Galler Teknik Direktörü Rob Page: "Türkiye'ye daha fazla gol atabilirdik"

Güncelleme Tarihi:

Galler Teknik Direktörü Rob Page: Türkiyeye daha fazla gol atabilirdik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2021 22:06

Galler Teknik Direktörü Rob Page, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu'nda Türkiye'yi yendikleri maçın ardından konuştu.

Haberin Devamı

Maç öncesi Türkiye'ye karşı hazırladıkları planın uygulandığını belirten Page, "İlk yarıda daha fazla pozisyon bulabilirdik. Bu olsaydı, maç 4-0 veya 5-0 bitebilirdi." dedi.

Daha fazla gol atamadıkları için hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten Page, "Oyuncularımın hazırladığı pozisyonlar inanılmazdı. Daha fazla gol atabilirdik, atamadığımız için hayal kırıklığına uğradık. Türkiye'ye saygısızlık etmek istemem ama onların İsviçre'den farklı olacağını biliyordum. Daha fazla atak yapmaya çalışacaklarını biliyordum. Sonuçtan memnunum. 4 puan toplamak harika." diye konuştu.

Basın toplantısı

Rob Page, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bu tarz turnuvalarda böyle oyunlar çıkarmak, böyle maç oynamak kolay değildir. Önümüzde de çok iyi bir İtalya takımıyla oynayacağımız maç var. Oyuncularımın oyunundan çok çok memnunum. Bu akşamki performanstan çok memnunum. Bu turnuvanın parçası olmaktan çok mutluyum. Oyuncularım harika bir maç çıkardı. Bale ve Ramsey çok iyi oynadı. İki savunma oyuncumdan da çok memnunum. Türkiye güçlü bir rakipti. Türk Milli Takımı'nın sert oynayacağını analiz etmiştik, biz de buna göre önlemlerimizi aldık. Artık sadece pazar günkü maça bakmamız gerekiyor. Şu an daha da güçlenmek için takım ruhunu kullanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Page, iki asist yapan Gareth Bale'in performansıyla ilgili olarak ise, "Futbolda düşüşler ve ileri gidişler vardır. Gareth bu akşam elinden geleni yaptı. Bazı şeylerin bitmemiş olduğunu gösterdi. Özellikle kornerden atılan goldeki uyanıklığı golü getirdi. Baskı yemeye başlamıştık, Gareth çok iyi yararlandı fırsattan ve golü atmayı başardık. Gareth'ın 2019'dan beri golü yok, bu akşam iki asist yaptı ve iyi bir maç çıkardı. Çok cesur bir oyun gösterdi. Penaltıyı kaçırması bile onun açısından moral bozukluğu oluşturmadı. Gol atmamış olması onu kötü bir oyuncu yapmaz." şeklinde konuştu.

Galler Teknik Direktörü, "Harika bir sonuç bizim için. Önümüzde önemli bir İtalya maçı var, orada da oyuncularımdan aynı performansı bekliyorum. Bu kesinlikle kolayca sahip olamayacağınız bir his. Bu turnuvaya iyi hazırlandık, oyuncular da kendilerini göstermek için tüm güçlerini ortaya koydu. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Kendimizi göstermek istiyoruz." yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Page, antrenmanlarda taktikleri üzerine çok çalıştıklarının altını çizerek, "Her oyuncunun ayrı kalitesi ve yeteneği var. Bunu sahada ortaya koymak, başarıya dönüştürmek için antrenmanda tekrar tekrar provasını yapıyoruz. Gördüğünüz gol de bunun meyvesiydi. Umarım bunun gibi daha fazla gol atarız." ifadelerini kullandı.

Galler Teknik Direktörü Rob Page: Türkiyeye daha fazla gol atabilirdik

BAKMADAN GEÇME!