Manisa FK’da Landel iddiası, Göztepe'de Piric elden çıkarılıyor! Ege takımlarından son haberler...

Güncelleme Tarihi:

Manisa FK’da Landel iddiası, Göztepede Piric elden çıkarılıyor Ege takımlarından son haberler...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 12:32

Manisa FK, Bandırmaspor’dan orta saha Michel Landel’in peşine düştü. Göztepe, Kenan Piric ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Karşıyaka 8 yıl sonra Alsancak’a dönüyor. Altınordu, Rıdvan Koçak ve Volkan Fındıklı'nın sözleşmelerini birer yıl uzattı.

Haberin Devamı

Ege takımlarından son haberleri sizler için derledik...

MANİSA FK

Spor Toto 1’inci Lig’de yeni sezonda hedefini zirve olarak belirleyen Manisa Futbol Kulübü, Bandırmaspor’dan orta saha Michel Landel’in peşine düştü.  

Bandırmaspor ile sözleşmesi sona eren 31 yaşındaki orta sahayı isteyen kurmaylar oyuncuyla temasa geçti. Gineli futbolcunun Manisa FK’ya olumlu baktığı ve transferin önümüzdeki günlerde resmileşeceği kaydedildi.

Geride kalan sezon Bandırmaspor’la 38 resmi maça çıkan Landel, toplam 2779 dakika süre aldı. Deneyimli futbolcu Bandırmaspor formasıyla 6 gol atıp 1 de asist yaptı. 

GÖZTEPE

Spor Toto 1’inci Lig’de yeni sezona şampiyonluk parolasıyla girmeye hazırlanan Göztepe’de kadro çalışmaları hızlandı.

Haberin Devamı

Kulübün yüzde 70’lik devri için Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen ve Sırp milyarder Dragon Solak’ın kurucusu olduğu Sport Republic şirketiyle prensipte anlaşma sağlayan yönetim kadro düşünülmeyen oyuncuları elden çıkarmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Kurmayların ilk olarak kaleci Kenan Piric ile yolları ayırmaya hazırlandığı ifade edildi.

Geçen sezonun devre arasında Göztepe’ye gelen ve 2023 yılına kadar sözleşme imzalayan Boşnak eldivenle masaya oturulacağı bildirildi. Yabancı kontenjanını boşaltmak isteyen yönetimin 27 yaşındaki kaleci ile karşılıklı anlaşarak yolları ayırmayı planladığı kaydedildi. Göztepe’de sadece 4 maça çıkan Piric kalesinde 14 gol gördü. Şu ana kadar Piric’e herhangi bir teklifin gelmediği de öğrenildi. 

KARŞIYAKA

TFF 3’üncü Lig’de yeni sezonda maçlarını Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynama kararı alan Karşıyaka, 8 yılı aşkın süre sonra bu stada dönecek.

Alsancak Stadı’nda çürük raporuyla kapatılıp yıkılmadan önce son maçını 26 Nisan 2014’te 1’inci Lig’de Bucaspor’la oynayan yeşil-kırmızılı kulüp, ardından stat sıkıntısı nedeniyle seyyah oldu.

Haberin Devamı

2014 yazında Alsancak Stadı’nın kapatılmasıyla stat sıkıntısı yaşayan, yapımı yılan hikayesine dönen kendi stadına da bir türlü kavuşamayan Karşıyaka, aradan geçen süreçte Yeni Buca Stadı, İzmir Atatürk Stadı ve Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda iç saha maçlarına çıktı.



Stat sıkıntısı nedeniyle bir ara Menemen, Aliağa ve Tire’deki statlarda bile maç yapmayı değerlendiren Karşıyaka, sahadan sahaya gezmek zorunda kaldığı dönemde 1’inci Lig’den 3’üncü Lig’e gerileyip yıllardır en alt ligden kurtulamadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeniden yaptırılıp Türkiye’nin en yeni stadı olan Alsancak Stadı, geçen kasım ayında kapılarını tekrar açmıştı. Karşıyaka stadı iç saha maçlarında tesisi açıldığından beri kullanan Altay’la paylaşacak.

Haberin Devamı

Daha önce Altay’la inşaat sürecinde Alsancak Stadı’nın tahsisi konusunda rekabete girişen Altınordu’nun ise yeni sezonda Bornova’da oynamaya devam etmesi bekleniyor.

ALTINORDU

Spor Toto 1’inci Lig ekiplerinden Altınordu, Rıdvan Koçak ve Volkan Fındıklı'nın sözleşmelerini birer yıl uzattı. Her iki oyuncunun da sözleşmelerinde yer alan opsiyonları devreye girdi. Bu iki oyuncu gelecek yıl da Altınordu forması giymeye devam edecek.

Geçtiğimiz sezon başında Menemenspor'dan 1+1 yıllığına kadroya dahil edilen Rıdvan Koçak, 2021-2022 sezonunda forma giydiği 23 maçta 11'inde sahaya ilk 11'de çıktı.

Geçen sezonun başında Konyaspor'dan 1+1 yıllığına kadroya dahil edilen tecrübeli savunma oyuncusu Volkan Fındıklı da 2021-2022 sezonunda forma giydiği 32 müsabakanın hepsinde ilk 11'de yer aldı. Tecrübeli futbolcu, Altınordu'nun deplasmanda Ümraniyespor'u 1-0 mağlup ettiği maçta takımına üç puanı getiren golü kaydetmişti.

Haberin Devamı

Öte yandan Altınordu Futbol Kulübü'nün gelişim liglerinde mücadele eden takımların da sezonları sona erdi.

Geçen sezon Gelişim Ligleri U19 TFF Birinci Lig'de mücadele eden Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U19 Takımı, sezonu 71 puanla tamamlayarak şampiyon oldu. Altınordu U17 Takımı ise Gelişim Ligleri Elit U17 Türkiye Finali gruplarında çeyrek finalde Bursaspor, yarı finalde Galatasaray'ı eledikten sonra finalde Beşiktaş'a yenilince Türkiye ikincisi oldu. Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U16 takımı Trabzonspor'a, ALFA U14 Takımı da Göztepe'ye son 16 turunda elendi.



Altınordu Futbol Kulübü'nün Türkiye'de ilk kez hayata geçireceği Altınordu Football Camps'ta tüm hazırlıklar devam ediyor.

Haberin Devamı

İlk duyurunun ardından yoğun ilgi gören Football Camps'a katılacak sporcular Altınordu Futbol Kulübü'nün tesislerinde 4 gece, 5 gün sürecek ileri düzey futbol eğitimi alacak 12-15 yaş arasındaki sporcuların katılacağı turnuva Comet Sports & Events organizasyonunda düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!