Galatasaray'da Burak Elmas ilk kez anlattı! "Fatih Terim'e kal dedim, kabul etmedi"

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda Burak Elmas ilk kez anlattı Fatih Terime kal dedim, kabul etmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2022 07:00

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, ayrılığa yol açan tarihi görüşmede konuşulanları ilk kez anlattı: “Hayatımdaki en travmatik 10 dakikaydı. Çok üzüldüm. 10 dakikalık konuşma öncesinde düşündüklerim ve konuşmayı yaparkenki hislerimin tarifi yok. Kendisine, ‘Hocam sahada bir değişiklik yapmamız lazım. Senin futbol aklına ihtiyacım var, bu bir idari projedir. Gel bizim Sportif AŞ’de başkan yardımcısı ol’ dedim, kabul etmedi.”

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, teknik direktör Fatih Terim ile yolların ayrılmasıyla sonuçlanan 10 Ocak’taki tarihi toplantıda yaşananları ilk kez anlattı...

Gazete Oksijen’den Elif Ergu Demiral’a konuşan baş kan Elmas, “Hayatımdaki en travmatik 10 dakikaydı” diye tanımladığı görüşmeyle ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı.

Nef Stadı’ndaki görüşme öncesi çok karışık duygular ve düşünceler yaşadığını belirten başkan Elmas, “Bu olayın yaşanış şekli aslında çok üzüntü verici. Çünkü ben Fatih Hoca’yı insan olarak, Galatasaray efsanesi olarak çok seviyorum. Duygularım ve aklım arasında gidip geldim. Dilim başka konuştu, duygularım başka” şeklinde konuştu.

"GALATASARAY'I DÜŞÜNEREK KARAR ALDIM"

Saha sonuçları iyi olmadığı için son dönemde hem başkan olarak kendisine hem Terim’e ciddi eleştiriler geldiğini belirten Elmas, “Belki ben 100 yıl sonra hatırlanmayacağım ama Fatih Hoca, Metin Oktay, Gündüz Kılıç gibi isimler hep hatırlanacak. Biz o değerlerimizi korumak zorundayız. Ama bir taraftan da Galatasaray için en doğru kararları almak zorundaydım. Saha sonuçları istediğimiz gibi gitmedi. Avrupa’da ciddi anlamda başarılı bir dönem geçirdik ama Türkiye Kupası ve lig iyi gitmedi” dedi. Elmas, konuyla ilgili 2 önemli soruyu ise şöyle yanıtladı:

Haberin Devamı

"HİSLERİMİ TARİF ETMENİN İMKANI YOK"

Fatih Terim’in Twitter’dan yaptığı “Galatasaray’a ilk imzam, son imzam” paylaşımı size ne hissettirdi?

Çok üzüldüm. 10 dakikalık konuşma öncesinde düşündüklerim ve 10 dakikalık konuşmayı yaparkenki hislerimin tarifi yok. Galatasaray Kulübü Başkanı olduğunuz zaman kendiniz için doğru olanla, kendinizi korumak amaçlı doğru olanla Galatasaray için uzun vadede doğru olan arasında sıkışabiliyorsunuz. Ben bugüne kadar seçim döneminde mesela kayınpederim Faruk Süren’le bile ayrı düşerek bu mücadeleyi verdim.

"SON DERECE MEDENİ BİÇİMDE AYRILDI"

Fatih Terim için ortak akıl olma ihtimali var mıydı?

Teklif ettim. “Hocam sahada bir değişiklik yapmamız lazım, bunu yapalım. Çok yıpratıyorlar ama senin futbol aklına ben çok güveniyorum. Benim yanımda olmanı istiyorum, bu proje için ihtiyacım var, bu bir idari projedir. Bunun uygulamasını başkası yapsın idari olarak da bunun başında sen ol, gel bizim Sportif AŞ’de başkan yardımcısı ol” dedim. Kabul etmedi. Ve son derece medeni biçimde ayrıldı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!