ifade eden Güneş, “Gökhan İnler ile yeni bir şey konuşmadık. Oynama şansı bakımından Gökhan İnler sıkıntı çekiyor, neden ayrıldığını bilmiyorum, sanırım yine aynı sebepten dolayı. Benim şu anda öyle bir talebim yok. Gökhan İnler, benimle değil de yönetimle görüştü, ne konuştuğunu da bilmiyorum. Daha önce de onunla konuştum, Gökhan’dan insan olarak da oyuncu olarak memnundum ve şans gelirse vereceğimi de söylemiştim ama Gökhan’dan bu anlamda yararlanamadım” dedi.

TALISCA’NIN SON DURUMU
Talisca’nın kampa katılmaması hakkında da konuşan Güneş, “Talisca yanlış yaptı, kendine mesleğine saygısızlık yaptı. Kiralık ama bizim oyuncumuz, biz de oynamak zorunda olan bir oyuncu. Giderken izin istedi, annesinin rahatsızlığını biliyoruz ama yine de bize haber vermek zorunda. Geç gelmesi cezai yaptırımları da beraberinde getirecek. Şu anda antrenman eksikliği var. Talisca öğrenecek, öğreteceğiz, başka bir durum yok. Olumsuz bir şey söyleyip, yüreğimizi şişirmeyelim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GÖKHAN TÖRE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSSIZLIK OLDU
Gökhan Töre’nin sakatlığı ve transfer çalışmalarını değerlendiren Güneş, “Şu anda sayısal olarak da mevki olarak sıkıntımız var. Şu anda tam tersi olması gerekirdi. Transferi erken yaparsak memnun oluruz ama olmazsa da şikayet etmeyiz. Süper Kupa maçında Cenk’i oynatırız ama sonrası problem yaşarız, ne kadar erken olursa o kadar iyi olacak. Gökhan Töre için inanılmaz bir şansızlık yaşandı, çok iyi çalışıyordu, gayreti vardı ama şansızlık” ifadelerini kullandı.

ABOUBAKAR’I ALIRSAK DAHA İYİ OLUR
Aboubakar’ın son durumunu da değerlendiren Güneş, “Aboubakar’ı tabii ki düşünüyorum ama Porto, bırakmazsa yapacak bir şey yok. Aboubakar olursa tabii ki bizim için iyi olacak, uyum sağlayamaya başlamıştı. Aboubakar geçen sene kafa atmıştı, şimdi de herkes Aboubakar’ı neden almıyorsunuz diyor. Gignac da olursa olur, iyi oyuncu. Gignac’a da hayır demem” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CANER ERKİN’İN SON DURUMU
Caner Erkin’i de değerlendiren Güneş, “Caner Erkin 1 sene ayrı kaldı, çalışıyor ama zamana ihtiyacı var. Olumsuz değilim, daha görmedik, maç performansı farklı. Savunmacıların yaşının önemi yok. Mitrovic’i aldık ne oldu? Performansın ve verimin yaşla alakası yok. Gökhan İnler de 30 yaşındaydı, yaşı var diye bırakmadık onu. Bazı şeylere ekonomik olarak da bakmak gerekiyor. Marcelo’yu da yüksek bir yaşta aldık ama değerlendi. Başka genç oyuncuyu aldık, iki senedir vermeye çalışıyor ama veremedik” ifadelerini kullandı.

PEKTEMEK KALIYOR, FRANCO VE MILOSEVIC GİDİYOR
Mustafa Pektemek’in şu anda takımda kalacağını ifade eden Güneş, “Şu anda Franco ve Milosevic bizde olmayacak, Süper Lig’den de isteyen takımlar var, oynayabilirler. Mustafa Pektemek’in şu anda gitmesine karşıyım şu anda” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!