Gökhan ve Caner Fenerbahçe karşısında tur atmak ister

Güncelleme Tarihi:

Gökhan ve Caner Fenerbahçe karşısında tur atmak ister
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 23:03

Başakşehir ile puan farkını 7’ye çıkaran Beşiktaş, er ya da geç şampiyonluk turu atacaktır. Hoca ve futbolcular için hangi maçta tur atılacağı önemli değildir. Ama Gökhan Gönül ve Caner Erkin, F.Bahçe maçında şampiyonluk turu atmak ister.

Haberin Devamı

MEHMET Y. YILMAZ: FENERBAHÇE MAÇI TUR ATMAK İÇİN İYİ OLUR MU, EMİN DEĞİLİM. F.BAHÇE BEŞİKTAŞ’I YİNE YENEBİLİR

Haftanın olayı: Başakşehirli futbolcuları gazetecileri dövmesi.
Haftanın Takımı: Gaziantep
Haftanın Hocası: Ersun Yanal
Haftanın Futbolcusu: Tolgay Arslan
Haftanın HAKEMİ: H.Umut Meler

1- İki Lyon maçını göz önüne alınca "Beşiktaş, Avrupa'da yarı finali kaçırdı” diyebilir misiniz?

BEŞİKTAŞ SAHA İÇİNDE İYİ YÖNETİLEMEDİĞİ İÇİN ELENDİ

Evet, Beşiktaş yarı finali kaçırdı. Ama yarı finalin kaçmasının nedeni kaçan penaltılar değildi. Beşiktaş, saha içinde iyi yönetilmediği ve bazı oyuncuları isteneni veremediği için kaybetti. Oyuncu değişikliklerinde geç kalındı. Ve asıl şunu söylemek gerek: Beşiktaşlı oyuncular görevlerini yapmaya çalıştılar, ama içlerinde bir tane Valbuena yoktu. Daha açık söyleyeyim; hiçbirinde Valbuena’nın isteği, arayışı, mücadele azmi yoktu

Haberin Devamı

2- Lyon maçlarında Şenol Güneş’in en önemli hataları neydi?

ŞENOL GÜNEŞ, İLK MAÇTA ÇÖZÜM ÜRETEMEDİ

İki Lyon maçında da durgun ve savruk bir Oğuzhan izledik. Bizim gibi Şenol Güneş de izledi. Biz müdahale edemezdik, o edebilirdi. İlk maçta Talisca ve Oğuzhan’ın sahada uzun süre kalması yanlıştı. İlk maçın ikinci yarısı neredeyse tek kale oynandı, buna bir çözüm üretemedi. Quaresma için de bir şey söylemek istiyorum: İlk maçta yoktu, ikinci maç için umuttu. Peki “Starım” diye kasım kasım gezebilen bir oyuncu, bir koca maç boyunca bir tane isabetli orta yapamaz mı? Yapamıyorsa, ona ne kadar star denebilir?

3- Başakşehir ile farkı 7'ye çıkaran Beşiktaş, Fenerbahçe maçında şampiyonluk turu atar mı?

BAŞTAN BERİ SÖYLÜYORUM, BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLDU

Beşiktaş bu sezonu kazandı, şampiyon oldu, başından beri söylüyorum. Tur atmak için Fenerbahçe maçı iyi bir maç olur mu, emin değilim. Fenerbahçe, Beşiktaş’ı bu sezon bir kez daha yenebilir.

4- G.Saray-F.Bahçe derbisi ‘zulüm derbisi’ne dönüştü. Derbimiz nereye koşuyor?

DÜNYAYI BIRAK, ORTADOĞU DERBİSİ BİLE SAYILMAZ

Dünya derbisi filan palavra, bunu biliyoruz. Bu maçı dünyanın kaç ülkesindeki televizyon satın alıp, canlı yayınladı ki adı dünya derbisi olsun? Bırakın dünya derbisini, Ortadoğu derbisi bile sayılmaz. Bunun bir tek ölçüsü var, bu maçı dünya yüzünde kaç kişi heyecanla bekliyor, kaç televizyon yayınlıyor, kaç kişi izliyor? Biz kendi kendimize dünya derbisi diyoruz diye öyle olmuyor. 

Haberin Devamı

5- Igor Tudor’un kalma ihtimali çok zayıfladı. Çare kimdir veya nedir?

