Kırkpınar'da gergin anlar! Şaban Yılmaz kırmızı kartla elenince ortalık karıştı, Ali Gürbüz yıkıldı...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2022 17:38

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık ikinci tur müsabakasında büyük bir sürpriz yaşandı. Bugüne dek 2011, 2012, 2019 ve 2021 yıllarında toplamda 4 kez başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz, rakibi Mehmet Yeşil Yeşil’e altın puanlamada yenilerek elendi ve altın kemerin ebedi sahibi olma şansını kaybetti. Şaban Yılmaz’ın hakem kararıyla elenmesi sonrası ise olaylar çıktı. Hakem odasını basan Yılmaz’ı polis güçlükle odadan çıkardı.

Haberin Devamı

Edirne’de bu yıl 661’incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde kıyasıya mücadele yaşandı. Öğle saatlerinde kura çekiminin ardından 54 başpehlivan dualı çayıra çıkıp rakiplerine karşı mücadele sergiledi. İlk turda rakiplerini yenen başpehlivanlar, ikinci tura yükseldi.

ŞABAN YILMAZ, HAKEM TRİBÜNÜNÜ BASTI

İkinci tur kura çekimlerinde başpehlivan Şaban Yılmaz ile Tanju Gemici eşleşti. Hakem heyeti tarafından Yılmaz’a önce sarı ardından kırmızı kart verildi. Zaman zaman gergin anların yaşandığı er meydanında, Başpehlivan Yılmaz, hakem heyetinin yanına çıkmak için demirlere tırmandı. Çevik Kuvvet polisleri yoğun güvenlik önlemi alırken, Yılmaz’ın sevenleri de yoğun kalabalık oluşturdu. Gergin anların yaşandığı esnada, polis ekipleri Şaban Yılmaz’ı sakinleştirmek için yoğun çaba sarf etti. Bu esnada seyirciler de hakem heyetine şişe ve benzeri maddeler attı.

Haberin Devamı

Kırkpınarda gergin anlar Şaban Yılmaz kırmızı kartla elenince ortalık karıştı, Ali Gürbüz yıkıldı...

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Er Meydanı’nda kispetini söken Şaban Yılmaz, dualı çayıra veda ettiğini ve haksızlığa uğradığını söyledi. Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Beni sevenlerden razı olsun. Şaban Yılmaz’a haklarını helal etsinler. Ben 45 yaşındayım bak hala güreşiyorum. Ben çoluğumdan çocuğumdan fedakarlık yaptım kamplara girdim. Burada gecemizi gündüzümüze kattık. İlk sarı kart nasıl verilir ağzımın içine bakın. Paçamı çözüyorum, eşyalarımı bırakıyorum ve yaşı 50’ye kadar uzatsalar ben güreşmiyorum."

Kırkpınarda gergin anlar Şaban Yılmaz kırmızı kartla elenince ortalık karıştı, Ali Gürbüz yıkıldı...

ALİ GÜRBÜZ 'EBEDİ ALTIN KEMER'E VEDA ETTİ

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde erken final yaşandı. Başpehlivan Ali Gürbüz, ebedi altın kemere veda etti.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil ile başpehlivan Ali Gürbüz, ikinci tur müsabakalarında kurada eşleşti. Peşrev çekmelerinin ardından her iki başpehlivan da, kıyasıya mücadele gerçekleştirdi. Normal sürenin dolmasının ardından puanlama sistemine geçildi. Yaklaşık 45 dakika süren mücadelede başpehlivan Yeşil Yeşil, ani atak yaparak Gürbüz’ü yendi.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Başpehlivan Yeşil Yeşil ve sevenleri sevinç yaşarken, Gürbüz ise ebedi altın kemere veda etmenin hüznünü yaşadı. Gürbüz’ün sevenleri gözyaşlarına hakim olamadı.

2019 ve 2021 yıllarında Kırkpınar şampiyonu olan Gürbüz, bu yıl da şampiyon olsaydı ebedi altın kemeri sahibi olacaktı.

ÇEYREK FİNALE KALAN İSİMLER BELLİ OLDU

Bugün gerçekleştirilen güreşlerin ardından çeyrek finale çıkan başpehlivanlar şu şekilde:

"Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan, Ertuğrul Dağdeviren, Cengizhan Şimşek, Fatih Atlı, Mustafa Taş, Tanju Gemici ve İsmail Balaban."

Kırkpınarda gergin anlar Şaban Yılmaz kırmızı kartla elenince ortalık karıştı, Ali Gürbüz yıkıldı...

BAKMADAN GEÇME!