Göztepe’den tarihi hezimet, Altay direniyor, Manisa FK'da kan değişimi! Ege takımlarında son durum...

Güncelleme Tarihi:

Göztepe’den tarihi hezimet, Altay direniyor, Manisa FKda kan değişimi Ege takımlarında son durum...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 13:59

Göztepe, Gürsel Aksel Stadında en yakın rakiplerinden Çaykur Rizespora 7-1 yenilerek adeta tarihi hezimete uğradı. Altay, lige tutunabilmek için Gaziantep FK ve Çaykur Rizespor'la üçlü averaj hesaplarına girdi. Manisa FK'da Turgay Altay ile yollar resmen ayrıldı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de yer alan Ege takımlarından son haberleri sizler için derledik...

GÖZTEPE

Spor Toto Süper Lig'e geçen hafta resmen veda eden Göztepe, Gürsel Aksel Stadı'nda en yakın rakiplerinden Çaykur Rizespor'a 7-1 yenilerek adeta tarihi hezimete uğradı.

Puan aldığı takdirde hem Çaykur Rizespor hem Altay’ın matematiksel olarak küme düşeceği maçta as kadroyla sahaya çıkan sarı-kırmızılılar, kurtuluş mücadelesi veren rakibi karşısında taraftarının önünde utanç tablosu yaşadı. 

Göz-Göz, Süper Lig'de en son 2001-02 sezonunda İzmir Atatürk Stadı'nda Beşiktaş'a 6-0 kaybetmişti. Göztepe, Süper Lig’deki tarihinde iç sahada ilk kez 7 gol birden yedi.

Eski adı 1'inci Lig şimdiki ismiyle Süper Lig'de Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan deplasmanda 7 gol yiyen Göztepe, sahasında taraftarına ilk defa böylesine büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.

TARAFTAR İSYAN ETTİ

Göztepeli futbolseverler ise kümede kalmak için çırpınan Çaykur Rizespor karşısında alınan ağır mağlubiyetin ardından adeta isyan etti.

Haberin Devamı

Takımı sahaya çıkarken yuhalayıp, özellikle kaptan Halil Akbunar ve orta saha Yalçın Kayan'ı maç boyunca ayaklarına her top geldiğinde ıslıklayan tribünler, idare menajer İlhan Şahin'i istifaya davet etti.

Fark açılınca sahaya sırtlarını dönen Göztepeli taraftarlar, Çaykur Rizespor'u ise attıkları her golden sonra alkışladı.

SABUNCU AĞIR YENİLGİYLE BAŞLADI

Göztepe'de Teknik Direktör Stjepan Tomas'ın ayrılığı sonrası bu sezonki dördüncü teknik adam olarak takımın başına geçen U19 Antrenörü Serdar Sabuncu da ilk maçında beklemediği bir skorla karşı karşıya geldi.

Maç sonu oldukça üzüntülü olan Sabuncu, "Beklemediğimiz bir sonuç aldık, çok üzgünüm. Kalan 3 maçta geleceğimiz olan genç futbolcuları göreceğiz. Onlar Göztepe geleceğinin teminatı" mesajını verdi.

ALTAY

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Atakaş Hatayspor'u 1-0 yenen Altay, rakiplerinden Çaykur Rizespor'un deplasmanda Göztepe'yi 7-1 mağlup etmesiyle kümede kalma umutlarını matematiksel olarak çok az da olsa korudu.

Haberin Devamı

Bitime 3 maç kala 33 puana ulaşan siyah-beyazlılar, lige tutunabilmek için Gaziantep Futbol Kulübü ve Çaykur Rizespor'la üçlü averaj hesaplarına girdi.

Gaziantep FK'nın ikili averajda gerisinde olup rakibini 9 puan geriden takip eden Altay, 35'inci haftayı Çaykur Rizespor'la 33 puanda 17'nci basamakta tamamladı.

Sezon içinde Çaykur Rizespor'dan toplam 4 puan alıp, Gaziantep FK'ya deplasmanda 4-1 yenilen ancak rakibini Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda 3-2lik skorla deviren siyah-beyazlılar iki takımdan 7 puan topladı.

Ligin son haftasında Çaykur Rizespor'la karşı karşıya gelecek Gaziantep FK ise Altay ve Rize temsilcisinden 6 puanı hanesine yazdırdı. Çaykur Rizespor ise Altay ve Gaziantep FK'dan sadece 1 puan alabildi. Altay'ın ligde kalabilmesi için Rizespor’la birlikte 3 maçını kazanıp Gaziantep FK'nın tüm müsabakalarını kaybetmesi gerekecek.

