Akışı Yenilereload

Türkiye 4-1 Gürcistan maçı özet (Dünya Kupası Elemeleri)

Güncelleme Tarihi:
Türkiye 4-1 Gürcistan maçı özet (Dünya Kupası Elemeleri)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2025 07:28

Türkiye A Milli Futbol Takımı'mız, Dünya Kupası Eleme maçında Gürcistan'ı ağırladı. Milli Takımımız, Gürcistan'ı 4-1 mağlup etti. İşte ayrıntılar...

timeline
GÜRCİSTAN'I DARMADAĞIN ETTİK!
GÜRCİSTANI DARMADAĞIN ETTİK

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu dördüncü maçında Kocaeli'de Gürcistan'ı 4-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımı, grubu ilk iki sırada bitirmek için büyük avantaj elde etti.

Kocaeli Stadı'nda oynanan maçta ay-yıldızlı ekibimizin golleri Merih Demiral (2), Kenan Yıldız ve Yunus Akgün'den geldi.

Gruptaki 4. maçında 3. galibiyetini elde eden Türkiye puanını 9'a yükseltirken, Gürcistan 3 puanda kaldı. Grubun diğer maçında Bulgaristan'ı 4-0 yenen İspanya 12 puanla liderliğini sürdürdü. Son sıradaki Bulgaristan'ın ise puanı bulunmuyor.

Milli takım, gruptaki son iki maçını 15 Kasım'da Bursa'da Bulgaristan ve 18 Kasım'da Sevilla'da İspanya ile oynayacak. Kasım ayında sona erecek Avrupa elemelerinde, gruplarını lider tamamlayan 12 takım doğrudan Dünya Kupası'na katılım hakkı elde edecek. Son 4 bilet için ise 12 grup ikincisi ile UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek 4 takımın katılımıyla toplam 16 takım mücadele edecek. Play-off maçları 2026'nın mart ayında oynanacak.

 

Haberin Devamı
timeline
GÜRCİSTAN 4-1 YAPTI

Gürcistan golü buluyor. Gürcistan atağında ceza sahasında topla buluşan Kochorashvili savunmadan sıyrılarak topu ağlarla buluşturdu. Karşılaşmada skor 4-1.

timeline
GOOOOOOOLLLLLL! 4-0: MERİH DUBLE YAPTI
GOOOOOOOLLLLLL 4-0: MERİH DUBLE YAPTI

Hakan Çalhanoğlu ile sol kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Merih Demiral kale önünde yükselerek topu ağlara gönderdi! Maçta skor 4-0!

timeline
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Mücadelede 2. yarı başladı. Ay-yıldızlılarımızda herhangi bir değişiklik olmazken, Gürcistan'da Georges Mikautadze yerine Budu Zivzivadze oyunda.

timeline
İLK YARI SONA ERDİ
İLK YARI SONA ERDİ

45 dakikanın sonunda +4 dakika uzatma verildi ve mücadelenin ilk yarısını A Milli Futbol Takımımız 3-0 önde kapattı. 

timeline
GOOOOOOOLLLLLL! 3-0

35. dakikada Kerem Aktürkoğlu, sol kanattaki Kenan Yıldız'ı topla buluşturdu. Ceza sahası içine kat eden Kenan, kaleye şut çekti. Dönen top İsmail Yüksek'te bitti, İsmail'in denemesi de rakip savunmadan döndü ve Yunus Akgün, pozisyonu tamamladı. Skoru 3-0'a getirdik.

timeline
GOOOOOOOLLLLLL! 2-0
GOOOOOOOLLLLLL 2-0

Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Hakan Çalhanoğlu, kornerde Merih Demiral'a topu ulaştırdı. Merih Demiral ceza sahası içinde yaptığı şık kafa vuruşuyla durumu 2-0'a getirdi.

timeline
GOOOOOOOLLLLLL!!

A Milli Takımımızda Kenan Yıldız, savunma arkasına yaptığı koşu sonrası kalecinin üstünden topu aşırdı ve vuruş, VAR kontrolü sonrası golle sonuçlandı. 

