Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
HaberlerSpor HaberleriAvni Yıldırım - Canelo Alvarez maçı saat kaçta, hangi kanalda? Heyecan dorukta... İşte canlı yayın bilgileri
Avni Yıldırım - Canelo Alvarez maçı saat kaçta, hangi kanalda? Heyecan dorukta... İşte canlı yayın bilgileri
Türk boks tarihi adına önemli karşılaşmada Avni Yıldırım, Miami Gardens’taki Hard Rock Stadyumu’nda Canelo Alvarez’e meydan okuyor. Avni Yıldırım bu maçta WBC, WBA ve Ring Magazine Dünya Süper-Orta Sıklet unvanlarının şu anki sahibi ile karşılaşacak. Artık bu dev mücadeleye saatler kaldı. Maç heyecanla beklenirken, spor severler bu mücadelenin canlı yayın bilgilerini merak ediyorlar.. Peki, Avni Yıldırım - Canelo Alvarez maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte tarihi boks maçının yayın bilgileri
Yazdır
A
Yazı Tipi
Yazdır
A
Yazı Tipi
1
Türk boksör Avni Yıldırım, WBC- WBA Dünya Süper Orta Sıklet Unvan maçında şimdiki unvan sahibi Canelo Alvarez’e meydan okuyor. Florida Eyaleti’ndeki Miami Gardens’taki Hard Rock Stadyumu’nda, 28 Şubat Pazar gecesi sabaha karşı gerçekleşecek mücadele Türk boks tarihi adına da büyük önem taşıyor.
2
TARTIYA ÇIKTILAR
Profesyonel boksör Avni Yıldırım ve Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) süper orta sıklet kemerlerinin sahibi Meksikalı Saul "Canelo" Alvarez yarın Florida eyaletine bağlı Miami kentindeki Hard Rock Stadyumu’nda karşı karşıya gelecekleri müsabaka öncesi tartıldı.
3
SADECE 1 KEZ KAYBETTİ
Avni Yıldırım, profesyonel boks kariyerinde 23 maça çıkarken 12’si nakavt olmakla birlikte 21 kez ringde galip olan taraftı. Avni Yıldırım ve Canelo’nun bir dönem egzersiz arkadaşı olması da mücadeleyi farklı bir boyuta taşıyor. Rakibi şampiyon Alvarez ise bu zamana kadar sadece 1 kez kaybetti.
4
AVNİ YILDIRIM'IN MAÇ SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?
Boks gecesi 27 Şubat Cumartesi’yi 28 Şubat Pazar’a bağlayan gece, Türkiye saati ile 03.00’te start alacak. Ancak Avni Yıldırım ile Canelo Alvarez’i karşı karşıya getirecek ana maçın pazar sabahı TSİ 06.00’da başlayacağı öğrenildi. Dev karşılaşma S Sport Plus ve DAZN üzerinden canlı yayınlanacak.
Mücadele tüm dünyada 200 ülke televizyonlarında canlı olarak ekranlara gelecek. 80 bin seyirci Hard Rock Stadı’nda yapılacak karşılaşmaya, Covid-19 tedbirleri kapsamında 18 bin bokssever alınacak. Tüm dünyada geniş bir hayran kitlesi olan 30 yaşındaki Canelo’nun bokstaki süper yıldız statüsü bilet fiyatlarını da etkiledi.
Dev stadyumdaki maçı en iyi yerden izlemek isteyenler 8 bin doları (57 bin lira) gözden çıkarttı. 2020 yılının ikinci yarısında 37 milyon dolar kazanan Canelo, Forbes’un en çok kazanan sporcular listesinde 30. sırada yer aldı. 28 Şubat’taki maçtan Canelo 35 milyon dolar, Yıldırım ise 1 milyon doların üzerine para kazanacak.
6
AVNİ YILDIRIM'DAN MAÇ ÖNCESİ AÇIKLAMA
Avni Yıldırım ve menajeri Ahmet Öner, maç öncesinde CNN TÜRK'e konuştu. Menajer Ahmet Öner, Yıldırım'ı 2 yıldır bu an için hazırladığını söyleyerek, "İki senelik sürecin sonunda en büyük zirveye taşıyabildim Avni'yi. Bunu yapabildiğim için çok mutluyum. Avni de bu fırsatı hak ediyor. Hak ettiğini de göreceğiz." şeklinde konuştu. Avni Yıldırım da, "Hazırlığımızı yaptık. Bu büyük arenada elinden gelen en iyi performansı ringe koyup inşallah halkımızı, milletimizi gururlandırmak istiyorum." dedi.
Profesyonel boksör Avni Yıldırım: Altın kemeri ülkemize getirmek için elimizden geleni yapacağız
Meksikalı Saul Alvarez ile ABD'de karşılaşacak Yıldırım, "Böyle büyük bir arenada ülkemi temsil etmek büyük bir onur. Hiç kimse Türk boksöre şans vermiyor. Bunu insanların gözüne sokacağız. İnşallah hakkımız olan altın kemeri almak nasip olur." dedi.
7
Profesyonel boksör Avni Yıldırım, 28 Şubat'ta ABD'de Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) süper orta sıklet kemerlerinin sahibi Meksikalı Saul Alvarez ile yapacağı müsabakayı kazanarak altın kemeri Türkiye'ye getirmek istediğini söyledi.
CVK Park Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısına Avni Yıldırım'ın yanı sıra Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Arena Boxing Kurucusu Ahmet Öner ve S Sport Plus Genel Müdürü Zeynep Acar katıldı.
Toplantıda açıklamalarda bulunan Avni Yıldırım, Miami kentindeki Hard Rock Stadı'nda yapılacak karşılaşmanın önemine dikkati çekerek, "Dünyanın en büyük boks maçına bu vatanın öz evladı olarak çıkmak bana nasip olacak. İnşallah Türk halkının dualarıyla buradan alnımızın akıyla çıkacağız." ifadelerini kullandı.
8
AYAKKABISIYLA İLGİ ODAĞI OLDU
Canelo Alvarez’in tartıya gelirken giydiği ayakkabılar ise gecenin ilginç detaylarından oldu. Boks eldivenleriyle birlikte karşılaşma tarihinin ve isminin yazılı olduğu ayakkabılarıyla tartıya gelen Meksikalı, soğukkanlı tavırlarıyla da dikkat çekti.