Galatasaray Akhisarspor Süper Kupa maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Akhisarspor Süper Kupa maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 08:48

Galatasaray Akhisarspor maçı ile Süper Kupa'da heyecan dolu bir mücadele sahne alacak. Karşılaşma öncesi iki takımda hazırlıklarını sürdürüyor. Gözler geçtiğimiz yılın şampiyonu Galatasaray ile geçen senenin Türkiye Kupası'nın şampiyonu Akhisarspor karşılaşmasına çevrildi. Peki Galatasaray Akhisarspor Süper Kupa maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’de sezon öncesi Türkiye Kupası’nın son şampiyonu olarak pazar günü son lig şampiyonu Galatasaray’la Konya’da Süper Kupa Finali’ne çıkacak Akhisarspor, bir ilki daha başarmayı hedefliyor. Geçen sezon yarı finalde Galatasaray, finalde ise Fenerbahçe’yi geçerek tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı kazanıp UEFA Avrupa Ligi’ne gitme hakkını elde eden Akigo, yeni sezona da kupayla başlamak istiyor. Erzurum ve Avusturya kamplarının ardından Yılmaz Atabarut Tesisleri’nde final hazırlıklarına başlayan yeşil-siyahlılarda teknik direktör Saffet Susic, "Süper Kupa’da neden yeni bir sürpriz olmasın" dedi.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, tek üzüntülerinin kampta genç oyuncu Onur’un çapraz bağlarının kopması olduğunu belirten Boşnak teknik adam, "Son 1 ay boyunca çok iyi çalıştık. Oyuncularımın performanslarından memnunum. Süper Kupa maçında Türkiye’nin en iyi ekiplerinden birine, son şampiyona karşı oynayacağız. Normal olarak maçın en büyük favorisi Galatasaray. Ama her zaman favoriler galip gelmez. Bu gördüğünüz takım geçen sene her kulvarda çok büyük sürprizler yaptı, neden bir sürpriz yapmasın" diye konuştu.

Haberin Devamı

Transferde şimdiye kadar Muğdat, Soner, Olcan, Henrique gibi 8 isimle vedalaşıp Elvis Manu, Vrsajevic, Güray ve Josue’yi alarak 4 takviye yapan Akhisar’da Susic, en az 2 transfer daha yapacaklarını söyledi.

Galatasaray Akhisarspor Süper Kupa maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray Akhisarspor Süper Kupa maçı 5 Ağustos Pazar günü sahne alacak. Saat 20:45'te başlayacak mücadele ATV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Susic, "Transfer sezonunun bitmesine az bir süremiz kaldı. Yine 2 tane futbolcu alma düşüncemiz var ama transferler sadece bana bağlı değil" ifadelerini kullandı. Takıma ofansif bir futbol oynatmak istediğini belirten Saffet Susic, "Bugüne kadar bütün çalıştırdığım takımlar ofansif futbol sergiledi. Ben bunu Akhisarspor’da tekrar yapmak istiyorum. Çünkü gerçekten çok iyi futbolcularımız var ve bu sistemi uygulayabilirler. Forvet arkasında ofansif özelliği olan bir transfere ihtiyaç duyuyorum. Öncelikle buna ağırlık veriyoruz. Elimizde 3 stoper var. Şu an stoper transferi bizim için çok acele değil" dedi. Susic, yeni transferlerden Josue’nin uzun süre sahalardan uzak kaldığını, zamana ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

SELEZNYOV’UN ALTERNATİFİ MANU

AKHİSARSPOR Teknik Direktörü Saffet Susic, hücum hattında birçok ismin ayrılmasıyla takımdaki tek golcü olarak kalan Seleznyov’un alternatifinin Gençlerbirliği’nden transfer ettikleri Elvis Manu olacağını söyledi. Manu’nun bugüne kadar hiç forvet oynamadığını belirten Susic, "Benim gördüğüm kadarı ile Manu gerçekten iyi bir forvet olabilecek bir oyuncu. İleri uca takviye için ay sonunda kadar zamanımız var" dedi.

Teknik direktör Susic, kafasında Süper Kupa 11’inden 7-8 futbolcunun belli olduğunu söyleyip, bu maçın ardından ligin ilk haftasında Beşiktaş’a konuk olacaklarını hatırlatarak, iki farklı 11 çıkarabileceklerini belirtti.

