Fener'in Volkan'ı, Cimbom'un Diagne'si

Güncelleme Tarihi:

Fenerin Volkanı, Cimbomun Diagnesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 08:30

Uğur Meleke, dev derbi öncesi iki takımın artılarını ve eksilerini masaya yatırdı.

Haberin Devamı

F.Bahçe’nin en büyük üstünlüğü futbolcuların hiçbirinin G.Saray’a Kadıköy’de kaybetmemesi. Bu genetik kodun en büyük sembolü de Volkan Demirel. Takımın Malatya maçından itibaren Diagne’nin tarzına uyması da G.Saray için bir üstünlük.

FENERBAHÇE:

ÜSTÜNLÜKLER

STADYUMLARIN da ruhu oluyor bazen. Real Madrid 19 yıl Riazor’da maç kazanamadı mesela. Olympiacos, 21 yıl Toumba’dan çıkamadı. Sarı lacivertlilerin bu maçtaki en büyük üstünlüğü şüphesiz ki genetik kod. Sahaya çıkacak hiçbir oyuncu Kadıköy’de Galatasaray’a ve Beşiktaş’a karşı lig maçı kaybetmedi. Özellikle Volkan Demirel’in Kadıköy’de derbi karnesi, tarihte hiçbir Türk oyuncuya nasip olmamış türden.

ZAYIFLIKLAR

SÜPER Lig’de bu sezon tam 18 maçta 1-0 geriye düştüler. Bu alanda Akhisar’la birlikte en kötü istatistiğe sahip takım konumundalar. Neredeyse bütün bir sezonu geriden gelmeye çalışarak geçirdiler ve aşırı efor harcadılar. Derbilerde reaksiyon vererek 1’er puanı kurtardılar ama toplamda 1-0 geriye düştükleri 18 maçın sadece 3’ünü kazanabildiler. Galatasaray ise bu yıl 1-0 galip başladığı 19 maçta 16 galibiyet ve 3 beraberlik almış.

TEHDiTLER

Haberin Devamı

SEZONLUK bir maceranın ardından Skrtel, Anfield’ı terk ettiğinde Liverpool forumlarında onun için çok iyi şeyler yazılmamıştı. Slovak futbolcunun savaşçı ifadesinin ve her sezon attığı 2-3 kafa golünün hocalarını, rakibine sırtını yaslayarak aldığı faullerin de hakemleri kandırdığı söyleniyordu. Doğrusu ben de son dönemde Skrtel’in ‘tasarruf modu’nda oynadığını hissediyorum artık. Aktif alanda hep Serdar Aziz veya Sadık Çiftpınar var.

FIRSATLAR

SARI-lacivertliler için fırsat, önde baskıda. Galatasaray, Bursa’da ilk 45’te önde baskıya yanıt verememiş, birinci bölgede topu geveleyip durmuştu. Bursa’da ilk yarıda Luyindama 44, Marcao 49 pas yaparken, Onyekuru 5, Diagne 4 kez topla buluşabilmişlerdi. Terim, Malatya önünde bu sorunu Belhanda’yı Fernando’nun yanına kaydırarak çözdü. Belhanda, geriden oyun kurdu TT Stadı’nda. Ancak, Belhanda zaman zaman manasız risk alıp kolay top kaybedebilen bir oyuncu.

Haberin Devamı

GALATASARAY:

ÜSTÜNLÜKLER

ŞUBAT mart boyunca Diagne’yi takıma uydurmaya çalıştılar. Malatya maçıyla beraber pes edip onlar Diagne’ye uydular! Ankaragücü önünde bütün bir maç sadece 8 orta yapan takım, Malatya’ya karşı tek devrede 23 orta yaptı. Diagne, Malatya maçıyla ilk kez takımın gerçek bir parçası gibi hissetti, 7 şut fırsatı buldu. Emre Akbaba da ikinci santrfor olarak girişlerde önemli bir tehdit. Galatasaray’ın Malatya’ya attığı ikinci gol, bence ana planın demosu gibi.

ZAYIFLIKLAR

Sarı kırmızılıların üstünlüğünün, hem de zayıflığının adı Diagne! Senegalli santrfor maça iyi başlarsa dakikalar geçtikçe büyüyor, ama kötü bir start da onu olağanüstü demoralize ediyor. Kasımpaşa’daki son lig maçıyla (22 Aralık), Galatasaray’daki ilk lig maçı (10 Şubat) arası, 50 günde tek bir kupa müsabakasına çıkmasının neden olduğu fiziksel eksiklik de zaman zaman seziliyor. Bu maçın kahramanı ya da anti-kahramanı o olacak bence.

TEHDiTLER

Haberin Devamı

BURSA’daki Bursaspor-Galatasaray maçında ilk devre sonunda en fazla mesafe kat eden dört oyuncu Bursalılar’dı (Aytaç, Saivet, Umut ve Badji). Malatyaspor karşısında da ilk yarım saatin sonunda en çok mesafe kat eden 4 adam Malatyalılar’dı (Donald, Guilherme, Aleksic ve Murat Yıldırım). Galatasaray, Kadıköy’den şampiyonluk yarışı içinde kalarak çıkmak istiyorsa, maça biraz daha enerjik başlamak zorunda bence.

FIRSATLAR

BU maçta Fenerbahçe’de sağ bekte kimin oynayacağı, müsabakanın kaderini belirleyecek bence. Isla, Sivas önünde 17’de Moses’ın, 29’da Zajc’ın ürettiği iki hızlı hücum fırsatını yok etti. Ankaragücü önünde de gerek golde, gerekse Orgill’i kaçırıp sarı kart gördüğü pozisyonda eski çabukluğunu kaybettiğini hissettirdi. Yanal’ın işi zor, zira Şener ondan da beter! Eğer sağ bekte Dirar başlamazsa, Galatasaray için fırsat, Linnes-Onyekuru’nun ikili oyunlarından doğar bence.

Haberin Devamı

REAL Madrid, 19 yıl Riazor’da, Olympiacos 21 yıl Toumba’da kazanamadı. Statların da ruhu oluyor bazen. Ancak Fenerbahçe’nin bu yıl tam 18 maça 1-0 yenik başlayıp, hep geri dönmeye çalışması yıpratıcı. Galatasaray’ın Diagne’ye uyması hem avantaj, hem de dezavantaja dönüşebilir. Mbaye Diagne, Malatyaspor’a karşı 7 şutla hayata döndü. Ancak tek devrede yapılan 23 orta, tek planın o olduğu hissi doğuruyor. Tarihi derbinin FÜTZ* (yani SWOT, yani fırsatlar, üstünlükler, tehditler, zayıflıklar) analizi...

VOLKAN DEMiREL

KADIKÖY’de 16 G.Saray derbisine çıktı. Bu maçlarda hiç yenilgi yüzü görmedi. 10 maçta galibiyet, 6 maçta beraberlik gördü. BU sezon toplam 15 maçta forma giydi. Kalesinde 15 gol gördü.

M'BAYE DIAGNE

Haberin Devamı

BU sezon toplam 28 maçta forma giydi. 26 gol kaydederken, 3 de asiste imza attı. LIGIN ilk devresinde Kasımpaşa formasıyla Fenerbahçe ve Beşiktaş’a 2’şer, G.Saray’a da 1 gol atmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!