GELECEK SEZON İÇİN TUDOR’DAN ÖNCE YÖNETİM GİTMELİDİR

Tudor’u iş başına getirirken, şampiyon olacaklarını mı zannediyorlardı? Adamın görev yaptığı yarım sezon daha bitmeden teknik direktörün yetersizliğini görecek futbol bilgisine sahip bir yönetim, bunu daha işin başında görmüş olmalıydı. Madem futbolu bu kadar iyi biliyorlar, daha Karabük’teyken Tudor’un bu işin adamı olup olmayacağını göremedilerse, neden transfer ettiler? Bence gelecek sezon kalma ihtimali olmaması gereken öncelikle Galatasaray yönetimi olmalı. Ekip içinde çok başlılık yaratan futbolcular onları takip etmeli. Tudor’a sıra onlardan sonra gelir.

Haberin Devamı

6- Sempati şampiyonu Başakşehir’i lig şampiyonluğuna oynamak mı bozdu?

BAŞAKŞEHİR’İ TAKIMIN ÖRNEK ALDIĞI OYUNCU BOZDU

Olayın kahramanlarına bakınca hiç şaşırmadığımı söyleyeyim. Başakşehir’i bozan şampiyonluk yarışı değil, takımın örnek aldığı oyuncu. Çelişkili bir durum: Emre Belözoğlu, bu takımı şampiyonluk potasına sokan oyunculardan en önemlisiydi, şimdi o potadan kesin olarak uzaklaştıracak olan da o oldu.

7- El Clasico’yu Messi mi aldı, Zidane mı verdi? Zidane’ı nasıl buluyorsunuz?

ZIDANE’A SÖZ YOK 10 KİŞİYLE DEFANS YAPMAYI DÜŞÜNMEDİ

Zidane’a söyleyecek söz yok. Takımı şampiyon da olacak bence. Maçın son anda kaybına herkes üzülür ama Zidane’ın üzüleceğini zannetmiyorum. 10 kişiyken 2-2’yi bulmuş bir takmın defansa yönelmesini beklemek alışkanlığımız var, orada ise futbol oynama alışkanlığı öne çıkıyor. Onun için de El Clasico dünya derbisi olabiliyor zaten. Messi’yi unutmuyorum tabii, star oyuncu nasıl olur, bizim ligimizdeki sözde starlara da örnek olsun.

Haberin Devamı

Gökhan ve Caner Fenerbahçe karşısında tur atmak ister

Bitime 13 saniye kala attığı golle El Clasico’da Barcelona’yı galibiyete taşıyan Messi, Barnebau’da formasını çıkarıp taraftarlara böyle gösterdi. Messi, 3-2 biten maçı 2 golle kapattı.

UĞUR MELEKE: BEŞİKTAŞ, STRES YÖNETİMİNDE SORUNLU BİR TAKIM. DERBİDE STRESE GİRMELERİNE GEREK YOK

Haftanın olayı: 8-10 futbolcunun hep birlikte iki savunmasız emekçiye saldırmaları.
Haftanın Takımı: Akhisar Belediye
Haftanın Hocası: Bülent Uygun
Haftanın Futbolcusu: Anderson Talisca
Haftanın HAKEMİ: H.Umut Meler

1- İki Lyon maçını göz önüne alınca "Beşiktaş, Avrupa'da yarı finali kaçırdı” diyebilir misiniz?

TEK TESELLİ, LACAZETTE GİBİ YILDIZA KAYBETMEK OLDU

Haberin Devamı

BU turu kim geçse hak ederek geçecek, kim geçemese yazık olacaktı. Üzülen Beşiktaş oldu. 4 çeyrek finalin üçü uzatmaya gitti zaten, turu geçeni hep nüanslar belirledi. Tek tesellimiz, dünyanın en iyi santrforlarından birine, Lacazette’e kaybetmemiz. Önümüzdeki yıllarda onu Real Madrid’de, Barcelona’da filan hayranlıkla seyrederken muhtemelen Nisan 2017’yi anacağız hepimiz.

2- Lyon maçlarında Şenol Güneş’in en önemli hataları neydi?

OYNATTIĞI MITROVIC’E BİR DE PENALTI ATTIRMASIYDI

İlk maçta son 40 dakika mahkum oynamamızı kenardan seyretmesi. Tolgay ve Gökhan İnler’i oyuna erken sokup ileride biraz top tutmayı düşünememesi. Rövanşta ise mahalle maçında penaltı attırılmayacak Mitrovic’e penaltı attırması. Mitrovic rüyasında göremeyeceği bir büyük maçta zaten 120 dakika sahada gezmiş. Ona bir de penaltı attırmak, Şenol Güneş’in kriz anında doğru karar verebilme konusundaki zafiyetini gösterdi bence.