Haberin Devamı

VAR İYİ BİR SİSTEM

TÜRKİYE’de ilk kez Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanacak olan Süper Kupa maçında uygulanacak Video Hakem Sistemi’ni (VAR) değerlendiren Saffet Susic, "Bence çok iyi bir sistem. Bunu Rusya’daki Dünya Kupası’nda gördük ve şunu anladık ki hakemler gerçekten her pozisyonu göremiyorlar. Örnekleri de çok, Dünya Kupası’nda goller iptal edildi, penaltılar verildi, ofsaytlar çalındı veya iptal edildi. Dediğim gibi bence çok iyi ve işe yarar bir sistem olacak" dedi.

Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynadığı 6 hazırlık maçında 3 galibiyet elde ederken, 3 kez rakiplerine mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar bu müsabakalarda 9 gol atarken, 8 kez de kalesini gole kapatamadı.

Haberin Devamı

Yeni sezon hazırlıklarına 28 Haziran’da İstanbul’da başlayan Galatasaray, daha sonra yurt dışı kampı için 7 Temmuz’da İsviçre’ye gitti. Burada Zürih ve Montrö şehirlerinde kamp yapan sarı-kırmızılılar, 21 Temmuz’da tekrar İstanbul’a döndü. Aslan, son olarak ise Tunus ile Yunanistan’da hazırlık maçları yaptı ve yeni sezon hazırlıklar maçlarını tamamladı. Sarı-kırmızılılar, 5 Ağustos Pazar günü Akhisarspor ile oynayacağı TFF Süper Kupa karşılaşmasının hazırlıklarını İstanbul’da sürdürecek.

3 galibiyet, 3 mağlubiyet

Galatasaray, bu hazırlık döneminde 6 hazırlık karşılaşmasına çıktı. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 9 kez rakip fileleri havalandırırken, 8 kez de kalesini gole kapatamadı. Sarı-kırmızılılar, İsviçre kampında FC Wil takımını 1-0 mağlup ederken, PSV Eindhoven'a 3-1, Valencia'ya da 2-1 yenildi. Daha sonra Türkiye'ye dönen takım, TFF 2. Lig takımlarından Sakaryaspor’u deplasmanda 3-0 mağlup etti. Son olarak Tunus ve Yunanistan’da hazırlık maçları yapan Aslan, Club Africain'ı 1-0 yenerken, AEK’ya da 3-2’lik skorla mağlup oldu.

Haberin Devamı

Gomis hazırlık maçlarını sessiz geçirdi

Yeni sezon hazırlık döneminde 6 müsabakaya çıkan Galatasaray, 9 gol kaydetti. Söz konusu karşılaşmalarda geçtiğimiz sezon Süper Lig’de gol kralı olan Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis, rakip fileleri havalandıramadı. Everton’dan yeni transfer Henry Onyekuru ise hücumdaki verimliliği dikkat çekti. Bu maçlarda Onyekuru 2, Maicon 2, Eren, Sinan Gümüş, Muğdat Çelik, Younes Belhanda ve Linnes rakip fileleri havalandırdı.

Muslera'nın yokluğunda kaleye İsmail geçti

Oynanan hazırlık maçlarında Dünya Kupası'nda Uruguay ile mücadele ettiği için izinli olan Fernando Muslera'nın yerine kaleyi İsmail Çipe korudu. Verilen şansı iyi kullanan İsmail, maçlarda gösterdiği başarılı performansla ile yedek kaleci transferini şimdilik askıya alınmasını sağladı.

Yunus Akgün performansı ile dikkatleri çekti

Galatasaray'da yeni sezon hazırlıklarında alt yapıdan Abdussamed Karnuçu, Ahmet Sivri, Ali Yavuz Kol, Boran Güngör, Berk Balaban, Celil Yüksel, Doğan Can Davas, İsmail Çipe, Ozan Kabak ve Yunus Akgün yer aldı. Bu maçlarda en dikkat çekici performansı ise Yunus Akgün sergiledi. Yunus'un maçlarda aldığı sürelerde hücumdaki etkinliği dikkatlerden kaçmadı.

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!