Final Four’da şampiyonluğu getirecek ‘diğer’ dört isim

Güncelleme Tarihi:

Final Four’da şampiyonluğu getirecek ‘diğer’ dört isim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 14:50

Sinan Erdem’deki kupa savaşında herkesin gözü Bogdanovic, Spanoulis, Llull, De Colo ve Teodosic’in üzerinde olacak. Bir de bu isimler kadar popüler olmayan ancak maçların kaderini değiştirebilecek kapasitede isimler var.

Haberin Devamı

Euroleague’de bu sezon da maçlar kazanıldı, maçlar kaybedildi. Ancak ne olursa olsun gerçek yıldızlar kendi skorlarını attı, rekorlar kırdı ve takımlarını zafer öncesindeki son dönemece taşıdı. Son şampiyon CSKA Moskova, Teodosic ve De Colo ile buralara geldi, Olimpiakos yıldız oyun kurucusu Spanoulis’e emanetti. Real Madrid yine bir başka kısa Sergio Llull’ün temposunda herkesin gözünü korkutarak son 4’e kaldı. Fenerbahçe ise oyunun iki tarafını da en üst seviyede oynayabilen Ekpe Udoh’a, sakatlık dönüşünde adeta gözünden alevler çıkan Bogdan Bogdanovic’in katılmasıyla İstanbul’daki Final Four yolunu tuttu. Tüm bu isimler kalan maçlarda yine sahnede olacak ama galibiyet sadece onlara bağlı kalamaz. Burası Final Four ve biz de Sinan Erdem’deki kritik maçlarda öne çıkıp belki de şampiyonluğu getirecek dört ‘diğer’ isme göz atıyoruz... 

Haberin Devamı

KALiNiC, OBRADOViC’DEN SONRA ÇOK DEĞiŞTi
Bazı oyuncuların kariyerlerini, Obradovic’den önce ve Obradovic’den sonra olarak ayırmak mümkün ve Nikola Kalinic de bu şanslı isimler arasında. Kızılyıldız’dan ilk transfer edildiği dönemden çok daha farklı bir oyuncu olan Kalinic, artık sahaya girdiğinde yalnızca agresif savunma yapmakla yetinmiyor aynı zamanda skora da katkı veriyor. Bu sezon onun çift hanede attığı 8 maçın 7’sini Fenerbahçe kazanırken, repertuara eklediği üç sayılık atışlar da hücumun sıkıştığı anlarda takımın imdadına yetişiyor. Normal sezonda yayın gerisinden yüzde 31’le isabet bulan Kalinic, Panathinaikos karşısındaki 3-0’lık seride bu oranı yüzde 66’ya kadar da çekmiş durumda. Yine de Final Four’da iyi oynamayabilir. Tıpkı normal sezonun her maçında harikalar yaratmadığı gibi. Ama ondan şaşırtıcı bir performans izleme ihtimalimiz hep var. Ve eğer Kalinic, Obradovic sonrası döneminden bir oyun sergilerse şampiyonluk umutlarının iyice tırmanacağı kesin.  

SPANOULiS’iN GÖLGESiNDEKi KAHRAMAN: PRiNTEZiS
Georgios Printezis İstanbul’u seviyor. En azından sevmesi gerek. Dört yıl önce, şehrin ev sahipliğindeki Final Four’da Olimpiakos efsane bir geri dönüşe imza atarken, son noktayı koyan o olmuştu. Vassilis Spanoulis’ten aldığı pası asiste dönüştürdükten birkaç dakika sonra kupa ikilinin ellerinde yükseliyordu. Printezis artık dört yıl daha yaşlı. Spanoulis de öyle. Final Four bir kez daha İstanbul’a gelirken, yine de takımdaki yerlerini ve dahası önemlerini koruyorlar. Hatta Printezis, kariyerinin en çok skor bulduğu ikinci Euroleague sezonunu geride bırakıyor. Rakamları bir skorer gibi etkili değil ama zaten o da saf bir skorer sayılmaz. Play-off’ta Anadolu Efes’i beş maç sonunda deviren Olimpiakos’ta tüm bu maçlara ilk 5’te başlayan Printezis, play-off bölümünün en çok iki sayılık atışı kullanan ismiydi. Final Four’da da bu konuda değişim beklenmiyor. Savunmanın odağı doğal olarak Spanoulis’e kayarken, o yine sahneye çıkıp işini yapacaktır. 

Haberin Devamı

AKROBATiK BLOKLAR VE SMAÇ, RANDOLPH’UN iŞi
Aslında Anthony Randolph bu yazıda, hatta bu ekte hiç yer almayabilirdi. 2008 NBA Draft’ında 14. sıradan seçilen Randolph, Minnesota’ya transferiyle birlikte Kevin Garnett’e benzeyen özellikleriyle sivrilmiş ancak 2014’te dikişin Yeni Kıta’da tutmayacağı anlaşılınca Lokomotiv Kuban’la Avrupa’ya geçiş yapmıştı. Kuban’la 2016 yılında Euroleague Final Four’u gören Randolph, Real Madrid’le birlikte iyice yükselişte. Bu sene yaptığı akrobatik bloklar ve smaçlarla kendisini gösteren 2.11’lik yıldız, 10.5 sayı ve 5.3 ribaund ortalamalarıyla son dönemece geliyor. Final Four’un diğer uzunlarına karşı işinin kolay olmayacağı aşikâr. Ancak temas işi zaten Real’de biraz daha Gustavo Ayon’un. Randolph ise Llull ve Doncic gibi iki oyun kurucunun radarında, Real’in kupayı kazanıp kazanamayacağını belirleyen isim olabilir. 

Haberin Devamı

CSKA’DA SADECE HINES’IN BOŞLUĞU DOLDURULAMAZ
Avrupa basketbolundaki en iyi aktif oyun kurucu kim? Bu sorunun son dönemde kesin cevabı olmadığı gibi, bir yaklaşığı bulmak da zor. CSKA Moskova’nın arka alandaki ikilisi Nando De Colo ve Milos Teodosic, söz konusu tartışmayı aynı takım içerisinden daha da başka bir seviyeye çekiyor. Yine de her ikisinin de sakatlık sebebiyle oynamadığı dönem takım için felaketi beraberinde getirmedi. Aaron Jackson ve Cory Higgins sıkıntılı anlarda bir adım öne çıkmayı başardı. Peki ya takım Kyle Hines’ı bir nedenden ötürü yitirseydi? Muhtemelen başta koç Dmitris Itoudis olmak üzere kimse bunu düşünmek istemiyor. Freeland tecrübeli, James Augustine iş bitirici ama hiçbiri Hines kadar komple değil. Barcelona oyun kurucusu Tyrese Rice’ın Ekpe Udoh ile birlikte, korktuğu savunmacılar arasına koyduğu Hines, kısa boyuna rağmen yaptığı bloklarla ününü çoktan kazanmış durumda. CSKA, Final Four’da şampiyonluğu tekrarlayacaksa Teodosic veya De Colo’nun verimsizliğini kaldırabilir ama Hines’sız işleri çok zor gözüküyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!