Göztepe kader maçına çıkıyor, Altay 22 yıl sonra kazanmak istiyor! Ege takımlarında son durum...

Güncelleme Tarihi:

Göztepe kader maçına çıkıyor, Altay 22 yıl sonra kazanmak istiyor Ege takımlarında son durum...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 13:07

Göztepe yarın deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü ile kader maçına çıkacak. Altay, en son 2000 yılında mağlup ettiği Galatasaray'ı 22 yıl sonra dize getirip umut tazeleme planları yapıyor.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de yer alan Ege takımlarından son haberleri sizler için derledik.

GÖZTEPE

Göztepe, Gaziantep Futbol Kulübü ile kader maçına çıkacak.

Kalyon Stadı’nda Mustafa Kürşad Filiz’in yöneteceği karşılaşma saat 16.00’da başlayacak.

Konuk Göztepe’de takımdan ayrılan Ndiaye ve Nwobodo ile süresiz kadro dışı bırakılan kaleci İrfan Can kafilede yer almazken, Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Moubandje de müsabakada forma giyemeyecek. 

Sıralamada 27 puanla 19’uncu sırada yer alan Göztepe, Gaziantep’te kazanamaması durumunda kurtuluş umutlarını matematiksel olarak da yitirip resmen küme düşecek.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar galip geldiği takdirde Gaziantep FK ile arasındaki puan farkını 11’e düşürecek ve bitime 4 maç matematiksel olarak ligde kalma şansını mucizelere bağlı olsa da sürdürecek.

Göztepe ile çıktığı 5 maçta da puan yüzü göremeyen teknik direktör Stjepan Tomas ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koyacaklarını söyledi.

ALTAY

Altay, Süper Lig’de küme düştüğü 1999-2000 sezonunda İzmir Atatürk Stadı’nda konuk ettiği Galatasaray’ı 12 Mayıs 2000’de Telat Özden’in golüyle 1-0 mağlup ederken, daha sonra Galatasaray’la oynadığı 4 resmi maçta rakibine diş geçiremedi.

İzmir temsilcisi yine küme düştüğü 2002-03 sezonunda sarı-kırmızılı ekibe evinde 2-1, deplasmanda 5-0 mağlup olurken, 2009’da İzmir’de oynanan Türkiye Kupası maçında gülen taraf 2-1’lik skorla yine Galatasaray oldu.

Bu sezon ilk yarıda İstanbul’da oynanan randevu 2-2’lik beraberlikle sona erdi.

Ligin bitimine 5 hafta kala kümede kalma barajının 10 puan gerisinde 17’nci sırada yer alıp bu hafta yenildiği takdirde rakiplerinin sonuçlara göre küme düşme ihtimali bulunan Altay’da sportif direktör Tuna Üzümcü, Galatasaray maçına 3 puan parolasıyla hazırlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Üst üste oynayacakları Galatasaray ve Atakaş Hatayspor (D) karşılaşmalarından en az 4 puanla ayrılıp, en yakın rakipleri Giresunspor’u konuk edecekleri müsabakaya puan farkını eriterek çıkmak istediklerini belirten Tuna Üzümcü, "Bu 3 maçta toplayacağımız 7 ya da 9 puanla son 2 haftaya umudumuzu koruyarak girmek istiyoruz" dedi.

Deniz ve Özgür’ün tedavilerinin sürdüğü Altay’da kasığında ağrıları olan sol bek Naderi’nin forma giymesinin zor olduğu belirtildi. İzmir ekibinde Paixao ve Murat da kadro dışı kalmıştı.

MENEMENSPOR

Spor Toto 1’inci Lig’de üst üste alt sıralardaki Balıkesirspor ve Kocaelispor’la berabere kalarak rakiplerinin kazandığı haftada önemli bir fırsatı değerlendiremeyen Nasadoge Menemenspor, bitime 5 maç kala düşme potasına girdi.

Haberin Devamı

Haftalardır alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren sarı-lacivertliler, Denizlispor ve Altınordu’dan sonra önemli rakiplerinden Beypiliç Boluspor’un da hafta içi mücadelesinde dün Eyüpspor’u deplasmanda 2-0 yenmesiyle 37 puanla 16’ncı sıraya geriledi.



Teknik direktör Cenk Laleci kalan 5 maçta kendi kaderlerini kendilerinin belirleyeceğini söyledi.

Hafta sonu Ankara Keçiörengücü ile deplasmanda son derece kritik bir müsabakaya çıkacaklarını belirten Laleci, "Rakibimiz 38 puanda biz de 37 puandayız. Kazandığımız takdirde puan tablosunda Keçörengücü’nü geride bırakacağız. Ben inançlıyım ve oyuncularıma inanıyorum. Bulunduğumuz konumdan çıkacağız" dedi.

Haberin Devamı

DENİZLİSPOR

Spor Toto 1’inci Lig’de geçen hafta Ankara Keçiörengücü, hafta içinde de İstanbulspor’u üst üste yenerek bitime 5 maç kala düşme hattından çıkan Altaş Denizlispor, yarın deplasmanda düşme barajındaki Bursaspor’un rakibi olacak.

Bitchi Timsah Park’ta Atilla Karaoğlan’ın yöneteceği karşılaşma saat 20.30’da başlayacak. 



Ligde 39 puanla 12’nci basamakta yer alan Denizlispor’un teknik direktörü Mesut Bakkal, çok kritik bir maça daha çıkacaklarını söyledi.

Galibiyet serisini sürdüreceklerini belirten Bakkal, "Rakibimiz Bursaspor da 32 puanla ligde kalma mücadelesi veriyor. Çok zorlu bir mücadele olacak. Biz kendi işimize bakacağız. Kazanıp yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!