Halı sahalar neden kapalı ve ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

Halı sahalar neden kapalı ve ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2020 16:32

Halı sahalar ne zaman açılacak sorusu, spor faaliyetlerine geri dönmek isteyen pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Pandemi sürecinde kapatılan halı sahalar, 1 Haziran normalleşme adımları ile yeniden açılıp açılmayacağı konusunda gündemde yer aldı. Peki, halı sahalar ne zaman açılacak ve neden kapalı? İşte, halı sahalar hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

Halı sahalar 1 Haziran pandemi normalleşme sürecinde kısa süreliğine açılmış ve sonrasında valiliklerin İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı kapatılma kararı ile karşılaşmıştı. Bulaş riskinin yer aldığı yerlerden  birisi olan halı sahalar için açılma kararı, valiliklerden gelecek olan kararlar neticesiyle boyut kazanacak. 

Sivas’ta koronavirüs normalleşme süreci ile beraber açılan halı sahalar korona virüs önlemleri kapsamında tekrardan geçici süreliğine kapatıldı.

Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "13/06/2020 tarih ve 2020/37 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile ilimiz genelinde faaliyetlerine başlayan halı saha İşletmelerinin 20/06/2020 tarihinden itibaren geçici olarak faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

BAKMADAN GEÇME!