Güncelleme Tarihi:
Fenerbahçe, hüsranla geçen sezonları unutmak adına transferde büyük oynuyor. Sarı lacivertliler, gelecek sezon mutlak şampiyonluk hedeflerken, listesini de buna göre hazırlıyor.
Transferde önceliğini maliyeti düşük ya da bonservissiz isimlere veren Kanarya, aynı zamanda kaliteyi de yükseltmenin planlarını yapıyor.
Fotomaç'ta yer alan habere göre; Fransız basını Fenerbahçe'nin sürpriz bir isimle transfer görüşmesi gerçekleştirdiğini öne sürdü.
Kısa süre önce Emre Belözoğlu'nun veto ettiği iddia edilen Benjamin Stambouli için şu ifadeler kullanıldı:
"Schalke 04 ile olan sözleşmesine devam etmeyen Benjamin Stambouli artık istediği kulüple sözleşme imzalayabilir. Montpellier Başkanı Laurent Nicollin, Stambouli'yi transfer etmek için çalışmalar başlattığını itiraf etse de, Fransız savunmacı ülkesine dönmek istemiyor. Stambouli ile Fenerbahçe de ilgileniyor. Ayrıca kulüp, onunla sözleşme imzalamak amacında..."
Bu arada Fenerbahçe'nin Fransız savunmacıyla ilk görüşmeyi gerçekleştirdiği ve bu görüşmelerin olumlu ilerlediği kaydedildi.
Haberin detaylarında ise Sarı-Lacivertliler'in Fransa'da gerçekleştirdiği operasyonun Stambouli ile sınırlı olmadığı belirtildi. Şu anda serbest oyuncu statüsünde bulunan Nice'in eski yıldızı Malang Sarr'ın da Fenerbahçe'nin gündeminde olduğunun altı çizildi.
Öte yandan Sabah'ın haberine göre; Fenerbahçe'nin yeni sezon öncesi "takımdan gidecekler" planı ise şöyle:
Verimsiz yabancılardan talibi çıkan hemen gönderilecek. Bu isimlerin başında Zajc ve Jailson geliyor.
Bunun yanı sıra Garry Rodrigues ve Dirar ayrılmak istemeleri durumunda kalmalarında ısrarcı olunmayacak.
Kiradan dönecek Zanka ve Frey'e takım bulmaları talimatı verilecek.
Luiz Gustavo ise çok iyi bir teklif gelmemesi halinde kalacak.
Kiralık sözleşmesi biten Simon Falette için Frankfurt'la masaya oturulacak. Oyuncunun uygun bir bonservis bedeli olması halinde alternatif stoper olarak kadroda tutulması gündemde.
Sözleşmesi biten oyuncular Mehmet Ekici ve Hasan Ali Kaldırım'a yeni sözleşme önerilmeyecek.
Tolga Ciğerci'nin bir yıllık opsiyonu kullanılacak.
Fenerbahçe, talipleri olan Vedat Muriqi için resmi teklif bekliyor. Kosovalı golcü, uygun bonservis bedeline ulaşmadığı sürece takımda tutulacak.
Ancak 20 milyon Euro ve üzerinde bir teklif gelirse Vedat'ın satışına onay çıkacak. Vedat bu bedellere satılırsa, başka yüksek bedelli satış olmayacak. Bonservis gideri bu bütçeden karşılanacak.
Alman ekibi Hannover 96'nın teknik direktörü Kenan Koçak, gündeme ve kendisine ilişkin merak edilen konularla ilgili Demirören Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.
















