Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu: Geleneksel sporlara ilgi artıyor

Güncelleme Tarihi:

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu: Geleneksel sporlara ilgi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 07:00

Gençlik ve Spor Bakanı M.Muharrem Kasapoğlu “Geleneksel branşlara olan desteğimizle her gün başarı çıtamızı yükseltiyoruz. Son 5 yılda geleneksel müsabaka ve sporcu sayılarında yüzde 100’den fazla artış görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Etnospor Kültür Festivali İstanbul Atatürk Havalimanı’nda başladı. Açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı. Kasapoğlu, geleneksel spor dallarının yaşatılması ve yaygınlaştırılması için büyük çaba gösterdiklerini aktararak, “Geleneksel spor dallarımızın uluslararası seviyede tanıtımının yapılması 11. Kalkınma Planı’mızda da yer aldı” dedi.

DÖRT FEDERASYON VAR

Kasapoğlu şöyle devam etti: “Geleneksel spor dalları, Türk okçuluğu, atlı sporlar ve geleneksel güreşler olmak üzere 4 ayrı federasyon üzerinde geleneksel spor çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Son 5 yılda geleneksel müsabaka ve sporcu sayılarında yüzde 100’den fazla artış görüyoruz.” Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Edindiğimiz misyonu sadece belirli bir coğrafya için değil, tüm insanlığın geleceği için devam ettiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ZİYARETÇİLER HEM İZLEYECEK HEM DE KENDİLERİ DENEYECEK

Etnospor Festivali 12 Haziran Pazar akşamına kadar devam edecek ve ücretsiz olacak. Hafta içi saat 10.00 ile 20.00, hafta sonu da saat 11.00 ile 20.00 arasında gerçekleşecek. Organizasyonda katılımcılar, atlı spor ve güreş gösterilerini izleyebilecek. Ayrıca bazı sporları uzmanlar eşliğinde deneyebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!