Leclerc kimdir? Ferrari F1 Pilotu Charles Leclerc nereli ve kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Leclerc kimdir Ferrari F1 Pilotu Charles Leclerc nereli ve kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2020 17:15

Henüz genç yaşına rağmen Formula 1 pistlerinde çok önemli başarılar elde eden Charles Leclerc, Ferrari bünyesinde yarışmaya devam ediyor. Monako Kart Kupası'nda, CIK-FIA Akademi Kupası'nda mücadele eden ve başarı elde eden Charles Leclerc, World Elite statüsünde kendisini kanıtlamış ve Formula 2'de pek çok yarışı kazanarak adını bir üst tura yazdırmıştır. Peki, Ferrari F1 Pilotu Charles Leclerc kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Charles Leclerc, gösterdiği performans dolayısıyla araştırılan isimler arasında yer almaya devam ediyor. Peki, Leclerc kimdir? Ferrari F1 Pilotu Charles Leclerc nereli ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

CHARLES LECLERC KİMDİR?

16 Ekim 1997’de dünyaya gelen Monakolu genç F1 pilotu Charles Leclerc, küçük yaşlardan itibaren karting sayesinde büyük bir deneyim elde etti. 2009’da Fransız Şampiyonu, 2010’da Monako Kart Kupası, 2011’de CIK-FIA Akademi Kupasını ve Gençler Dünya Kupası’nı kazanan Charles Leclerc, 2013 yılına kadar disiplini sayesinde world elite arasında parlamaya devam etti.

Hızlı yükselişi 2014 yılından itibaren Formula turnuvalarında etkisini gösterdi. İlk sezonunda Formula Renault'un en iyi sürücü, ertesi yıl Formula 3'te en iyi sürücü, FIA Formula 2'nin 2017 sezonuna girmeden önce ise GP3 serisini kazanarak 2016 yılında daha da yükseldi. 

Haberin Devamı

Nicolas Todt’un yönlendirmemeleri Leclerc için kritik bir öneme sahip oldu. Sürücü Yönetmen Todt’un, 2016 yılında Ferrari Sürücü Akademsi’ne katıldı ve bu süreçte Formula 1’ tanıdı. Alfa Romeo Sauber ekibi ile ikna edici bir yılın ardından, yeni Ferrar SF 90’ı kullanmak için 2019’da seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!