Futbolda kadın olmak ve linç edilmek

Güncelleme Tarihi:

Futbolda kadın olmak ve linç edilmek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2021 07:00

İngiltere’de televizyon yorumculuğu yapan eski milli futbolcu Karen Carney’in başına gelenler düşündürücü. Carney, Leeds United’la ilgili yaptığı yorum nedeniyle linç edildi. Megan Rapinoe hemcinsini “Derimizi kalınlaştırmamız lazım diyerek” diyerek korudu. Peki ya derimizi kalınlaştırmak istemiyorsak?

Haberin Devamı

İngiltere’de yayıncı kuruluşta yorumculuk yapan eski milli futbolcu Karen Carney, Leeds United’ın West Bromwich’le oynadığı ve 5-0 kazandığı maçın sonunda yaptığı, “Leeds herkesi geride bırakmayı başardı, bunu takdir ediyorum. Tek endişem şu: Acaba sezon sonunda patlarlar mı? Bunu son birkaç sezonda gördük ve doğrusu, Covid sayesinde bir üst lige yükseldiklerini düşünüyorum. O ara verilmeseydi, bir üst lige yükselebileceklerinden emin değilim” yorumu yüzünden sosyal medyada linç yedi. Bunun başlıca sebebi, maç sonu yorumlarının sadece yukarda aktardığım 8 saniyelik kısmını alarak resmi Twitter hesaplarından, “Covid yüzünden yükseldiler (Düşünen emoji). Ligi 10 puan farkla kazandılar. (Gülen emoji). Naber yayıncı kuruluş? (El sallayan emoji)” paylaşımı yapan Leeds United idi. Tweet sonrası, Karen Carney sosyal medyada linç edildi ve olayın ardından şahsi Twitter hesabını kapattı.

Haberin Devamı

LEEDS UNITED GERİ ADIM ATMADI

Tweet, şu ana kadar 6 milyondan fazla görüntülendi. Gelen tüm tepkilere rağmen Leeds’in resmi hesabından silinmedi, çünkü başkan Andrea Radrizzani, tweetin sorumluluğunu aldığını ve Karen’ın söyleminin kulüp, futbolcular ve antrenörlerin emeklerine saygısızlık olduğu için silinmeyeceğini söyledi.

Savunmaya geçmeden önce, olaya objektif yaklaşalım ve önce Karen söylediklerinde haklı mı diye bakalım. Leeds United, Arjantinli efsane teknik direktör Marcelo Bielsa tarafından yönetiliyor. Lige ara verilmeden önce oynadıkları son beş maçı, tek gol yemeden kazanmışlardı. Covid sonrası oynadıkları ilk maçta yenilseler de kalan 8 maçın 7’sini kazanıp, birinde berabere kaldılar. Bu sonuçlarla 2019-20 sezonunu, en yakın takipçilerine 10 puan fark atarak şampiyon bitirdiler ve Premier League’e çıktılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!