Kobe Bryant kimdir, kaç yaşında öldü? Emmy ödülüne layık görülen Kobe Bryant'ın hayatı

Güncelleme Tarihi:

Kobe Bryant kimdir, kaç yaşında öldü Emmy ödülüne layık görülen Kobe Bryantın hayatı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2020 00:05

Basketbolun efsane ismi Kobe Bryant Emmy Valileri Ödülü’ne layık görüldü. Los Angeles’ın Calabasas bölgesinde 26 Ocak’ta meydana gelen helikopter kazasında 41 yaşındaki Kobe Bryant aynı kazada 13 yaşındaki kızı Gianna Bryant'la beraber yaşamını yitirmişti. Peki, Kobe Bryant kimdir? İşte, Emmy ödülüne layık görülen NBA'in eski oyuncusu Kobe Bryant'ın biyografisi ve hayatıyla ilgili bilgiler...

Haberin Devamı

Kobe Bryant kimdir? sorusu Emmy Valileri Ödülü'ne layık görülmesinin ardından gündeme geldi. Kariyeri boyunca pek çok başarı elde eden Kobe Bryant, NBA tarihinin bir maçta en fazla sayı atan NBA oyuncusu, NBA All Star maçına üst üste en fazla seçilen oyuncusu gibi pek çok rekora imza atmıştı.

KOBE BRYANT KİMDİR?

Lakabı Black Mamba olan Kobe Bean Bryant, 23 Ağustos 1978’de doğdu.

Bryant liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmeden direkt NBA'ye Lakers'a adımını atmış ve tüm kariyerini bu kulüpte sürdürmüştür. Lise yıllarında Wilt Chamberlain'in 4 yıllık toplam sayı rekorunu kıran Kobe 1996 NBA Seçmeleri'nde Charlotte Hornets tarafından 13. sıradan draft edilse de sonra Lakers'a takas edilmiştir. 24 yaşındayken 3 NBA şampiyonluğu bulunan Kobe; Shaquille O'Neal ile kazandığı 3 şampiyonluktan tam 7 yıl sonra 2008-2009 sezonunda 4. şampiyonluğuna ulaştı ve kariyerinde birçok başarılar olmasına rağmen daha önce elde edemediği NBA finalleri en değerli oyuncusu da seçilmiş oldu. Ayrıca, Kobe 2009-10 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak kariyerinin 5. yüzüğünü elde etti ve üst üste 2. kez finallerin en değerli oyuncusu oldu. Bryant 34 yaş 100 gün iken NBA tarihinde 30.000 sayı barajını aşmayı başaran en genç oyuncu olmuştur.

Haberin Devamı

NBA tarihinde bir maçta 100 sayı atan Philadelphia 76ers'in efsane pivotu Wilt Chamberlain'den sonra 2005-2006 normal sezonunda Toronto Raptors'a karşı attığı 81 sayı ile bu alanda 2.sıradadır. NBA'deki başarılarına 2007-2008 normal sezonda NBA En Değerli Oyuncu Ödülünü de kattı. Çinde düzenlenen 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Amerika Birleşik Devletleri millî basketbol takımı ile şampiyon olarak altın madalya sahibi oldu. Ayrıca 2012 Londra Olimpiyatları'nda da millî takımıyla altın madalya elde etmiştir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!