Galatasaray Kasımpaşa'da Feghouli ile farka koştu! Aslan liderin ensesinde

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Kasımpaşada Feghouli ile farka koştu Aslan liderin ensesinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2019 18:12

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, Kasımpaşa'yı deplasmanda 4-1 yendi. Trezeguet'in 14. dakikadaki frikik golüyle mücadeleye 1-0 geriden başlayan sarı-kırmızılılar, Sofiane Feghouli'nin hat-trick yaptığı karşılaşmada zafere ulaşmayı başardı. Younes Belhanda da bir gol ve bir asistle maçta öne çıkan isimlerden oldu. Galatasaray 42 puana yükseldi ve lider Başakşehir ile arasındaki farkı maç fazlasıyla 3'e indirdi. Kasımpaşa ise 29 puanda kaldı. Fatih Terim'in ekibi ligde bir sonraki maçını evinde Akhisarspor ile oynayacak. Ligde üst üste 5. yenilgisini alan Kasımpaşa ise Alanyaspor'a konuk olacak.

Haberin Devamı

STAT: Recep Tayyip Erdoğan

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Cevdet Kömürcüoğlu

KASIMPAŞA: Scuffet, Popov, Veysel, Youssef, Veigneau (Dk. 58 Özgür), Pavelka, Sadiku, İlhan (Dk. 58 Heintz), Khalili (Dk. 87 Tarkan), Koita, Trezeguet

GALATASARAY: Muslera, Linnes (Dk. 46 Mariano), Luyindama, Marcao, Emre Taşdemir (Dk. 61 Ömer), Donk, Selçuk, Feghouli, Belhanda (Dk. 80 Mitroglou), Onyekuru, Diagne

GOLLER: Dk. 14 Trezeguet (Kasımpaşa) - Dk. 22 Belhanda, Dk. 28 - Dk. 53 - Dk. 68 Feghouli (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Pavelka, Sadiku, Khalili (Kasımpaşa) - Linnes, Onyekuru, Emre, Luyindama, Diagne (Galatasaray)  

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 22'nci haftasında deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk oldu. Zorlu karşılaşmada hakem Ali Palabıyık görev aldı. Palabıyık'ın yardımcılıklarını ise Serkan Olguncan ile Cevdet Kömürcüoğlu üstlendi.

Haberin Devamı

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında evinde Benfica'ya 2-1 mağlup olarak, rövanş öncesi avantajını kaybeden sarı kırmızılılar, gözünü lige çevirdi. Spor Toto Süper Lig'de 7 maçtır kaybetmeyen Galatasaray, Kasımpaşa engelini de aşarak şampiyonluk yolunda bir büyük engeli daha aşmak istiyor. Kasımpaşa deplasmanına moralli gelen Galatasaraylı oyuncular, müzik eşliğinde, otobüs camlarına vurarak stada girerek geleneklerini sürdürdüler.
Kasımpaşa ise kötü gidişatı durdurmak için Galatasaray karşısında galibiyet arıyor. Ligde 4 maçtır galibiyet yüzü göremeyen İstanbul ekibi, sarı kırmızılılar karşısında 3 puan alarak çıkış yakalamak istiyor.

TERİM KADROYU DEĞİŞTİRDİ

Sarı kırmızılı teknik adam Fatih Terim, son oynanan Benfica maçı kadrosundan farklı bir kadroyla Kasımpaşa karşısına çıktı. Terim, Benfica maçından farklı olarak Donk, Emre Taşdemir ve Selçuk'u sahaya sürdü. Sarı kırmızılılar, Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Emre, Donk, Selçuk, Feghouli, Belhanda, Onyekuru ve Diagne ilk 11'i ile sahaya çıktı. Rakip Kasımpaşa ise, Scuffet, Popov, Veysel, Ben Youssef, Veigneau, Pavelka, Sadiku, İlhan, Khalili, Trezeguet, Koita ilk 11'i ile maça başladı.

Haberin Devamı

DIAGNE, DONK VE VEYSEL ESKİ TAKIMLARI KARŞISINDA

Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan transfer ettiği Diagne ve Donk ile Kasımpaşa'nın Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Veysel Sarı eski takımlarına karşı sahaya çıktı. 2015-2016 sezonunun devre arası transfer döneminde sarı kırmızılı takıma katılan Ryan Donk ile bu sezonun devre arasında Galatasaray'a transfer olan Mbaye Diagne, eski takımlarına karşı sarı kırmızılı formayla galibiyet arayacak. 2014-2015 sezonunun devre arasında Galatasaray'dan Kasımpaşa'ya geçen Veysel Sarı ise eski takımına karşı forma giyen sahadaki bir diğer isim olacak.

TERİM'DEN NAGATOMO VE FERNANDO AÇIKLAMASI

Teknik direktör Fatih Terim, karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Fernando ve Nagatomo'nun Benfica maçını düşünerek yapılmış değişiklikler olmadığını söyledi. Nagatomo'nun ateşlendiğini ve oynayamayacak durumda olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, Fernando'yu ise oynatmayı düşündüklerini ancak dizinin arkasında bir problem çıktığını belirtti. 

Haberin Devamı

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Galatasaraylı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Zorlu deplasmanda kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduran sarı kırmızılı taraftarlar, tezahüratlarıyla takımlarına destekte bulundular. Karşılaşma öncesi oyuncuları tek tek tribünlere çağıran taraftarlar, teknik direktör Fatih Terim lehine de tezahüratlarda bulundular.

MAÇTAN DAKİKALAR

9'uncu dakikada Trezeguet'nin ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan İlhan'nın şutunda meşin yuvarlak, kayarak müdahalede bulunan Muslera'ya çarparak kornere çıktı.

14'üncü dakikada ceza sahası yayı içerisinde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Trezeguet'nin falsolu vuruşunda top Muslera'nın solundan ağlarla buluştu: 1-0.

Haberin Devamı

22'nci dakikada sol taraftan sarı kırmızılıların kullandığı korner sonrası Koita'dan seken topa hareketlenen Belhanda'nın ceza sahası dışında topu düzelttikten sonra sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

28'inci dakikada sol tarafta topla buluşan Belhanda, ortasını altıpas içinde Feghouli'ye doğru çıkardı. Feghouli'nin havadan gelen topa dokunmasıyla meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2.
Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

53'üncü dakikada orta alanda topla buluşan Donk'un havadan ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Feghouli'nin ceza sahasına girerken aşırtma vuruşunda top fileleri sarstı: 1-3.

68'inci dakikada Feghouli hat-trick yaptı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Onyekuru'nun ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Feghouli'nin topu sürdükten sonra sağ çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-4.
Karşılaşma Galatasaray'ın 4-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

 

BAKMADAN GEÇME!