Keçiörengücü'nü yenen Ankaragücü 1. Lig'i şampiyon tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Keçiörengücünü yenen Ankaragücü 1. Ligi şampiyon tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 19:45

Spor Toto 1. Lig’in 38. haftasında Ankara Keçiörengücü, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü'ne 2-1 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 38. haftasında Ankara Keçiörengücü, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü'ne 2-1 mağlup oldu. Bu skorun ardından ligde puanını 70’e yükselten Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig 2021-2022 Sezonu'nda şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldi.

Maçtan dakikalar

8. dakikada Yusuf Abdioğlu’nun Olawoyin’e ceza sahası içerisinde yaptığı müdahaleyi hakem Mehmet Türkmen penaltı olarak değerlendirdi. Vuruş için topun başına geçen Eze, yaptığı şık vuruşla ağları sarstı. 1-0
10. dakikada sağ kanatta topla buluşan Erdem Özgenç’in ceza sahası içerisine gönderdiği ortaya yükselen Eren Derdiyok, yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1
34. dakikada Chahechouhe, orta sahada buluştuğu topla ceza sahası önüne kadar katetti. Topa bekletmeden vuran Faslı oyuncunun şutunda kaleci Kayacan gole izin vermedi.
54. dakikada ceza sahası yayı önünde topla buluşan Eren Derdiyok’un etkili ve sert şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarıya çıktı.
68. dakikada orta sahadan gelen topla buluşan Eren Derdiyok, topu ceza sahası içerisinde takım arkadaşı Ali Kaan Güneren’e gönderdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Güneren, sol çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2

Haberin Devamı

Stat: Aktepe
Hakemler: Mehmet Türkmen xx, Hasan Hüseyin Tetik xx, Ogün Kamacı xx
Ankara Keçiörengücü: Kayacan Erdoğan xx (Boran Güngör dk. 46, xx) Ogün Bayrak xx, Erkam Reşmen xx, Taha Batuhan Yayıkcı xx, Muharrem Cinan xx, Aykut Çeviker xx, Alhassan xx (Uğur Utlu dk. 46 xx), Ali Yavuz Kol xx (Abdulkadir Korkut dk. 61 xx), Olawoyin xx (Uzodimma dk. 61 xx), Djibrilla (Manaj dk. 46 xx), Eze xx
Yedekler: Metin Uçar, Mehmet Tayfun Dingil, Ackah
Teknik Direktör: Taner Taşkın
MKE Ankaragücü: Akın Alkan xx, Erdem Özgenç xx (Ariyibi dk. 42 xx), Yusuf Abdioğlu xx (Alperen Babacan dk. 46 xx), Sinan Osmanoğlu xx, Yasin Güreler xx, Abdullah Durak xx, Şahverdi Çetin xx (İshak Çakmak dk. 46 xx), Mehmet Murat Uçar xx (Cem Ekinci dk. 39 xx), Ali Kaan Güneren xx (Ulaş Yılmaz dk. 79 x), Chahechouhe xx, Eren Derdiyok xx
Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Hasan Hüseyin Acar, Muhammed Yasir Karabay, Atakan Dama, Arif Emre Eren
Teknik Direktör: Mustafa Dalcı
Goller: Eze (dk. 9 pen.) (Ankara Keçiörengücü), Eren Derdiyok (dk. 10), Ali Kaan Güneren (dk. 68) (MKE Ankaragücü)
Sarı kartlar: Alperen Babacan, Chahechouhe (Ankaragücü)

Haberin Devamı

Mustafa Dalcı: "Tek hedefi şampiyonluk olan Ankaragücü vardı”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Ankara Keçiörengücü maçının ardından, “Sezon başından şampiyonluk için kurulmuş, tek hedefi şampiyonluk olan, hak ettiği Süper Lig’e çıkmak olan Ankaragücü vardı” dedi.

Spor Toto 1. Lig’in 38. haftasında konuk olduğu Ankara Keçiörengücü’nü 2-1 mağlup eden MKE Ankaragücü’nde maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Mustafa Dalcı, “Sezon başından şampiyonluk için kurulmuş, tek hedefi şampiyonluk olan, hak ettiği Süper Lig’e çıkmak olan Ankaragücü vardı. An itibarıyla şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz. Üç hafta önce garantilediğimiz Süper Lig’i taçlandırmak istiyorduk. Oyuncularıma, takıma, bu camiaya bu yakışırdı. Dolayısıyla ligi lider bitirmekte ayrı bir gurur. Ankaragücü camiasına bu şampiyonluk hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Taner Taşkın: "Biraz daha zorlayabilseydik play-off oynama ihtimalimiz vardı"

Ankaragücü mağlubiyetini değerlendiren Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner Taşkın, “Biz eğer biraz daha zorlayabilseydik belki bir play-off oynama ihtimalimiz vardı. Keçiörengücü’nün öncelikli olarak bu sezon çektiği çileyi bir daha çekmemesi lazım" dedi.

Spor Toto 1. Lig’in 38. haftasında Ankara Keçiörengücü, sahasında konuk ettiği MKE Ankaragücü’ne 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner Taşkın ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir hafta önce ligde kalmayı tescillemiştik. Ankaragücü de şampiyonluğunu tescillemişti. Çok amaçsız bir maç olarak görünüyordu. Biz görsel olarak iyi futbol oynayıp bu günü tamamlamak istiyorduk. Bu sezon benim ve oyuncularım adına çok zorlu geçti ama çok iyi işler ortaya çıkardık. Ligde kaldık. 4 puanla aldığımız takım 48 puanla güzel bir yerde kaldı. Güzel bir derbi oldu."

Haberin Devamı

"Zirveyi zorlayan bir hale gelmek için biz de mücadele vereceğiz”

'Gelecek sezon Süper Lig’i hedefleyen bir Keçiörengücü olacak mı?' şeklinde yöneltilen soruya Taner Taşkın, "Biz Keçiörengücü olarak genel yapıya baktığımızda, ligde kalma ve play-off’u zorlama gibi geçiyor sezon. Biz eğer biraz daha zorlayabilseydik belki bir play-off oynama ihtimalimiz vardı. Keçiörengücü’nün öncelikli olarak bu sezon çektiği çileyi bir daha çekmemesi lazım. Ligde korkulu rüyalar görmemesi lazım. Sonrasında da zirveyi zorlayan bir hale gelmek için biz de mücadele vereceğiz” cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!