3- Başakşehir ile farkı  7'ye çıkaran Beşiktaş, Fenerbahçe maçında şampiyonluk turu atar mı?

F.BAHÇE’NİN DEVLER LİGİ HEDEFİ VAR, KOLAY OLMAYACAK

Kâğıt üstünde mümkün, ama hem Başakşehir hem de Fenerbahçe, Devler Ligi hedefiyle siyah beyazlıların karşısına çıkacağına göre çok da kolay değil bence. Başakşehir ilk devrede Beşiktaş stoperlerine baskı yaparak siyah beyazlıları bunaltmıştı. Advocaat, bütün büyük maçlarda ceza sahası önüne bir hendek kazıyor ve rakiplerini oraya döküyor. Beşiktaş, stres yönetiminde sorunlu bir takım, bir de Fenerbahçe maçında tur stresine girmelerine gerek yok bence. Er ya da geç o turu atacaklar zaten.

4- G.Saray-F.Bahçe derbisi ‘zulüm derbisi’ne dönüştü. Derbimiz nereye koşuyor?

BU ARTIK AZİZ YILDIRIM’IN SEZONU KURTARMA DERBİSİ

Bu derbi artık halkın derbisi olmaktan çıktı, Aziz Yıldırım’ın bir sezon daha kendini kurtarma, Volkan’la Sabri’nin kini yaşatma çabası yarışını, bin yıl daha uzatma derbisine döndü. Bu derbi Emre ve Melo’suz olduğundan beri bir tık daha iyi, kalanlardan da kurtulduğunda gerçek bir futbol oyununa dönüşecek. Bu kişiler başrolde olduğu sürece, bu derbi ülke futbolunun rengi değil, derdidir bence.

5- Igor Tudor’un kalma ihtimali çok zayıfladı. Çare kimdir veya nedir?

ÇARE, KAPTANLIK İÇİN DEĞİL, TAKIM İÇİN OYNAMAK

Çare, çarenin sürekli teknik adam değişikliği olmadığını görebilmek. Çare, miyadını çoktan doldurmuş bankamatik memurlarından takımı arındırmak. Çare, kaptanlık bandı için değil, takımının galibiyeti için terinin son damlasını sahaya bırakacak adamlarla oynamak. Çare, istediği teknik adamı tutan, istediğini yiyen bu ihanet şebekesinden arınmak. Muslera’nın birinci kaptan olduğu, sahada 11 fedakârın savaştığı bir Galatasaray kurulmadan bu kaos bitmez. Daha çok hoca gelir, çok hoca gider bu takımda.

6- Sempati şampiyonu Başakşehir’i lig şampiyonluğuna oynamak mı bozdu?

BU OLAYI ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU DA TEMİZLEMEZ

“Saha dışındaki beyefendi”ler yine başrolde. Maaşının 10 katı ederindeki kamerasını korumaya çalışan iki emekçiye 20 kişi saldırmanın açıklaması yok, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bile bu hareketi temizleyemez. Göreceğiz, Başakşehir, TFF ve Milli Takım’ın duruşu nasıl olacak?

7- El Clasico’yu Messi mi aldı, Zidane mı verdi? Zidane’ı nasıl buluyorsunuz?

EL CLASICO’YU ZIDANE KAYBETMEDİ MESSI KAZANDI

Messi, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu. Onun olduğu yerde teknik adamlar ve diğer futbolcular teferruattır; bir maç Barcelona’nın galibiyetiyle bittiyse rakip antrenör yenildi gözüyle bakmam, Messi kazanmıştır derim ilk olarak. Zidane’ı da gayet başarılı buluyorum üstelik. Casemiro montajıyla Real Madrid’in temel problemini çözdü, halen iki kupada da pol pozisyonunda. Daha fazla ne yapabilirdi ki Zidane?

Gökhan ve Caner Fenerbahçe karşısında tur atmak ister

YAN YANA SADECE 4 MAÇ

Sezonun flaş transferleri Caner Erkin ile Gökhan Gönül, sakatlık nedeniyle siyah beyazlı formayla yan yana sadece dört maçta birlikte oynayabildi. Aşil tendonu koptuğu için uzun bir sakatlık geçiren Caner Erkin, iyileşse de henüz resmi bir maçta forma giyebilmiş değil. Tecrübeli futbolcu 9 maçta oynayabildi.

 MEHMET ARSLAN: DÜNYA DEĞİL ORTADOĞU DERBİSİ BİLE SAYILMAZ

G.Saray-F.Bahçe derbisini dünyanın kaç ülkesinden televizyonlar satın alıp yayınladı? Bırakın dünya derbisini, bizim derbi, bir Ortadoğu derbisi bile sayılmaz! El Clasico’yu Tokyo’dan ve İstanbul’dan izlemeye giden oluyor. Bizimkine Mecidiyeköy’den giden yok...

