Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 11:20

Galatasaray Fenerbahçe derbi maçı için heyecan dorukta! Tüm Türkiye'nin merakla beklediği derbinin kazananı Galatasaray olursa sarı- kırmızılı takım 3. sıraya yükselecek ve Başakşehir'le farkı 5'e indirecek. Peki, Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte, maç bilgiler!

Haberin Devamı

Galatasaray- Fenerbahçe maçı için dakikalar kaldı. Süper Lig’in en heyecanlı derbi maçı Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması bugün gerçekleşecek. Ezeli rakipler Türk Telekom Arena'da oynanacak, dev karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Peki, Galatasaray-Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda? Kadroda kimler var? İşte, Galatasaray-Fenerbahçe maç bilgileri!

Galatasaray Fenerbahçe rekabetinde 385. randevu.. İki takım arasında 108 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 145-123, gol sayısında da 531-482 üstünlüğü bulunuyor. Lig maçlarında Fenerbahçe 49, Galatasaray 33 galibiyet aldı. Süper Lig'de son 5 sezonda yapılan maçlarda ev sahibi takımlar yenilmedi 

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de bugün yapacakları derbiyle tarihte 385. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 108 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler, geride kalan 384 maçtan 145'ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 116 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin attığı 531 gole, Galatasaray 482 golle karşılık verdi.

Galatasaray Fenerbahçe derbi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray Fenerbahçe maçı 23 Nisan Pazar günü Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Galatasaray Fenerbahçe maçı beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında bugün derbi maçta Fenerbahçe'yi konuk edecek. Bu sezon sergilediği performansla zirve yarışında geride kalan ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan sarı-kırmızılı takım, kendisi gibi kötü bir dönem geçiren rakibini mağlup etmeye çalışacak.

Süper Lig'deki son maçında Medipol Başakşehir'e 4-0 mağlup olan Galatasaray 49 puanla dördüncü sırada yer alırken, Fenerbahçe ise 50 puanla üçüncü durumda bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekip, taraftar desteğiyle oynayacağı müsabakadan 3 puanla ayrılarak rakibinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Galatasaray, sezonun ilk yarısında rakibiyle Kadıköy'de oynadığı maçı 2-0 kaybetmişti.

Sneijder ve De Jong dönüyor

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor'un son haftalarda tercih etmediği Hollandalı Wesley Sneijder ve Nigel de Jong'a derbi maçta görev vermesi bekleniyor. Hırvat teknik adamın, aynı şekilde son maçlarda oynatmadığı Sabri Sarıoğlu ile Medipol Başakşehir maçında yedek soyundurduğu Lukas Podolski'nin de derbide ilk 11'de yer alması öngörülüyor.Sarı-kırmızılı takımda uzun süreli sakatlığı bulunan Serdar Aziz dışında eksik bulunmuyor.

Galatasaray Muhtemel 11

Galatasaray'ın Fenerbahçe derbisine şu 11 ile çıkması bekleniyor:

Haberin Devamı

Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya (Aurelien Chedjou), Ahmet Çalık, Lionel Carole, Selçuk İnan, Nigel de Jong, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Armindo Bruma, Lukas Podolski.

Fenerbahçe Muhtemel 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın ligdeki son maçın kadrosunda sağ bek pozisyonu dışında değişiklik yapması beklenmiyor.

Fenerbahçe'nin derbideki muhtemel 11'i şöyle:
Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Jeremain Lens, Aatif Chahechouhe, Robin van Persie.

4 futbolcu ceza sınırında

Galatasaray'da derbi öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılı takımda Selçuk İnan, Nigel de Jong, Eren Derdiyok ve Josue Pesqueira bugün sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşerek, ligin 29. haftasındaki Bursaspor maçında forma giyemeyecek. Bu arada derbi için şu ana kadar yaklaşık 25 bin bilet satılırken, Türk Telekom Arena'da 17 bin civarında da kombine kart sahibi var.

Ligde 120. sınav

Galatasaray ile Fenerbahçe, 59. sezonunu geçiren lig tarihinde 119 kez karşılaştı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 49-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 37 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertliler 153, sarı-kırmızılılar ise 116 gol kaydetti.

Son 5 sezonda ev sahipleri yenilmedi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Süper Lig'de son 5 sezonda yapılan maçlarda ev sahibi takımlar mağlup olmadı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013'te 2-1, 2013-2014'te 2-0, 2014-2015'te 1-0, bu sezon da 2-0 galip geldi, geçen sezon 1-1 berabere kaldı. Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 1-0, 2014-2015'te 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti, geçen sezon ise golsüz beraberliği bozamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!