İlk kez bir takım hoca gidecek diye işi sermedi

Güncelleme Tarihi:

İlk kez bir takım hoca gidecek diye işi sermedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 23:42

Advocaat, “Seneye yokum” dedikten sonra Fenerbahçe, daha başarılı oldu. Bu bir zihniyet devrimi mi, yoksa uzun tatil ve para kazanmak gibi hesap kitap işi mi? Eski futbolcular, bu konuda farklı görüşlere sahipler.

Haberin Devamı

F.Bahçe, 10 Mart 2017’de Aytemiz Alanyaspor’u, deplasmanda 2-0 geriye düştüğü halde, 3-2 yendikten sonra, teknik direktör Dick Advocaat, basın toplantısında sezon sonu takımdan ayrılacağını resmen açıkladı.
Bilindiği gibi Luis Enrique de Barcelona ile gelecek sezon birlikte olmayacağını açıklamıştı. Ama burası Türkiye! Gideceği belli olan bir hoca futbolcularını motive etmeye devam edebilir miydi? Sonuçlar bu cevabın “Evet” olduğunu gösteriyor. Zira Advocaat’ın ayrılacağını açıkladıktan sonraki 6 maç, kararından önceki 6 maçtan çok daha parlak. Hollandalı, son 6 maçta sadece veliahtı olarak görülen Aykut Kocaman’lı Konya’ya kaybetti!   

SEZONU ERKEN AÇMAK SIKINTIDIR

PEKİ, ortada zihinsel bir devrim mi var, yoksa bu sonuçların sebepleri başka etkenler mi? Eski Fenerbahçeli futbolcu Kemal Aslan, bu başarıda zihinsel devrimden ziyade, ‘hesap kitap’ işlerinin etkili olduğunu savunuyor. Aslan’a göre prim sisteminin artık puan başına dönüştürülmesi ve daha fazla tatil yapma arzusu futbolcuları motive ediyor. Aslan, “Oyuncular sezonu iyi bitirebilmek için kendi aralarında konuşurlar.  Süper Lig’i ne kadar kötü bitirirlerse sezonu da o kadar erken açacaklar. Bence, başarı Dick Advocaat’ın gideceğini açıklamasından kaynaklanmış değil. Fenerbahçe, 2-3 yıldır sezonu erken açmanın sıkıntısını yaşıyor. Asıl motivasyon unsuru budur“ dedi.

Haberin Devamı

G.SARAY’IN DA KOZU TATİL OLDU!

ASLINDA dünkü Galatasaray manşetimiz de bunu teyid ediyor. Zira sarı kırmızılı yönetim de futbolcularını Şampiyonlar Ligi hedefini kovalamaları için ‘tatil kozu’yla konsantre etmeye çalışıyor.

Zira aksi halde takım 10 gün daha az tatil yapacak. 10 gün fazla tatil, artık boyu çok uzayan futbol sezonları nedeniyle, futbolcular için oldukça cazip bir motivasyon unsuru. Görüşlerini aldığımız diğer eski yıldızlar Rüştü Reçber, işin sırrının formanın ağırlığı olduğunu belirtirken, Hakan Ünsal’a göre neden, psikolojik rahatlık. Oğuz Çetin, “Advocaat’ın iş disiplini” derken, İbrahim Üzülmez da “Futbolcu kalitesi” diyor.

 ADVOCAAT GİTMEYECEKMİŞ GİBİ İŞİ SIKI TUTTU

Haberin Devamı

 ADVOCAAT, geldiği günden itibaren insanların hoşuna gidiyor veya gitmiyor diye hiç düşünmeden, mesajlarını net şekilde verdi. Beklenen başarılar gelmediğinde de ayrılması gerektiğini düşündü ve bunu da yine açıklıkla ortaya koydu. Fakat, ayrılık kararını açıklasa da çalışma azmi, disiplin ve prensiplerinden hiç uzaklaşmadı. En önemli etken Advocaat’ın sergilediği bu duruştur.

 Oğuz ÇETİN 

SEBEP F.BAHÇE FORMASININ SAHİP OLDUĞU AĞIRLIK

ŞAMPİYONLUK hedefinden uzaklaşmış olsalar da Fenerbahçeli futbolcular bir mücadele ortaya koyuyor. Ancak aldıkları başarılı sonuçların en büyük nedeni ne Advocaat’ın ayrılık kararı ne de para pul! Bene en büyük nedeni F.Bahçe formasının ağırlığı. Bu arada sonuçlar iyi, ama  henüz gelişen ve değişen bir oyun yok. Yani bir mentalite değişimi de söz konusu değil bana göre...

Rüştü Reçber

Haberin Devamı

HOCA DA RAHATLADI FUTBOLCULAR DA

DÜŞÜŞ yerine çıkış olması bence psikolojik. Baskı kalkınca Advocaat rahatladı. Oyuncular da eğer onu sevmiyorlarsa, gideceği için rahatladılar ve “Sazı elimize alalım” dediler. Diğer yandan kalan maçlar hedef maçlar olduğu için oyuncuların motivasyonu arttı. Çünkü işin ucunda Devler Ligi var. Para konusu eğer ekstra bir rakam değilse, belirleyici değildir.

Hakan Ünsal

OYUNCULARIN KALİTESİNDEN KAYNAKLANIYOR

FENERBAHÇE sezonun en iyi kadrosuna sahip ekiplerden biriydi. Şampiyonluk için Beşiktaş ile birlikte en büyük adaydı. Bir ara, tam takım olamadılar. Son dönem başarısının Dick Advocaat’ın gideceğini açıklamasıyla ilgisi yok. Futbolcu, teknik adamın gidip gitmemesine bakmaz. F.Bahçe’nin ligin bitimine az kala yükselişe geçmesi, oyuncu kalitesinden kaynaklanır.

İbrahim Üzülmez

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!