Haftanın olayı: Gazeteci döven Başakşehirli çirkin, Beşiktaş-Lyon maçıysa güzel olay.
Haftanın Takımı: Gaziantepspor
Haftanın Hocası: Okan Buruk
Haftanın Futbolcusu: Hugo Rodallega
Haftanın hakemi: H.Umut Meler

1- İki Lyon maçını göz önüne alınca "Beşiktaş, Avrupa'da yarı finali kaçırdı” diyebilir misiniz?

BEŞİKTAŞ FİNALİ KAÇIRDI

BEŞİKTAŞ, belki şampiyonluğu kaçırdı. Şimdi yarı final ve final maçlarını izleyin. Vodafone Arena’daki Lyon maçı kadar keyifli geçmeyecektir. Beşiktaş-Lyon aslında Avrupa Ligi’nin finalini oynadı. 

2- Lyon maçlarında Şenol Güneş’in en önemli hataları neydi?

SUÇ HOCANIN DEĞİL

Kaleci hatasıyla 2-1 kaybettiğiniz maçta favori Lyon’u 2-1 yeneceksiniz, penaltılarla eleneceksiniz. Ve teknik adamda hatayı arayacaksınız! Baggio, finalde Brezilya karşısında penaltıyı kaçırıp İtalya’yı Dünya Kupası şampiyonluğundan etti. Onun da mı hocası suçluydu?

3- Başakşehir ile farkı  7'ye çıkaran Beşiktaş, Fenerbahçe maçında şampiyonluk turu atar mı?

TARİH ŞAMPİYONU YAZAR

Tarih, ‘Beşiktaş’ı şampiyon’ diye yazacak. Şu maçta şampiyon oldu diye değil. Taraftar elbette bunu arzu eder, ama teknik heyet ve futbolcular için şampiyon olmak hangi maçta şampiyonluğunuzu ilan ettiğinizden daha önemli. İki istisnası olabilir. Gökhan Gönül ve Caner Erkin. Onlar bu maçta şampiyonluk turu atmak ister.

4- G.Saray-F.Bahçe derbisi ‘zulüm derbisi’ne dönüştü. Derbimiz nereye koşuyor?

ZULÜM DE KALMAZ

1- Derbiler, kendi ekonomilerini yaratır.
2- Derbiler, günler öncesinden heyecan yaratır.
3- Derbileri dünya izler.
4- Derbiler, keyif yaratır.

Allah aşkına hangisi vardı bizim derbimizde? Dünyanın dört bir yanından; Tokyo’dan, İstanbul’dan R.Madrid-Barcelona derbisine gidenler vardı. Bizim derbimize Mecidiyeköy’den bile gelen olmadı! Aktörler başkanlar olmaya devam edecekse, futbolcu ve hocalar figüranlığa soyundurulmaya devam edecekse, takımlar medyadan kaçırılmaya devam edecekse ‘zulüm derbileri’ sözcüğünü kullanmaya gerek kalmayacak yakında.

5- Igor Tudor’un kalma ihtimali çok zayıfladı. Çare kimdir veya nedir?

HERKES SINIRINI BİLECEK

DURSUN Özbek çok iyi niyetli bir başkan. Ona inanıyorum. Ama dost acı söyler. G.Saray’da futbolcuya dayalı düzen var. Bunu kıracak otorite gerekli. Terim mi? Belki, ama o zaman da hocanın otoritesi başkanın otoritesinin üzerine çıkar kaygısı var. G.Saray’ın yenilenmeye ve herkesin sınırlarının belli olduğu bir kulüp olmaya ihtilacı var.

6- Sempati şampiyonu Başakşehir’i lig şampiyonluğuna oynamak mı bozdu?

FUTBOL HERKESİ BOZUYOR

BOSCH’un o ünlü sözü geldi aklıma, “Güven kaybetmektense, para kaybetmeyi göze alırım”. Keşke puan kaybetmeyi tercih etseydi Başakşehir. Futbol herkesi bozuyor.

7- El Clasico’yu Messi mi aldı, Zidane mı verdi? Zidane’ı nasıl buluyorsunuz?

RAMOS KAYBETTİRDİ

“Maçı Zidane mı” verdi? “Hayır kırmızı gören Ramos verdi” olur. Zidane, futbolculuğu kadar başarılı bir performansa ulaşacak bence.

