Galatasaray'da Tudor'un gidişinin perde arkası

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda Tudorun gidişinin perde arkası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 23:34

G.Saray Başkanı, Yeni Malatya yenilgisi sonrası istifaya çağrılan Tudor için sakin kafayla karar vermek istiyordu. Ancak, yöneticilerden ve camiadan gelen, ‘Onunla daha fazla devam etmemeliyiz’ baskıları üzerine dün sabaha karşı görevine son verme kararı aldı.

Haberin Devamı

G.SARAY’da Igor Tudor dönemi dün resmen sona erdi. Bugüne dek yönetim kurulundan birçok ismin muhalefetine rağmen Tudor’un arkasında duran başkan Dursun Özbek, dün sabaha karşı kesin kararını verip, “Galatasaray için en doğrusu yolları ayırmak” dedi. Peki bu süreçte neler yaşandı?..

Aslında G.Saray’ın planı en azından devre sonuna kadar Tudor’la devam etmekti. Ancak Hırvat hocanın Malatya’da yine 3’lü defansa dönmesi, sonunu getirdi. 5-1’lik M.Başakşehir yenilgisi sonrası hem başkan Özbek hem sportif direktör Cenk Ergün, Tudor’u, “Macera aramayalım. Taktik değiştirmek takımı olumsuz etkiliyor” diyerek uyarmıştı. Ancak Tudor dinlemedi ve Yeni Malatya maçında takımı 3’lü savunmayla oynattı.

‘TEK SORUMLU TUDOR’

· YENİ Malatya maçı bittiğinde başkan Dursun Özbek ve yöneticilerin konuştuğu tek konu buydu. Yöneticilerin hepsi, “Yenilginin tek sorumlusu Tudor’dur. Hem oyuna yanlış taktikle başladı hem de müdahale etmekte geç kaldı.Skor 2-0 olduktan sonra hamle yaptı ama geç kaldı” görüşünde birleşmişti. Özbek, sakin kafayla karar vermek için biraz zaman geçmesini istiyordu. Ancak, yöneticiler ve taraftarların dışında, camiadan da, “Tudor ile yolları ayırmalıyız” baskıları gelince tutumu değiştirdi.

Haberin Devamı

YÖNETiCiLERLE GÖRÜŞTÜ

BAŞKAN Özbek, Yeni Malatya maçı sonrası yöneticilerle uzun süre fikir alışverişinde bulundu. Yöneticilerin büyük bölümü Tudor’un kalemini kırmıştı. “Hep Tudor’un hatasından maç kaybediyoruz” diyorlardı. Ve sabaha karşı başkan Özbek, Tudor ile yolların ayrılmasına karar verdi.

GOMIS’TEN BAŞKA SEVENi YOKTU

· IGOR Tudor’un görevine son verilmesine yol açan sebeplerden biri de futbolcularla arasında yaşadığı sorunlar oldu. Hırvat teknik direktör son 1.5-2 ayda takım içinde bütün sempatisini yitirmişti. Neredeyse Gomis dışında seveni yoktu. Özellikle de birçok yabancı futbolcu, Tudor’un tavırlarından ve çalışma metotlarından rahatsızdı.

‘HALA JUVENTUS’TA GiBi!’

- IGOR Tudor’un antrenmanlarda sadece fizik kondisyona ağırlık verdiğini söyleyen yabancıların çoğu, “İdmanlarda sürekli koşuyoruz, başka bir şey yapmıyoruz. Ne oynadığımız, ne yaptığımız belli değil. Bazen biz de şaşırıyoruz” diye yakınıyordu. Hırvat hoca ile ilgili bir başka şikayet konusu da futbolculara yaklaşımı idi.
Sarı kırmızılı oyuncuların çoğu, “Tudor kendisini hala Juventuslu futbolcu sanıyor. Kendisini hep yükseklerde görüyor. İnsanlara tepeden bakan bir tarzı var ve bu çok rahatsız edici” ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

O SÖZLER TUDOR’UN TÜM KREDİSİNİ BİTİRDİ

- IGOR Tudor ile Galatasaraylı futbolcular arasındaki ipleri koparan olay Malatya’da yaşandı. 2-1 kaybedilen Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulunan Hırvat teknik adamın, “Kazanınca futbolcular, kaybedince Tudor diyorsunuz” diye konuşması, oyuncuların büyük tepkisini çekti.

DAHA ÖNCE DE SUÇLAMIŞTI

 Hatırlanacağı üzere Tudor daha önce 5-1 kaybedilen Medipol Başakşehir maçı sonrası, “İlk 11’den 4-5 isim beklediğimiz performansı gösteremedi” değerlendirmesini yaparken, Beşiktaş karşısında alınan 3-0’lık mağlubiyetin nedenini de, “Bugün Galatasaray gibi oynamadık. Oyuncular stattan etkilendi” diye açıklamıştı.

Haberin Devamı

‘SADECE BiZi ATEŞE ATIYOR’

- Bu sözlerin üzerine Malatya’daki açıklamalar eklenince, futbolcuların gözünde Tudor’un bütün kredisi bitti. Sarı kırmızılı oyuncular, “Olumsuz sonuçlarda faturayı hep bize kesiyor. Sorumluluk almıyor, sadece bizi ateşe atıyor” diyerek, rahatsızlıklarını başkan Dursun Özbek ve idarecilere iletti.

 DURSUN ÖZBEK, 32 AYDA  4. KEZ HOCA DEĞİŞTİRDİ

- G.SARAY Başkanı Dursun Özbek, 32’nci ayına giren görev süresinde 4’üncü kez teknik direktör değişikliği yaptı. 23 Mayıs 2015’te başkanlığa seçilen Özbek, 18 Kasım 2015’te Hamza Hamzaoğlu’nun görevine son verdi. 11.5 ay çalışan Hamzaoğlu’nun ardından getirilen Mustafa Denizli 3, Jan Olde Riekerink 11, Igor Tudor da 10 ay görev yaptı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!