Josef’in boşluğu kapanmaz

Güncelleme Tarihi:

Josef’in boşluğu kapanmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 07:00

Hatay, Beşiktaş karşısında Brezilyalı futbolcunun yokluğunu iyi değerlendirdi.

Haberin Devamı

Banu YELKOVAN - Değil ligin en forma ekiplerinden lig ikincisi Hatay, klasmanın alt sıra takımlarından birine karşı bile Josef’ten yoksun çıkmak istemezdi muhtemelen Beşiktaş. Sezon başından bu yana, sakatlıklar yüzünden etrafında yer alan isimler sürekli değişirken, oyunun garantisi ve sahanın değişmez elemanı olarak istisnasız her maçta oynayan Brezilyalı’ya ek olarak, oynadığı her maçta fark yaratan Pjanic de olmayınca, siyah beyazlıların daha maç başlamadan zorlanacağı belli olmuştu.

HATAY HER MAÇTA ATTI

Hücum bölgesindeki hızlı ve teknik oyuncuları sayesinde gol yollarında zorlanmayan ve ligde oynadıkları her maçta gol atmayı başaran Hatay ise tempolu ve oynamaya alıştıkları sistemli futbolla, karşılarındaki rakipler değişse bile oyunundan taviz vermeyeceğini kalan 10 haftada yeteri kadar göstermişti. Tüm eksiklerine rağmen kadrolar açıklandığında yine de göze parlak görünen Beşiktaş ilk 11’ine iki takımın oyun anlayışlarının benzerliği eklenince daha başlamadan haftanın en keyifli maçlarından biri olmaya adaydı karşılaşma. Öyle de başladı.

Haberin Devamı

HEP BASKI YAPTILAR

Hatayspor, Josef’in yokluğunu kimsenin kapatamayacağını bildiğinden olsa gerek, maça baskılı başladı. Gol, daha 6. dakikada Vida’nın çıkarken kaptırdığı toptan geldi. Lobjanidze bu golle, bu sezon Beşiktaş ağlarını en erken sarsan isim oldu. Beşiktaş’ın hazırlık paslarına bile baskıyla cevap veren Hatay’ın oyunu, 23. dakikada sakatlanan Batshuayi’nin oyundan çıktığı dakikalarda biraz soğusa da ilk yarının sonuna kadar devam etti. İkinci yarıda da rekabetçi ve mücadele dozu yüksek bir futbol izledik. Beşiktaş 72. dakikada Mehmet Topal’ın topukla attığı golle beraberliği yakalar gibi oldu. Ofsayt olmasaydı yılın golü olabilirdi.

Duraklamalar ve sakatlıklar yüzünden ilk yarı 7, ikinci yarı 9 dakika uzayan maçın sonunda Hatay hak ettiği bir galibiyet aldı. Beşiktaş’ın deplasmanda puan kaybetme serisi devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!