Son Dakika: Hollanda 3-2 Ukrayna / Maç sonucu ve özeti

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Hollanda 3-2 Ukrayna / Maç sonucu ve özeti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2021 16:34

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) C Grubu ilk maçında 2-0 geriye düşen Ukrayna, 4 dakikada bulduğu 2 golle skoru 2-2 yapsa da son anlarda sahneye çıkan Dumfries, Hollanda'ya galibiyeti getirdi: 3-2.

Haberin Devamı

EURO 2020 C Grubu ilk maçında Hollanda, nefes kesen müsabakada Ukrayna'yı 3-2 mağlup etti.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Johan Cruyff Arena'da oynanan karşılaşmada gol perdesini 52'de Wijnaldum açtı ve Hollanda'yı 1-0 öne geçirdi.

Bu golün şokunu atlatamayan Ukrayna, bu kez 59'da Weghorst'un attığı golle Portakallar karşısında 2-0 geriye düştü.

Dakikalar 75'i gösterdiğinde bu kez golü atan taraf Yarmolenko'nun müthiş füzesiyle Ukrayna oldu ve skoru 2-1'e geldi.

Bu golün hemen 4 dakika sonrasında Yaremchuk sahneye çıkarken Ukrayna, skoru 2-2 yaptı.

Maç eşitlikle mi bitecek derken Hollanda adına sahneye çıkan Dumfries, topu ağlarla buluşturdu ve takımına 3 puanı getirdi.

LİDER AVUSTURYA, İKİNCİ HOLLANDA

Avusturya, tarihindeki ilk Avrupa Futbol Şampiyonası karşılaşmasına çıkan Kuzey Makedonya'yı 3-1 yendi.

Haberin Devamı

Bu sonuçlarla Avusturya, averajla Hollanda'nın önünde ilk sırada yer aldı.

Son Dakika: Hollanda 3-2 Ukrayna / Maç sonucu ve özeti

Hollanda: Stekelenburg, De Vrij, Aanholt, Blind, Dumfries, Maduro, Wijnaldum, De Roon, Weghorst, De Jong, Depay.

Ukrayna: Bushchan, Zabarnyi, Mykolenko, Zinchenko, Matviyenko, Sydorchuk, Malinovsky, Karavayev, Yarmolenko, Yaremchuk, Zubkov.

Ukrayna

Daha önce 2 kez Avrupa Şampiyonası'na katılan ve grup aşamasından ileriye geçemeyen Ukrayna, bu kez turnuvada üst turları zorlamak için hazırlanıyor.

Elemelerde B Grubu'nda 6 galibiyet ve 2 beraberlik alarak sıralamada Portekiz'in önünde yer alan Ukrayna, 17 kez rakip fileleri havalandırdı, kalesinde 4 gol gördü.

Elemelerde 4 gole adını yazdıran Belçika ekibi Gent'in forveti Roman Yaremchuk, takımın önemli kozlarından biri olarak göze çarpıyor.

Son katıldığı EURO 2016'yı gol atamadan tamamlayan Ukrayna'da teknik direktörlük görevini yürüten ülkenin eski yıldız oyuncularından Andriy Shevchenko'nun neler yapacağı tüm futbolseverlerin merak konusu.

Ayrıca takımın kilit oyuncularından Atalantalı Ruslan Malinovskyi, Shevchenko'nun önemli kozları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın kadrosu şu şekilde:

Kaleci: Georgiy Bushchan (Dinamo Kiev), Andriy Pyatov (Shakhtar Donetsk), Anatolii Trubin (Shakhtar Donetsk)

Defans: Eduard Sobol (Club Brugge), Illia Zabarnyi (Dinamo Kiev), Serhiy Kryvtsov (Shakhtar Donetsk), Denys Popov (Dinamo Kiev), Oleksandr Tymchyk (Dinamo Kiev), Vitaliy Mykolenko (Dinamo Kiev), Oleksandr Karavaev (Dinamo Kiev), Mykola Matviyenko (Shakhtar Donetsk)

Orta Saha: Serhiy Sydorchuk (Dinamo Kiev), Ruslan Malinovskyi (Atalanta), Mykola Shaparenko (Dinamo Kiev), Marlos (Shakhtar Donetsk), Yevhen Makarenko (Kortrijk), Oleksandr Zinchenko (Manchester City), Viktor Tsygankov (Dinamo Kiev), Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk), Andriy Yarmolenko (West Ham United), Oleksandr Zubkov (Ferencvaros), Heorhii Sudakov (Shakhtar Donetsk), Roman Bezus (Gent)

Haberin Devamı

Forvet: Roman Yaremchuk (Gent), Artem Besedin (Dinamo Kiev), Artem Dovbyk (Dnipro)

Hollanda

Daha önce 9 kez Avrupa Şampiyonası'na katılan ve en iyi derecesini, 1988 yılındaki şampiyonlukla elde eden Hollanda, güçlü futbol ekolüyle turnuvada başarılı olmak istiyor.

Elemelerde C Grubu'nu 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ikinci sırada tamamlayan Hollanda, 24 gol attı, kalesinde 7 gol gördü.

Elemelerde 8 gole imza atan Georginio Wijnaldum, bu şampiyonada teknik direktör Frank De Boer'un en güvendiği isimler arasında yer alıyor.

Ayrıca elemelerde 6 gol bulan takımın forveti Memphis Depay ve defansın bel kemiği Matthijs de Ligt de Hollanda formasıyla dikkati çeken isimler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

2016'daki turnuvaya katılamayan "Portakallar", 1984'te de turnuvanın dışında kalmış, ancak 1988'de düzenlenen bir sonraki turnuvada şampiyon olmuştu. Şampiyonanın önde gelen takımlarından Hollanda, 2016'daki eksikliğini şampiyonlukla kapatmak istiyor.

Hollanda'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleci: Marco Bizot (AZ Alkmaar), Tim Krul (Norwich City), Maarten Stekelenburg (Ajax)

Defans: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Matthijs de Ligt (Juventus), Stefan de Vrij (Inter), Denzel Dumfries (PSV), Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Joel Veltman (Brighton), Owen Wijndal (AZ Alkmaar)

Orta Saha: Frenkie de Jong (Barcelona), Marten de Roon (Atalanta), Ryan Gravenberch (Ajax), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar), Quincy Promes (Spartak Moskova), Jurrien Timber (Ajax), Donny van de Beek (Manchester United), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Haberin Devamı

Forvet: Steven Berghuis (Feyenoord), Luuk de Jong (Sevilla), Memphis Depay (Lyon), Cody Gakpo (PSV), Donyell Malen (PSV), Wout Weghorst (Wolfsburg)

Misli.com'dan yeni üyelere özel kampanya! 100 TL oyna, 100 TL kazan, hemen katıl...

BAKMADAN GEÇME!