İşte UEFA'nın, Galatasaray kararı! Ceza...

Güncelleme Tarihi:

İşte UEFAnın, Galatasaray kararı Ceza...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2018 10:48

UEFA, 11 Mayıs’ta Galatasaray ile ilgili kararını açıklayacak. Peki neler olacak? İşte o detaylar...

Haberin Devamı

Yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle 9 Mart'ta FFP Komitesi'ne sunum yapan Galatasaray için UEFA kararını 11 Mayıs'ta açıklayacak. Sabah'ın haberine göre Avrupa'dan men cezası bekleyen ezeli rakipleri kulislerde bunu dile getirse de, UEFA'nın sarı-kırmızılı kulüp hakkında aldığı karar öğrenildi.

İşte detaylar:
- Galatasaray'a kesinlikle Avrupa'dan men cezası gelmeyecek.
- Transfer yasağı da söz konusu değil. Ancak FFP Komitesi ağır disiplin yaptırımları çerçevesinde sarı-kırmızılı kulüpten bütçe kısıtlaması isteyecek. ¦ İlk planda 65 milyon Euro'luk takım bütçesi düşürülecek.

SATTIĞIN KADAR ALACAKSIN
- Transfer için Galatasaray'a kârının 7 katı kadar oyuncu alma hakkı tanınacak. 9 aylık bilançosunda eksi 155 milyon TL yazan sarı-kırmızılı kulübün bu dönem için zarardan kâra geçmesi imkansız. Bu yüzden Galatasaray yazın transferde 'sattığın kadar al' stratejisini izlemek zorunda. Ancak gelecek sezon Sportif A.Ş. 5 milyon Euro kâr açıklarsa sarı-kırmızılı kulüp 35 milyon Euro'luk transfer yapma hakkına sahip olacak.

Haberin Devamı

ADAYLARDAN İMZA ALINACAK
- Galatasaray'daki seçim sürecini takip eden UEFA, 11 Mayıs'ta açıklayacağı 'bütçe kısıtlaması' kararını uygulayacaklarına dair tüm başkan adaylarından imza alacak ve 26 Mayıs'ta seçilecek yeni yönetim bu FFP kriterlerine uyacak. (Sabah)

 

 

Stoke City Premier Lig'e veda etti!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!