Haberin Devamı



Altay ve Rize 3'te 3 yapıp Gaziantep FK hiçbir maçından puan toplayamazsa İzmir ekibi ve Gaziantep ligde kalacak. Gaziantep FK 3 maçta 1 puan dahi alsa hem Altay hem de Çaykur Rizespor Süper Lig'e resmen küme düşecek.

Rizespor’un ise ligde kalmak için tek ihtimali son hafta ağırlayacağı Gaziantep FK ile ikili averaja kalması olacak.

Altay bu hafta GZT Giresunspor'u konuk ederken, Gaziantep FK evinde Yukatel Kayserispor'la kozlarını paylaşacak. Çaykur Rizespor da deplasmanda haftalar önce küme düşmesi kesinleşen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'la mücadele edecek.

MANİSA FK

Spor Toto 1'inci Lig'de evinde kümede kalma mücadelesi veren Bursaspor'a 3-1 yenilen Manisa Futbol Kulübü'nde flaş gelişmeler yaşandı.

Haberin Devamı

Bitime 2 maç kala Play-Off yarışına büyük oranda havlu atan siyah-beyazlılarda teknik direktör Turgay Altay ile yollar akşam saatlerinde resmen ayrılırken, takım aynı gece Akademi Direktörü Levent Bayraktar'a emanet edildi.

Altay ile ayrılığı kamuoyuna duyuran Manisa FK yönetimi yaptığı açıklamada, "Yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda kalan 2 maçta Akademi Direktörümüz Levent Bayraktar takımımızın başında yer alacaktır" ifadeleri kullanıldı.

DENİZLİSPOR

Spor Toto 1’inci Lig’de en yakın rakiplerinden Bursaspor’a deplasmanda yenildikten sonra evinde yine rakiplerinden Gençlerbirliği’ni geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup eden Altaş Denizlispor, taraftarına çifte bayram yaşatıp kurtuluş yolunda dev bir adım attı.

Haberin Devamı

Rakibini en skorer ismi Ömer Şişmanoğlu ve Djedje’nin golleriyle geçip hayati öneme sahip bir 3 puanı hanesine yazdıran Denizlispor, bitime 3 maç kala 42 puana ulaştı.

Yeşil-siyahlı ekip düşme hattındaki 40 puanlı Kocaelispor’un 2 puan ve 4 basamak üzerinde yer aldı.

Haftaya sezonun en önemli maçlarından birinde 38 puanla düşme hattındaki Menemenspor’u konuk edecek Denizli, sezonu Süper Lig’i garantileyen Ümraniyespor ve Play-Off bileti alan BŞB Erzurumspor’la oynayarak noktalayacak.



Mutlaka ligde kalmak istediklerini belirten teknik direktör Mesut Bakkal, "Avantajı iyi kullandığımızı düşünüyorum. Denizli halkına bir bayram hediyesi oldu. Herkesin bayramını da kutluyorum, inşallah sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirilir. Oyuncularımızı da kutluyorum, taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum, iyi bir taraftar vardı. Şimdi Menemen maçı var, ona hazırlanacağız. Biz avantajı Gençlerbirliği maçında kullandık ama diğer takımlar da kazanıyorlar. Bu yarış sene sonuna kadar devam edecek. İyi bir yol aldık gidiyoruz. Son 10 maçta 7’nci galibiyet, inşallah bu kritik puanı önümüzdeki Menemen maçı ve ondan sonra oynayacağımız 2 maça iyi bir şekilde yansıtıp bu takımın kümede kalmasını istiyoruz" dedi.

ALTINORDU

Spor Toto 1’inci Lig’de haftayı bay takım olarak geçen Altınordu, rakiplerinin aldığı sonuçlarla bitime 3 maç kala düşme hattının bir adım üzerinde kaldı.

Haftaya 41 puanla düşme barajının 3 puan ve 3 basamak üzerinde giren kırmızı-lacivertliler, dün aynı saatte oynayan rakiplerinin maçlarını heyecanla takip etti.

Altınordu’nun rakiplerinden Altaş Denizlispor, 2-1’lik Gençlerbirliği galibiyetiyle 42 puana ulaşırken, Beypiliç Boluspor da Adanaspor’u deplasmanda 2-1 yenip puanını 41 yaptı. Bursaspor, Manisa FK galibiyetiyle 38 puana ulaştı. Nasadoge Menemenspor, Tuzlaspor beraberliğiyle puanını 38 yaptı. Kocaelispor’un ise deplasmanda Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’a tek golle yenilmesi İzmir temsilcisinin yüzünü güldürdü.

Kocaeli 40 puanla düşme hattında kalırken, Altınordu son 3 maç öncesi rakibinin 1 puan ve 1 basamak üzerinde yer aldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!