14. dakikada 1-0 öne geçtik!

timeline
İSMAİL SAVUNMAYI GEÇEMEDİ

7. dakikada Yunus Akgün'ün pasıyla ceza alanında topla buluşan İsmail Yüksek, savunmayı geçemedi.

timeline
ABDÜLKERİM SON ANDA

4. dakikada, savunmada top çevirdiğimiz esnada Abdulkerim kaleciye dönmek isterken topa istediği gibi vurmadı, ancak son anda yetişerek hatasını telafi etti.

timeline
KEREM İLE GOLE YAKLAŞTIK

Maçın 2. dakikasında Eren Elmalı, sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde topu Kerem Aktürkoğlu ile buluşturdu. Kerem topu auta attı. 

timeline
MAÇ BAŞLADI
MAÇ BAŞLADI

Maçta ilk düdük geldi. 

timeline
MAÇI KAZANACAĞIZ
MAÇI KAZANACAĞIZ

Salih Özcan: "Final maçı. Biz de farkındayız. Kendimize güveniyoruz. Son maçta 6-1 ile öz güven ile geliyoruz. Kaliteli bir takımız. Maçı alacağımızı düşünüyorum."

timeline
GÜRCİSTAN'IN 11'İ AÇIKLANDI
GÜRCİSTANIN 11İ AÇIKLANDI

Mamardashvili, Kakabadze, Lochoshvili, Goglichidze, Gocholeishvili, Kiteishvili, Mekvabishvili, Kochorashvili, Davitashvili, Kvaratskhelia, Mikautadze

timeline
TÜRKİYE'NİN 11'İ BELLİ OLDU!
TÜRKİYENİN 11İ BELLİ OLDU

Uğurcan, Merih, Eren, Abdülkerim, Mert Müldür, İsmail, Hakan, Arda, Kenan, Yunus, Kerem

timeline
KOCAELİ STADI MİLLİ MAÇA HAZIR
timeline
BEYAZ FORMA İLE SAHAYA ÇIKILACAK
timeline
GRUP LİDERİ DOĞRUDAN DÜNYA KUPASI'NA
GRUP LİDERİ DOĞRUDAN DÜNYA KUPASINA

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenecek ve 48 takımın mücadele edeceği 2026 Dünya Kupası'na, eleme maçları sonucunda Avrupa'dan 16 takım katılım hakkı kazanacak.

Kasım ayında sona erecek Avrupa elemelerinde, gruplarını lider tamamlayan 12 takım doğrudan Dünya Kupası'na katılım hakkı elde edecek.

Son 4 bilet için ise 12 grup ikincisi ile UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek 4 takımın katılımıyla toplam 16 takım mücadele edecek. Play-off maçları 2026'nın mart ayında oynanacak.

timeline
MUHTEMEL 11'LER!
MUHTEMEL 11LER

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Orkun, Hakan, Arda, Oğuz, Kenan, Kerem.

Gürcistan: Mamardashvili, Kakabadze, Goglichidze, Kashia, Dvali, Azarovi, Kiteishvili, Mekvabishvili, Kochorashvili, Mikautadze, Kvaratskhelia.

timeline
BARIŞ ALPER GERİ DÖNÜYOR
BARIŞ ALPER GERİ DÖNÜYOR

Ay-yıldızlı ekipte, iki maçlık cezası sona eren Barış Alper Yılmaz bu mücadelede forma giyebilecek.

Gürcistan karşılaşmasında kırmızı kart gören Barış Alper, İspanya ve Bulgaristan maçlarında takımdaki yerini alamamıştı.

Milli takımda, İrfan Can Kahveci ise sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı.

timeline
TAKIMLARIN SON DURUMLARI
TAKIMLARIN SON DURUMLARI

Milli takım, ilk maçında deplasmanda Gürcistan'ı 3-2 yendi, Konya'da İspanya'ya 6-0 mağlup oldu ve üçüncü maçında deplasmanda Bulgaristan'ı 6-1'le geçti. Türkiye'ye evinde kaybeden Gürcistan, Bulgaristan'ı ise 3-0 yendi. Gürcüler, son maçında deplasmanda İspanya'ya 2-0 mağlup oldu.

Grubun diğer maçında yarın aynı saatte İspanya, Bulgaristan'ı konuk edecek.

timeline
TÜRKİYE GÜRCİSTAN MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?
TÜRKİYE GÜRCİSTAN MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA

14 Ekim Salı günü Kocaeli Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 21.45'te başlayacak ve TV8'den naklen yayınlanacak.

BAKMADAN GEÇME!