UĞUR VARDAN: ASIL PLANLAR SADECE KAZANMAK ÜZERİNE KURULDUĞU İÇİN KALİTESİZ DERBİLER İZLİYORUZ

Haftanın olayı: Başakşehirli bir grup futbolcunun vandallığı ve Rajtoral’ın trajik vedası.
Haftanın takımı: Fenerbahçe
Haftanın hocası: Okan Buruk
Haftanın futbolcusu: Anderson Talisca
Haftanın hakemi: Fırat Aydınus

1- İki Lyon maçını göz önüne alınca "Beşiktaş, Avrupa'da yarı finali kaçırdı” diyebilir misiniz?

VURUŞ FAKİRLİĞİ FATURASI

İKİ maçta da oyun üstünlüğü Lyon’daydı, ama futbol tanrıları Beşiktaş’a yarı final kapısını açık tuttu. Penaltılarda iki hakkı kullanamazsanız sonuç bu olur. ‘Yugoslav ekolü’ denen tekniğe dayalı bir yapının vuruş açısından en fakir oyuncuları ne yazık ki Beşiktaş’ın kadrosundaydı.

2- Lyon maçlarında Şenol Güneş’in en önemli hataları neydi?

ENFES BİR İZ KALDI

MITROVIC’in yerine Necip kullanılabilirdi. Penaltılarda da yine Tosic ve Mitrovic’ten önce Fabri atış kullanabilirdi. Bir de şöyle bakılabiliriz; tur gitti, ancak bu sezonki anılarımızda enfes bir maçın izleri kaldı. Güneş ve çocuklarına teşekkür etmeliyiz.

3- Başakşehir ile farkı  7'ye çıkaran Beşiktaş, Fenerbahçe maçında şampiyonluk turu atar mı?

BİLEĞİNİN HAKKIYLA

TUR ne zaman atılırsa atılsın, bu sezon oyunun güzelliğine en çok katkıyı Beşiktaş yaptı. Bileklerinin hakkıyla şampiyon olacaklar. 

4- G.Saray-F.Bahçe derbisi ‘zulüm derbisi’ne dönüştü. Derbimiz nereye koşuyor?

UZUNDUR ZULÜM GİBİ

Bizde derbiler uzun süredir zaten ‘zulmün’ ifadesi. Çünkü asıl planlar oyunun güzelliğinde çok kazanmak ya da kaybetmemek üzerine kuruluyor. Heyecan dozu, gerilimi ve tansiyonu yüksek ama oyun kalitesi düşük maçlar izliyoruz.

5- Igor Tudor’un kalma ihtimali çok zayıfladı. Çare kimdir veya nedir?

YENİ KADRO YENİ HOCA

BEŞİKTAŞ, Trabzon, Başakşehir ve F.Bahçe’ye karşı 4 yenilgi ve 1 tane bile atılmış gol yok. Tudor’un kalmasını haklı kılacak hiçbir veri yok. Çare, kadronun yenilenmesi ve bu yenilenmeyi yönlendirecek birikimdeki bir teknik direktör. Tek teselli ise “G.Saray bu badireleri atlatacak bir camiadır” gerçeği.

6- Sempati şampiyonu Başakşehir’i lig şampiyonluğuna oynamak mı bozdu?

KAPI KAPANMALI

Futbol benim nazarımda aynı zamanda ahlaki bir varoluştur. Sahaları vahşet alanına dönüştüren herkese kapı gösterilmelidir. Başakşehir takımını ne bozdu bilemem, ama bundan böyle bu oyuncuları uzun süredir sahalarda görmek istemediğimiz kesindir. Volkan Babacan’a da Milli Takım kapısının kapanması; vicdanları bir nebze rahatlatacaktır. Cezalar ne olursa olsun. Bu toplum şiddetle yeterince yoğruluyor zaten.

7- El Clasico’yu Messi mi aldı, Zidane mı verdi? Zidane’ı nasıl buluyorsunuz?

MESSI VARSA KULÜBE ÖNEMLİ DEĞİL

Mesele elbette Zidane’ın hocalığı değil, Messi bu tür resitalleri daha önce de defalarca sundu, kariyeri boyunca bu tür maçları defalarca oynadı. Dolayısıyla sahne alıp ortaya çıkması doğal. Böylesi anlarda da kulübede kimin oturduğunun bir önemi kalmayabiliyor; Zidane, Pelegrini, Benitez, Mourinho vs. fark etmiyor.

Gökhan ve Caner Fenerbahçe karşısında tur atmak ister

VÜCUT ŞEKİLLENDİRME AMELİYATI | DOKTOR BU NE? 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!